Her er min inspiration og guide til alt du skal bruge, når der står vegansk burger på menuen. Find opskrifter på bøffer, boller, dip og tilbehør til kødfri burgere.
Opskrifterne kan bruges til både vegansk og vegetar burger menu.
Jeg har nedenfor samlet alle mine opskrifter fra Micadeli, som du kan bruge til at lave veganske burgere. Du kan finde alt lige fra hjemmelavede veganske burgerboller, veganske og vegetariske burgerbøffer, fritter, saucer, dip, tilbehør og hvad du ellers skal bruge til en plantebaseret burger opskrift.
Det er inspiration til nemme opskrifter, som ikke nødvendigvis kræver meget tid i køkkenet – og meget af det kan faktisk laves klar dagen inden. Både de veganske bøffer til burgere og burgerbollerne kan fryses ned. Og mayo, ketchup, tilbehør osv., kan nemt laves et par dage i forvejen og gemmes i en lufttæt beholder i køleskabet.
Tip – Du kan sagtens servere retterne her sammen med en klassisk burgermenu med kød. Opskrifterne kan serveres til både børn og voksne.
Veganske bøffer og burgerboller ↓
Burgerboller
Min opskrift på nemme hjemmelavede burgerboller. Sprøde og luftige burgerboller lavet med få ingredienser og drysset med lyse sesamfrø.
Opskriften giver ca. 12-14 boller.
Kan nedfryses.
Quinoabøffer
De her mættende, rustikke og sprøde burgerbøffer er lavet med kikærter, quinoa, løg, hvidløg og krydderier. Perfekt at lave til vegetar eller vegansk burger menu, men de kan også sagtens spises som frikadeller.
Kan nedfryses.
Kikærtebøffer
De er sprøde kikærtebøffer er super lækre at lave til burgere.
Lavet af en fars af kikærter, dyppet i rasp (panering uden æg) og herefter bagt i ovnen i 25-30 min til de er flotte gyldne og helt sprøde.
Kan nedfryses.
Auberginebøffer
Sunde bøffer med aubergine, som er skåret i flotte skiver og vendt i panko rasp.
En lidt mere rustik grøntsagsbøf, som kan drysses med alt lige fra paprika, chili, barbecue eller andet.
Blomkålsbøffer
De her små og sprøde blomkålsfrikadeller, kan nemt serveres i burgere også.
Kan både laves i frikadelle størrelse til miniburgere eller de kan formes til store bøffer.
Kan nedfryses.
Opskrifter på saucer og dressinger ↓
Vegansk ketchup
Super nem og lækker hjemmelavet ketchup opskrift, som er overraskende nemt at lave selv. Perfekt at servere til pommes frites, i burgere eller til grillaften med grillspyd eller andet lækkert fastfood.
Kan holde sig på køl i 1-2 uger.
Vegansk remoulade
Skøn hjemmelavet remoulade opskrift med kapers, cornichoner og gulerødder.
Perfekt som tilbehør til pommes fritter, i burgere, til de her sprøde panerede pastinakker eller til sprød hjemmelavet fish’n’chips.
Kan holde sig på køl i 1-2 uger.
Vegansk mayonnaise
Hjemmelavet mayo opskrift, som kan røres sammen på kun 5 minutter. Så bliver det ikke nemmere. Opskriften er vegansk, perfekt til vegansk burger – og så er den lavet med kun 5 ingredienser!
Kan holde sig på køl i ca. 1 uge.
Vegansk chili mayo
Endnu en hjemmelavet mayo opskrift – med chili. En skøn krydret chilimayo, som også kun tager 5 min at røre sammen. Perfekt til pommes frites, burgere eller andet fastfood.
Kan holde sig på køl i ca. 1 uge.
Guacamole
Til dressing eller dip i burgere kan man også sagtens lave en skøn hjemmelavet guacamole. Det smager altså også fantastisk i burgere, hvis man gerne vil lave noget andet end ketchup eller mayo.
Kan holde sig på køl i ca. 1 uge.
Tilbehør til burgere ↓
Syltede rødløg
Endnu en hjemmelavet mayo opskrift – med chili. En skøn krydret chilimayo, som også kun kræver 5 min. at røre sammen.
Kan holde sig på køl i 2-3 uger.
Søde kartoffel fritter
Ingen burger menu uden hjemmelavede lækre pommes frites. Her i en udgave med søde kartofler lavet som fritter. Super lækre, mættende og søde – og perfekt at servere som tilbehør til burgermiddag.
Opskrifter til både veganske og vegetariske burgerbøffer.
Selve bøfferne kan laves med mange flere grøntsager. Fx er det også populært med rødbedebøffer eller bøffer med majs eller selleri. Bøffer er nemlig en genial måde at “gemme” grøntsager på i en burger. Hvis du vil have en nemmere version, så ved jeg, at Earth Control også har lavet forskellige lækre veggie bøffer, som et super godt alternativ til burgerbøffer med kød.
Server burgermenuen med alt godt salat fra grøntsagsskuffen. Fx skiver af avocado, tomat og agurk (både friske og syltede er lækkert). Jeg plejer også at bruge en frisk sprød salat eller spinat i mine burgere, men spidskål er også super lækkert og mættende. Og så skal man naturligvis ikke gå ned på dressinger. Udover dem jeg har linket til øverst, så overvejer jeg også at lave en opskrift på en vegansk burgerdressing. Som måske bliver lidt en blanding af mayo, dressing og noget med barbecue eller paprika.
Hvis du har nogle gode idéer til hvad man ellers kunne lave som en plantebaseret burger opskrift, så skriv endelig en kommentar nedenfor! Rigtig god fornøjelse med opskrifterne ♥