fbpx

Vegansk pålæg – 17 nemme opskrifter

Inspiration til vegetarisk og vegansk pålæg – super nem frokost helt uden kød.

vegansk pålæg opskrifter til plantebaseret frokost uden kød

Uanset om man er på udkig efter et lækker frokostbord hjemme, eller skal have madpakke med i skole eller arbejde, så har jeg samlet mine bedste frokostretter til en plantebaseret frokost – helt uden kød. For selvom at man kan få mange lækre kødfri udgaver i supermarkedet, så er det nogengange skønt at få noget sundt, hjemmelavet og nærende til frokost, som man selv har lavet. Her er der opskrifter både til børn og voksne.

Pålægget kan både serveres som en luksus vegansk smørrebrød eller hvis du bare skal lave en hurtig frokostanretning. For heldigvis behøver rugbrødsmadder og anretninger ikke være kedelige – uanset om man er veganer, vegetar eller spise kød eller fisk. Jeg har blandet alt lige fra fredsfisk, cremede pålægssalater, kødfri frikadeller, postej og andet tilbehør. Opskrifterne kan både serveres som vegansk eller vegetarisk pålæg.


Svampepostej

vegansk postej med svampe til vegansk julefrokost


Skøn og nem opskrift på cremet vegansk svampepostej! En postej helt uden kød lavet med svampe, hvidløg og valnødder. Server den på brød, sammen med rødbeder eller cornichoner, eller alt, hvad man ellers ville servere til traditionel leverpostej.

Opskrift på svampepostej


Vegansk italiensk salat

veganske frokostopskrifter salat


Nem og lækker italiensk salat i en vegansk version. Lavet med ærter, gulerødder og frisk purløg. Perfekt sammen med vegansk pålæg som veggie pålæg, der ligner lidt skinke eller hamburgerryg.

Opskrift på Italiensk salat


Fredsfisk – Vegansk fiskefilet

remoulade på fredsfisk til vegansk frokost


Sprøde fredsfisk er en vegetarisk og vegansk udgave af fiskefilet. Lavet med ovnbagte pastinakker i stedet for fisk. Men ellers paneret helt som en klassisk fiskefilet. Serveret på rugbrød med citron og hjemmelavet remoulade.

Fredsfisk – vegansk fiskefilet


Vegansk Remoulade

vegansk remoulade hjemmelavet lækker opskrift

Nem, hjemmelavet vegansk remoulade. Så skøn og smager fuldstændig som traditionel remoulade lavet med med cornichoner, gulerødder og kapers. Server den til alt det, som du vil spise traditionel remoulade sammen med.

Vegansk remoulade opskrift


Vegansk Mayonnaise

vegansk mayonnaise nem opskrift på mayo


Super nem vegansk mayonnaise – klar på kun 5 minutter. En opskrift som er skridsikker og kan laves af alle. Og så er det ikke en opskrift, hvor man skal hælde olie i en tynd stråle.

Vegansk mayo opskrift


Vegansk hønsesalat

Vegansk hønsesalat med svampe, asparges og tofu


Hønsesalat er nok en af mine favoritter! Denne er lavet med hvide asparges, svampe og stegt tofu i stedet for kylling/høns. Smager skønt på ristet rugbrød, toasts eller i en sandwich, og gerne sammen med purløg og tomater.

Opskrift på vegansk hønsesalat


Linsepostej

postej med linser vegansk opskrift med agurk

Super cremet og lækker linsepostej. Kan laves både med linser fra dåse eller linser, som man koger selv. Den smager super skønt og er nem at lave. Kan serveres med syltede agurker, friske agurker, asier, rødbede eller hvad man ellers ville servere postej med.

Opskrift på linsepostej


Kartoffelmadder

kartoffelmadder vegansk opskrift med ristede løg og mayo


Super simple og lækre kartoffelmadder. Jeg elsker en klassisk kartoffelmad. Og med vegansk mayo i køleskabet, så bliver det ikke nemmere, at lave den klassiske mad til en vegansk udgave. Serveret med purløg og syltede rødløg.

Opskrift på kartoffelmadder


Karrysalat

opskrift på nem hjemmelavet vegansk karrysalat

Hjemmelavet karrysalat er bare super lækkert og kan spises både til vegansk, vegetarisk eller frokost med kød og sild. Denne er lavet med cornichoner, æble og alt det andet lækre, der gør en karrysalat gul og flot.

Opskrift på karrysalat


Linsefrikadeller

veganske linsefrikadeller med røde linser


Frikadeller med grøntsager, linser eller kikærter smager bare skønt. Og de kan sagtens serveres oven på en rugbrødsmad med remoulade og ristede løg. De her er både oplagte til frokostbordet men også sammen med kold kartoffelsalat.

