fbpx

Grøn smoothie på 10 min. – min sundeste opskrift til vinteren

Hvis du virkelig vil have et vitaminspark til vinteren, så er en super sund grøn smoothie vejen frem. Denne med spinat, selleri, appelsin, broccoli og ingefær.

En sund smoothie opskrift med kollagen.

– opskriften indeholder reklamelinks –

min sundeste opskrift på grøn smoothie med spinat broccoli ingefær

Den her smoothie laver jeg fast flere gange om ugen i vinterperioden. Jeg føler mig frisk, sund, mindre træt og sidst men ikke mindst, så føler jeg, at jeg gør noget godt for både mit ydre og mit indre. Det smarte ved at putte kollagenpulver i en smoothie er, at det ikke smager af noget, det tager kun 1 minut – og så er man med til at opretholde sin smukke faste hud, og reducere rynker og fine linjer.

Ingredienser til min grønne favorit smoothie:

 • Spinat = Er super sundt og indeholder både A, C, K, E og mange af B-vitaminerne – og er et must i grønne smoothies (hvis man spørger mig). Spinat er også med til at give den flotte grønne farve. Her kan du både bruge frisk spinat og fra frost.
 • Selleri = Bladselleri kan nemt “gemmes” i smoothies og juices, da det er super sundt, men svært at spise for mange. Indeholder kalium, som er med til at styke blodomløbet i kroppen og kan være med til sænke blodtrykket.
 • Broccoli = Også en super sund grøntsag, som kan bruges både frisk og frossen.
 • Appelsin = Jeg tilføjer altid C-vitamin, som er godt at få masser af her om vinteren og hjælper immunsystemet. Du kan både bruge friske appelsiner eller appelsinsaft.
 • Hyldeblomstsaft = En lille sjat hyldeblomst giver en perfekt sød balance og gør at både børn og voksne vil elske smoothien. Her kan man både bruge almindelig koncentreret hyldeblomst eller sukkerfri hyldeblomstsaft.
 • Ingefær = Den sunde rod er med til at bekæmpe mange ting og styrker vores immunforsvar – hvilket jo er ekstra godt om vinteren. Jeg tilsætter en par tern af frisk ingefær, men du kan også sagtens bruge ingefærshot.
 • Kollagen = Sidst men ikke mindst, så tilsætter jeg altid kollagen til min smoothie. Det er med til at bekæmpe rynker og ar, og er med til at bevare min hud mere ung, spændstig og glat over hele kroppen. Og så er det jo bare super nemt at tilsætte pulveret i juicer og smoothies, og kolde og varme drikke.

Kollagenpulver jeg bruger dagligt:
Jeg bruger denne fra OsloSkinLab – du får 60% rabat lige nu. Jeg har haft rigtig gode erfaringer med Kollagen, da det har gjort min hud mere fast og reduceret små rynker (så det kommer jeg nok ikke til at stoppe med lige foreløbig) 😉 Og så er det bare super nemt at blande i smoothies og juicer!

Opskrift på grøn smoothie.

Antal: 2 glas
Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 5 min.

Grøn smoothie med spinat, broccoli, selleri, ingefær, appelsin og kollagen smoothie. Super sund opskrift til immunforsvaret.

Ingredienser:

 • 40g. spinat (cirka en håndfuld)
 • 20g. selleri (1 halv sang)
 • 1 tsk. tern af frisk ingefær
 • 40g. broccoli
 • 2 spsk. hyldeblomstsaft
 • 1 dl. appelsin juice
 • 2 dl. plantemælk eller vand
 • 1 x dosis kollagenpulver

Sådan gør du:

1

Start med at skylle og skære alle grøntsager i mindre stykker.

2

Hæld først væsken i blenderen appelsinjuice, hyldeblomstsaft og mælk (eller vand). Tilsæt spinaten og selleri og blend på lav hastighed. Skru herefter langsomt op for hastigheden i takt med at massen bliver cremet og ensartet. Tilsæt små stykker af broccoli og til sidst 1 dosis kollagenpulver.

3

Start med at blende langsomt og blend herefter på hurtigere hastighed i takt med at smoothien bliver cremet og lækker. Tilsæt gerne ekstra vand eller mælk, hvis smoothien er for tyk.

4

Smag den til med ekstra appelsinsaft eller hyldeblomstsaft, hvis den skal have søde eller syrlighed.

5

Nyd den mest den er kold og frisklavet.

Kollagen smoothie med sunde grøntsager.

Smoothie på under 10 minutter: Jeg bruger cirka 5 minutter på at skære grøntsagerne til smoothien og 5 minutter på at blende. Jeg plejer altid, at tilsætte de våde ingredienser i blenderen først og så grøntsagerne/frugten bagefter, som jeg blender ligeså forsigtigt. Herefter tilsætter jeg mit kollagenpulver.

Her bruger jeg mærket OsloSkinLab, som jeg selv kan se super gode resultater med på min hud!

sunde smoothies og juicer med kollegan pulver

Jeg blender smoothien til den er helt cremet og ensartet i farven. Nogen gange tilsætter jeg grøntsagerne lidt af gangen, for at sikre mig, at de blendes bedst i smoothien.

Hvorfor skummer min smoothie?
Hvis du får skum på toppen af din smoothie (som jeg har vist på billederne), så er det helt normalt. Et trick er, at tilsætte væskerne først i blenderen og herefter tilsætte grøntsagerne lidt efter lidt, mens du blender på lav hastighed. Skru herefter langsomt op for hastigheden i takt med at massen bliver cremet og ensartet.

Man skal altså have lidt tålmodighed, og på den måde undgår du for meget skum på toppen.

sund smoothie med spinat og ingefær og kollagen

Grøn smoothie med spinat.

Jeg elsker at tilsætte spinat i mine smoothies. Ofte bruger jeg frisk spinat til en grøn smoothie (da jeg altid har frisk spinat i køleskabet), og engang imellem bruger jeg også grønkål. Her kan du også bruge spinat og grønkål fra frost. Spinat optages virkelig godt sammen med fedt, og derfor kan det også være en god idé til tilsætte frosne bananskiver eller avocado.

Her kan du se mine færdige smoothies. Sunde, lækre, cremede og ensartede ↓

min sundeste opskrift på grøn smoothie med spinat broccoli ingefær

Andre sunde grøntsager til grøn smoothie?
Udover spinat, broccoli og selleri, som jeg har brugt, så er grønkål og agurk også rigtig godt. Og nogen gange kommer jeg også lidt frisk persille, lime eller lidt matcha pulver ned i smoothies, hvis jeg vil tviste smagen lidt (og gøre den ekstra grøn).

kollegan pulver fra osloskinlab til kolde smoothies og juice

Vi er kun lige startet på 2023, og jeg har planer om at lave mange flere smoothieopskrifter til jer! Har fx ladet mig inspirere af denne smoothie opskriftguide med sunde og flotte superfood smoothies. Som fx gurkemeje, blåbær, kål, gulerødder, matcha, chiafrø, ingefær og meget mere.

Jeg håber, at du kunne bruge min opskrift! Skriv endelig nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål til smoothieopskriften.

Giv opskriften på min grønne smoothie stjerner her ↓

2.5/5 (19 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top