fbpx

Nuggets i airfryer – sund opskrift uden olie

Super sprøde og nemme nuggets i airfryer. Lavet med blomkål og broccoli vendt i cornflakes og stegt helt lækre og sprøde i airfryer – uden brug af olie.

Opskriften er uden olie og sukker – og den er vegansk og glutenfri.

opskrift på sunde nuggets i airfryer nuggets uden olie

Hvis du gerne vil lave lækre sprøde nuggets, men ikke har lyst til store mængder af olie og friturestegning – så skal du afprøve den her nuggetsopskrift lavet i en airfryer!

Hvis du ikke har en airfryer, men gerne vil overveje at købe en, så har jeg lavet en guide på linket nedenfor. Her har jeg givet mine bedste tips og tricks til at hvilken type af mad jeg laver i en airfryer, hvilken airfryer jeg selv har haft store glæde af – og hvilke modeller som jeg kan anbefale til dig!

Aifryer guide: Se min fulde guide til airfryer – alt du skal vide, før du køber

Nuggets i airfryer opskrift.

Antal: 25 stk.
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 15 min.

Sprøde nuggets i airfryer uden olie. Grøntsagsnuggets med broccoli, frosne nuggets, lavet i airfryer. Se hele min guide her.

Ingredienser:

  • 200g. blomkål (cirka 1/2)
  • 200g. broccoli (cirka 1/2)
  • 1 dl. hvedemel (kikærtemel eller boghvedemel hvis glutenfri)
  • 1,5 dl. havremælk
  • 3 tsk. paprika
  • 1-2 tsk. chili (kan udelades)
  • 1 nip salt og friskkværnet peber
  • 100g. cornflakes (uden sukker)

Sådan gør du:

1

Skær blomkålen og broccolien i små buketter / mundrette størrelser.

2

I en skål blandes mel, paprika, chili, salt, peber og mælk. Rør det sammen til en tyk dej.

3

Hæld cornflakes i en minihakker og blend til helt små stykker. Du kan også hælde cornflakes i en pose og knuse dem til helt små stykker. Hæld de knuste cornflakes i en skål for sig.

4

Dyp nu alle grøntsagsbuketterne først i den tykke dej og herefter vend dem i de knuste cornflakes, så de er godt dækkes til over det hele. Forsæt sådan og læg dem alle på en tallerken.

5

Placer alle nuggets på risten i airfryeren, men gerne så der er lidt luft imellem stykkerne, så bliver resultatet bedst (se billeder nedenfor). Her kræver det, at du steger over 2 omgange.

6

Sæt airfryeren på 200ºC og start med at stege dem i 6-8 minutter. Når de er flotte gyldne og sprøde, så vend alle nuggets og steg dem igen i 6-8 minutter. Så får de samme sprødhed hele vejen rundt.

7

Server de varme og sprøde nuggets med det samme. Evt. med en lækker kold dip eller som tilbehør til aftensmad.

Sunde nuggets i airfryer med blomkål og broccoli.

Til opskriften bruger jeg broccoli og blomkål. Men her kan du faktisk stort set bruge alle slags grøntsager. Jeg har også lavet en opskrift på græskarnuggets alt efter sæson, eller de her lækre og nemme nuggets med søde kartofler.

Du kan fx også bruge rødbede, gulerødder eller squash.

Skør grøntsagerne i mundrette buketter, og gør skåle klar med dej og cornflakes . Dyp herefter alle nuggets i dejen og direkte i de knuste cornflakes, så de er dækket godt til hele vejen rundt ↓

sådan laver man sunde nuggets med grøntsager

Placer alle nuggets direkte på risten i airfryeren. Jeg steger dem hellere over 2 gange, for at sikre mig, at de bliver sprøde og lækre over det hele.

Hvis du har lidt luft omkring alle nuggets, så cirkulerer varmen bedre rundt i airfryeren og resultatet bliver bedre ↓

nuggets med cornflakes panering opskrift

Sæt airfryeren på 200ºC og steg dem først i cirka 6-8 minutter. Vend dem herefter og steg igen i 6-8 minutter til de er gyldne og sprøde hele vejen rundt.

sunde nuggets uden olie nem opskrift med blomkål og broccoli

 Kan man lave frosne nuggets i airfryer?

Ja, du kan sagtens varme dine frosne nuggets fra fryseren i airfryer. Det gælder alle slags nuggets, både med kylling, med grøntsager eller veganske nuggets. Jeg plejer at sætte ovnen på 200ºC og varme dem cirka 8-10 minutter første gang, vende dem og give dem 5-6 minutter ekstra.

Bestemt selv, om du vil spraye lidt olie på toppen for ekstra sprødhed.

broccoli nuggets opskrift - sunde nuggets uden olie

Jeg synes virkelig, at livet er blevet nemt i hverdagen med en aifryer. Den er god til mange slags rester, hvis man bare vil varme noget hurtigt op og vil slippe for at tænde en stor ovn. Men også til alt som er lidt fritureagtigt – bare helt uden friture. Jeg tænker, at lave mange flere opskrifter som fx den her guide med airfryerretter.

Den er desuden også billigere i strøm end mange store ovne, og så tilberedes maden kun på halvdelen af tiden. Det er jo smart!

Se min guide til airfryer her – og prøv også min lækre opskrift på rösti frikadeller i airfryer (helt uden olie).

nemme airfryer opskrifter uden olie super nem aftensmad

Server de varme og sprøde airfryernuggets sammen med en lækker kold dip, en sprød salat, pomfritter, andre tilbehørsretter, dip eller saucer.

Jeg håber, at du kan bruge opskriften! Skriv endelig hvis du har spørgsmål 🙏🏻

Giv opskriften stjerner her ↓

5/5 (4 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top