fbpx

Blomkålsfrikadeller i ovn

De her blomkålsfrikadeller er sunde og lækre frikadeller med blomkål og quinoa. De er sprøde, og så er de bagt i ovnen i 25-30 min.

Mættende og lækre veganske blomkålsfrikadeller uden æg.

blomkålsfrikadeller opskrift på frikadeller med blomkål

Frikadellerne smager skønt, og så mætter de ret meget, da de er fyldt med blomkål og mættende quinoafrø. Af krydderier brugte jeg spidskommen og gurkemeje (for en lidt gylden farve), og ellers bare hvidløg, løg, salt og peber. Men de kan sagtens tåle lidt chili, cayennepeber eller andet spicy.

Frikadeller til vegetar og vegansk aftensmad:
Opskriften kan både laves som vegetar blomkålsdeller og som en vegansk version. Jeg har brugt hørfrø til opskriften, som er super godt som bindemiddel til veganske frikadeller, hvor man jo ikke bruger æg. Men hvis du vil lave dem som vegetar blomkålsdeller, så kan du også erstatte med 2 æg.

Spis blomkålsdellerne som frikadeller til kødfri aftensmad, til salat bowls, eller lav dem til store burgerbøffer til vegetariske eller veganske burgere.

Blomkålsdeller.

Antal: 20 frikadeller
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 25 min.

Sunde blomkålsfrikadeller til vegetar og vegansk aftensmad. Sprøde frikadeller med blomkål og quinoa, bagt i ovn i 25-30 min.

Ingredienser:

 • 4 spsk. hørfrø (ca 50g.)
 • 1 dl. vand
 • 100g. quinoa
 • 200g. blomkål
 • 2 fed hvidløg
 • 1 løg
 • 1 tsk. spidskommen
 • 1 tsk. gurkemeje
 • Saft fra 1/3 citron
 • 1,5 dl. mel
 • Salt og peber

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen til 200ºC grader varmluft.

2

Start med at blande hørfrøkerner og vand i en skål og sæt til side i 10-12 min. Bestemt selv om du vil mose hørfrøene til blandingen eller bruge dem hele (dette er som erstatning for 2 æg).

3

Kog quinoa efter anvisning på pakken og lad den køle af før brug.

4

Skyl og finthak blomkålen til blomkålsris i en minihakker. Du kan også hakke dem fint med en kniv.

5

I en skål blandes kogt quinoa, blomkålsris, fintpresset hvidløg, finthakket løg, spidskommen, gurkemeje, citronsaft og drys grundigt med salt og peber. Vend hørfrø-blandingen i "farsen" og tilsæt melet lidt efter lidt. Rør godt sammen, det er vigtigt at farsen er meget klistret, så den kan formes med hænderne. Tilsæt lidt ekstra mel eller vand, hvis du synes.

6

Form farsen med hænderne til ca. 20 deller. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, drys gerne med ekstra salt og peber. Bag dem i 25-30 minutter, og vend dem efter 15 min.

Veganske blomkålsfrikadeller – sådan laves farsen 

Kog quinoaen og finthak blomkålen til blomkålsris. Det kan du enten gøre i en minihakker, blender eller med en kniv. Her kan man helt selv bestemme hvor finthakket/grofthakket blomkålen skal være.

Hørfrø bruges som erstatning for æg, da det binder farsen sammen og gør, at frikadellerne ikke smuldre under bagning → Læs mere om “hørfrø æg” her

Kom det i en skål og bland sammen med de øvrige ingredienser ↓

blomkålsris og quinoa og krydderier

Det er vigtigt, at farsen er sammenhængende og godt klistret! Så rør farsen grundigt sammen og tilsæt melet lidt efter lidt.

Form til sidst farsen til små blomkålsdeller ca. 20 styk og bag i ovnen ↓

Form frikadellerne og bag dem i ovnen

Frikadeller bagt i ovnen.

Det er ikke tit, at jeg bager mine frikadeller i ovnen. Det plejer som regel være på panden i enten plantesmør eller olie. Men hvis du vil undgå for meget olie, og hellere vil bage i ovnen, så er de her deller lige noget for dig..

blomkålsfrikadelle med quinoa og blomkål

Dellerne her er ret nemme at lave og så bliver de super sprøde i ovnen. Man skal bare have lidt tålmodighed og give dem 25-30 min., til de er helt gyldne og sprøde på toppen. Og så kan man sagtens lave farsen om morgenen eller ved frokosttid, og lad den stå og trække i køleskabet. Det bliver den kun endnu bedre, klistret og mere sammenhængende af.

Blomkålsdeller til nem aftensmad.

Jeg servede mine blomkålsfrikadeller sammen med hjemmelavet mayo (mmh er så vild med den opskrift, at jeg har lavet mayo 3 gange i den her uge).. Og så en lækker chili mayonnaise.

blomkålsfrikadeller opskrift på frikadeller med blomkål

Men de her blomkålsfrikadeller er også super lækre at servere i en quinoabowl som her, lavet med søde kartofler, grønkål, avocado, forårsløg, quinoa, gulerødder og grøn tahin dressing. En lidt vinter-inspireret bowl til de kolde måneder.. Så er der også nem aftensmad eller til frokosten dagen efter!

» Serveret i salatskål: Se min opskrift på sund quinoabowl her

blomkålsdeller i vegansk salat bowl

Jeg har efterhånden lavet en del opskrifter på frikadeller.. Men hvis du har nogle tips til, hvilke jeg mangler at lave, så skriv endelig en kommentar nedenfor! Elsker at få ny inspiration og idéer. Jeg tænker helt sikkert, at jeg snart skal afprøve nogle rødebededeller ala dem her. Dem kan man jo også sagtens bruge som burgerbøffer til burgere!

Giv blomkålsfrikadellerne stjerner her ↓

5/5 (2 Reviews)

9 thoughts on “Blomkålsfrikadeller i ovn”

  1. micadeli_dk

   Jeg brugte 100g. rå quinoa – som så derefter skal koges 😉
   Bedste hilsner

 1. Pingback: Quinoa Bowl – Opskrift på vegansk sund salatskål og quinoabowl

  1. micadeli_dk

   Det kan man sagtens! 🙂 Men da bulgur er lidt tungere, så ville jeg måske anbefale med 75-80g – eller alt efter hvad du selv synes!
   Bedste hilsner

 2. Pingback: Veganske frikadeller – De BEDSTE opskrifter på frikadeller uden kød

  1. micadeli_dk

   Hejsa,
   Ja det kan de sagtens, og så opvarmes i ovnen igen ved genopvarmning 😉

 3. Pingback: Vegansk burger – 12 opskrifter og inspiration til ALT du skal bruge

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top