Opskrift på linsedeller


Broccolifrikadeller

opskrift på grønne veganske broccoli frikadeller

De frikadeller er lavet med sunde og grønne blomkål. En anderledes frikadelle opskrift (lavet uden æg), og passer perfekt til det veganske frokostbord. Ellers kan du også skære dellerne i tynde skiver og servere som en slags frikadelle-pålæg.

Opskrift på broccolideller


Vegansk tunsalat – Kikærtesalat

vegansk tunsalat med kikærter


Denne opskrift på “vegansk tunsalat” er en pålægssalat lavet med kikærter. For alt efter hvor fint/groft kikærterne hakkes, jo mere giver det konsistens af revet tun. Vend sammen med rødløg, mayo, majs, kapers, og purløg i en cremet vegansk pålægssalat.

Opskrift på vegansk tunsalat


Nøddepostej

vegansk nøddepostej til vegansk frokost eller aftensmad


Min opskrift på nøddepostej lavede jeg til et vegansk julefrokostbord, men heldigvis kan den serveres hele året! Den er fyldt med nødder og grøntsager, og så mætter den utrolig godt! Kan både spises på rugbrød eller sammen med salater og tilbehør.

Mættende nøddepostej


Svampetoast med avocadocreme

Svampetoast super nem opskrift


Denne luksus svampetoast med sund avocado creme er bare skøn og lækker. Generelt er jeg ret vild med varme toasts stegt på panden.. Og denne med svampe er bare en fin og anderledes måde, at servere en “åben” toast på.

Opskrift på luksus svampetoast


Romesco pesto

spanish romesco pesto


Spansk romesco pesto er en klassiker, og kan bruges på ristet brød at smøre i en sandwich. De her sandwich spread er ret populære og heldigvis nemme at blende sammen. Lavet med stegte røde peberfrugter, soltørrede tomater og hvidløg.

Romesco pesto opskrift


Syltede rødløg – som tilbehør

lækre syltede rødløg som tilbehør


Hjemmelavede syltede rødløg er så nemme at lave, og smager helt fantastisk sammen med pålæg på frokostbordet. Fx sammen med kartoffelmadder, frikadeller eller i pitabrød og wraps. Opskriften er lavet kun med 4 ingredienser.

Opskrift på syltede rødløg


Avocado mad på 10 min.

cremet avocado mad med avocadomos og tomater til toast


Cremet og lækker avocado pålægssalat med tern af avocado, tomater og lidt citron. Også kaldet en klassisk avocado mad. Kan også serveres sammen med frikadeller eller ovenpå andet pålæg. Og smager også skønt i wraps, sandwiches eller som tilbehør i pitabrød.

Opskrift på avocado pålægssalat


Hvis du vil have mere inspiration til frikadeller og lignende, så har jeg samlet alle mine bedste frikadelle opskrifter nedenfor. Oplagte på både nybagt rugbrød med små syltede cornichoner eller sammen med rødkålssalat i en god rugbrødssandwich.

Både veganske og vegetar frikadeller kan nemlig nemt varieres med forskellige slags revet grøntsager, krydderurter og krydderier.

veganske frikadeller alle opskrifter samlet

Jeg håber, at du blev inspireret til plantebaseret pålæg her i samlingen. Hvis du alligevel er på udkig i supermarkederne, så ved jeg at både Netto, Rema 1000, Irma og de store kæder, har en masse godt udvalg. Ellers så har nemlig.com også fåret en masse lækre veganske specialiteter på hylderne.

Giv opskrifterne på vegansk pålæg stjerner her ↓

4.5/5 (16 Reviews)

7 thoughts on “Vegansk pålæg – 17 nemme opskrifter”

 1. Pingback: Kartoffelmad – Opskrift på overdådige kartoffelmadder

 2. Pingback: Vegansk tunsalat - Min BEDSTE opskrift på kikærtesalat på 10 min.

 3. Pingback: Hvad er vegansk mad? – Nem vegansk mad og opskrifter

 4. Pingback: Linsepostej – Opskrift på nem vegansk linsepostej på 15 min.

 5. Pingback: Rød hummus – Opskrift på hummus med peberfrugt på 30 min.

 6. Al mad er super!
  Smukt fotograferet og gode opskrifter!
  Dejligt med alle dine kommentarer og gode råd!
  Eneste minus er alle de forb——— reklamer!
  Jeg er ikke hverken veganer eller vegetar, men det tror jeg så SNART at jeg bliver!
  Jeg havde aldrig hørt om dig, før jeg tilfældigvis så vegansk bagedyst! Godt jeg gjorde det!
  Mange hilsner
  “Mormor” på 71

  1. Hej Lis
   Tak for din søde kommentar – og dejligt du kan lide opskrifterne!
   Ja – reklamerne kan desværre godt være træls, men de gør det muligt for mig, at kunne drive hjemmesiden og lave 100% “gratis opskrifter” til alle jer! 😊
   Dejligt du følger med her på siden i mit lille grønne univers! 😍 Jeg håber, at du får glæde af opskrifterne.
   Bedste hilsner herfra!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top