fbpx

Fredsfisk – vegansk fiskefilet

Fredsfisk er en vegansk fiskefilet af panerede pastinakker – også kaldet krigsfisk. En super sprød og lækker vegansk udgave af klassisk fiskefilet.

Serveret med hjemmelavet remoulade. Klar på under 30 min.

opskrift på nemme fredsfisk med vegansk remoulade

Et super alternativ til vegansk eller vegetarisk frokost.
Mmmh, fredsfisk er bare super lækre. Og så ligner de fiskefileter ret godt. De har den sprøde skorpe og smag, som en klassiske fiskefilet. Opskriften er lavet med tynde skiver af pastinakker, som er bagt i ovnen i 12-15 min. Her kan man også bruge aubergine, persillerod, jordskokker eller andet i stedet for.

Opskriften giver 6-8 styk (alt efter hvor tykke du laver dem).

Tip: Det er en rimelig billig ret, som er budget venlig for de fleste. Opskriften kan nemt laves i store portioner og fryses ned.

» Server med: Remoulade – Min bedste opskrift på vegansk remoulade

Fredsfisk.

Antal: 6-8 styk.
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 15 min.

Opskrift på fredsfisk, også kaldet vegansk fiskefilet eller krigsfisk. Panerede pastinakker med hjemmelavet remoulade – på kun 30 min.

Ingredienser:

  • 2 pastinakker, mellemstore
  • Olie til stegning
  • Panering:
  • 1/2 dl. kikærtemel (eller almindelig mel)
  • 1 dl. plantemælk
  • Rasp:
  • 2 dl. panko rasp
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk. karry
  • Salt og peber

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen på 200°C varmluft.

2

Skyl og skær pastinakkerne ud i skiver ca. 1 cm i tykkelsen (se billeder nedenfor). Læg dem på en bageplade og pensl dem med lidt olie salt og peber. Bag i 12-15 min. Lad dem herefter køle lidt af.

3

Panering: I en skål blandes plantemælk med kikærtemel (kikærtemel giver en fileterne en fin gul farve, men du kan også bruge almindelig mel).

4

Rasp: I en anden skål blandes panko rasp med paprika og karry (giver fileterne ekstra god smag og en flot farve).

5

Dyp hver pastinak først i melblandingen og derefter i rasp.

6

Fredsfisk på panden: Steg fredsfiskene på panden i rigeligt raspolie. Vend dem efter 2-3 min. når de er sprøde og gyldne.

7

Fredsfisk i ovn: De kan også bages i ovn. Dryp evt. lidt olie på dem, og bag dem i ovnen på 200°C varmluft i 17-18 minutter (men vend dem gerne efter 10 min.)

8

Server fiskefileterne med lidt salt på toppen, hjemmelavet remoulade, citron skiver og rugbrød.

Fredsfisk – Sådan laver du vegansk fiskefilet  ↓

Jeg har på billederne nedenfor vist step-by-step, hvor nemt det er at lave panerede pastinakker, som ligner en traditionel fiskefilet.

Skyl og skær pastinakkerne ud i skiver (ca. 1 cm i tykkelsen). Læg dem på en bageplade og pensl dem med lidt olie salt og peber. Bages i ovnen i 15 min  ↓

pastinak filet i skiver, klar til stegning

Dyp nu hver pastinak i melblandingen og derefter i panko rasp (som er krydret med paprika og karry)  ↓

pastinakker skal paneres i mel og rasp som en æggeblanding

Fredsfisk i ovn: Her er alle pastinakker panerede og klar. Udover stegning så kan de også bages i ovn. Dryp evt. lidt olie på dem, og bag dem i ovnen på 200°C varmluft i 17-18 minutter (vend dem gerne efter 10 min.)

krigsfisk i ovn med panering

Fredsfisk på panden: Her er pastinakkerne stegt på panden i rigeligt olie  ↓

krigsfisk fiskefilet stegt på panden i olie

Fiskefilet til vegetar eller vegansk frokostbord.

De her fileter kan spises af alle! Uanset om du er veganer, vegetar eller elsker kød. Og da de ligner traditionelle fiskefileter ret meget, så er jeg sikker på at de går rent ind hos både børn og voksne. Spis dem fx sammen med remoulade, rugbrød, lidt tomater, salat eller som et stjerneskud.

Serveret med vegansk remoulade – prøv min BEDSTE opskrift her

vegansk frokost uden kød til julefrokost

Hvordan er konsistensen?
Jo længere tid pastinakkene bages i ovnen, jo blødere bliver de. Så det er alt efter smag og behag. Hvis du bager dem i 15 min. (som min opskrift her angiver), så synes jeg, at pastinakkerne får en tilpas blød konsistens, som stadig har lidt bid. Uden at fileten falder helt sammen. De panerede pastinakker er lyse indeni, og er lidt grovere end fisk. Men alt i alt, så er de virkelig lækre – og har en skøn sprød smag.

fredsfisk til vegetar og vegansk frokost bord

Hvorfor hedder det fredsfisk?

Navnet “fredsfisk” kaldes også krigsfisk – og er en grøntsagsudgave af fiskefilet. Det er en ret, som man spiste tilbage under 2. verdenskrig, når det ikke var til at få fat på “rigtige” fiskefileter. Så lavede man denne vegetariske / veganske udgave med enten pastinak, persillerod eller jordskokker i stedet for. Et super godt alternativ, og som ovenikøbet smager skønt!

opskrift på nemme fredsfisk med vegansk remoulade

Kan serveres både til madpakken, til julefrokost, til påskefrokost bordet – eller de kan laves hurtig på hverdage til aftensmad som fx et stjerneskud.

Giv opskriften på veganske fiskefileter stjerner her ↓

3.7/5 (23 Reviews)
Scroll to Top