fbpx

Græskar nuggets

Sprød, lækker og nem opskrift på græskar nuggets. Søde og sunde nuggets, som er lavet med græskar stykker vendt i rasp og bagt i ovnen.

Den bedste efterårsopskrift med hokkaido græskar i sæson.

veganske og vegetar nuggets med dip og ketchup

Græskar har aldrig smagt bedre.. Det er første gang, jeg har lavet nuggets med græskar.. Og det var faktisk den første opskrift, jeg kom på, da det gik op for mig, at der var græskar i sæson. De ovnbagte nuggets er vendt i en mel/mælke blanding, vendt i rasp og bagt i ovnen – så de er ikke stegt i friture.

Du kan sagtens stege dem i friture i stedet for i ovnen. Det gør jeg selv ret ofte. Men jeg synes faktisk, at de her nuggets blive mindst ligeså sprøde og lækre uden friturestegning.. Hvilket jo også er en fordel, hvis man generelt gerne vil undgå for meget olie.

Jeg serverede de her sprøde hjemmelavede nuggets med to slags dip. En hjemmerørt persille dressing lavet med vegansk yoghurt, hvidløg, sort peber, salt, lidt limesaft og finthakket persille. Den anden var faktisk denne » røde og lækre grill marinade som smager så skønt til både salater, grillmad og som dip!

Græskar nuggets.

Antal: 22-24 styk
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 30 min.

Opskrift på hjemmelavede nuggets lavet med hokkaido græskar. De her græskar nuggets er perfekt som vegetar eller veganske nuggets.

Ingredienser:

 • 500g. Græskar, hokkaido
 • 1,5 dl. Plantemælk
 • 1 dl. Mel
 • 3 dl. Rasp
 • 2 tsk. Paprika
 • Salt og peber
 • Dip:
 • Grill marinade
 • Persille dressing

Sådan gør du:

1

Tænd ovnen på 180°C varmluft. Skær skrællen fra græskaret og skær ca. 500g. ud i mindre stykker. Læg stykkerne på en bageplade og drys med olie, salt og peber. Bag dem i ovnen 15-18 min. De er perfekt færdige, når man kan stikke en gaffel i dem, og de er bløde men stadig faste. Lad dem køle af.

2

I en skål laves en tyk dej af mælk og mel. Rør grundigt sammen. Hæld rasp og paprika i en anden skål, og drys godt med salt og peber

3

Dyp græskar stykkerne i dejen, dryp af og vend dem til sidst i rasp. Sørg for at de er godt dækkede til over det hele. Læg dem tilbage på bagepladen. Skru ovnen op på 200°C varmluft og bag dem i 17-18 minutter i alt (men vend dem gerne efter 10 min.) Bag til de er gyldne på toppen og sprøde i kanterne.

4

Server de sprøde nuggets sammen med en hjemmelavet kold dip, ketchup, chili sauce eller anden dressing.

Græskar nuggets i ovn – sådan gør du

 1. Først skal græskarstykkerne bages i ovnen i 15 min, så de bliver møre og bløde, men stadig har bid. Gør rasp og mel/mælke blandingen klar.
 2. Dyp de bagte græskarstykker først i mel/mælk og derefter i rasp.
græskar nuggets i ovn sådan gør du

Gør sådan med dem alle og læg dem tilbage på bagepladen.
Bag nu igen i 17-18 min. ↓

hjemmelavede nuggets med rasp i ovn

Hjemmelavede nuggets med grøntsager.

Jeg elsker virkelig nuggets! Og især fordi at de også er så nemme at lave med grøntsager. Man kan godt være begrænset til at tænke, at hjemmelavet nuggets kun kan laves med kylling. Men kyllingenuggets er altså ikke det eneste, som smager fantastisk. Du kan sagtens hælde nogle grøntsagsstykker i ovnen, vende dem i rasp og forklæde dem som sprøde nuggets. Så er der næsten ingen, der vil tænke noget underligt over det.

hjemmelavede nuggets lavet som vegetar eller vegansk

Andre forslag til veganske / vegetar nuggets:

veganske og vegetar nuggets med dip og ketchup

Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser, når det gælder nuggets. Du kan bruge virkelig mange forskellige grøntsager. Og hvis du serverer dem med dip eller dressing som her, så vil det være et hit både for børn og voksne.

hokkaido i sæson lavet som sprøde bites

Du kan også serverer dem som en lille sprød forret, som tilbehør til forskellige salater, sammen med pommes fritter – eller du kan bruge dem som små nuggets i pitabrød eller wraps.

nugget med dip og ketchup dressing

Jeg håber, at du kunne bruge opskriften! Følg endelig med hos mig under @micadeliInstagram hvor jeg også deler opskrifter og mad inspiration ♥

Giv opskriften på græskar nuggets stjerner her ↓

4.6/5 (5 Reviews)

7 thoughts on “Græskar nuggets”

 1. Pingback: Butternut squash suppe – Vegansk sund suppe med butternut squash

 2. Pingback: Græskar frikadeller – Opskrift på veganske deller med græskar på 30 min.

 3. Pingback: Pizza med græskar – Opskrift på græskarpizza med soltørrede tomater

 4. Pingback: Ovnbagte squash – Opskrift på squash skiver ala chips eller nuggets

 5. Pingback: Vegansk Fried Chicken – Opskrift på sprøde veganske nuggets med tofu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top