fbpx

Ovnbagte squash ala chips

De her ovnbagte squash skiver er vendt i en dej og efterfølgende rasp – og bagt i ovnen. En super lækker og nem squashopskrift på 30-35 min.

Sprøde squash skiver ala chips eller nuggets – helt uden friture.

ovnbagte squash skiver ala sprøde chips

Jeg var altså lidt i tvivl om, hvad jeg skulle kalde dem. Squash chips, nuggets, squash skiver i ovn eller sprøde squash? De er jo faktisk lidt en blanding af det hele. En god måde at spise flere grøntsager på, og så er de super nemme at lave.

Jeg oplever, at mange ikke ved, hvor nemt det er at bage grøntsager i ovnen – og få det til at smage og ligne friturestegte grøntsager. Men det er altså utrolig nemt! Og resultatet når de bages i ovnen er super sprødt og knasende, helt ligesom hvis de var stegt i olie.

Servering: De kan serveres som tilbehør til aftensmaden eller som en snack i sig selv sammen en dip. Du kan også lave skiverne større (fx aflange diagonale skiver) vende dem i rasp og bruge dem som en sprød bøf i burgere! Ellers kan skiverne laves helt tynde og fine ala chips .. Perfekt til en forret eller med et glas vin.

Ovnbagte squash.

Antal: 32-34 skiver
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 20 min.

Sprøde ovnbagte squash vendt i rasp ala chips eller grøntsags nuggets med dip. Lækker sund opskrift med grøntsager uden friture.

Ingredienser:

 • 2 x squash
 • 1,5 dl. plantemælk
 • 1 dl. mel
 • 5 dl. rasp
 • 3 tsk. paprika
 • 1 tsk. Chili
 • Salt og peber
 • Chili dip:
 • 1 dl. vegansk creme fraiche
 • 2 spsk. vegansk mayo
 • 1 tsk. paprika
 • 1/2 tsk. chili
 • Saft fra 1/3 lime
 • Salt og peber

Sådan gør du:

1

Tænd ovnen på 180°C varmluft.

2

Skyl og skær begge squash ud i mindre skiver cirka 1/2 - 1 cm i tykkelsen.

3

I en skål laves en tyk dej af mælk og mel. Rør grundigt sammen. Hæld rasp, paprika og chili i en anden skål, og drys godt med salt og peber.

4

Dyp squash skiverne i dejen, dryp godt af og vend dem til sidst i rasp blandingen. Sørg for at de er godt dækkede til over det hele. Læg dem på en bageplade (du vil nok få brug for 2 bageplader og lave dem af 2 omgange). Drys stykkerne med ekstra salt, peber og lidt olie på toppen.

5

Bag en plade ad gangen i 18-20 minutter (men vend gerne squashskiverne efter 10 min.) Bag dem til de er gyldne på toppen og sprøde i kanterne.

6

Chili dip: Rør det hele godt sammen og smag til. Tilsæt evt. mere chili, hvis du synes. Opbevares på køl indtil servering.

Ovnbagte squash i skiver – sådan gør du

Her har jeg skyllet og skåret begge squash i skiver. Cirka 1/2 – 1 cm i tykkelsen, men du kan også sagtens lave dem tyndere eller tykkere, efter hvad du synes.

squash skiver klar til ovnen

Dyp alle skiverne i en dej (lavet med mel + plantemælk) og herefter i en blanding af rasp, paprika og chili. Drys skiverne med salt og peber + lidt olie på toppen. Jeg synes at olien giver skiverne en ekstra flot farve i ovnen – men kan sagtens udelades ↓

skiver af grøntsager med rasp bagt i ovn

Bag skiverne i ovnen i 18-20 min. til de er helt sprøde og gyldne ↓

bedste sunde squash chips med rasp

Grøntsager i ovnen serveret med dip.

De her squash skiver vendt i rasp er virkelig en nem og anderledes måde at lave grøntsager på. Og det er måske også en måde, hvor børn synes det er lækkert at spise med! Det geniale ved opskriften er nemlig, at man kan forklæde stort set hvilke som helst grøntsager og vende dem i rasp. Så du kan også sagtens bruge aubergine, gulerødder eller søde kartofler.

Chili dip / mayo: Chili dressingen her er lavet med 1 dl. vegansk creme fraiche + 2 spsk. vegansk mayo (begge dele kan fås i de fleste supermarkeder efterhånden). Så har jeg tilsat 1 tsk paprika, 1/2 tsk chili, saft fra 1/3 lime, salt og peber. Rør det hele godt sammen og smag til! Tilsæt gerne mere chili, hvis du synes.

sprøde courgette chips med dip

Jeg serverede faktisk grøntsagerne med 2 slags dip. Både en hjemmerørt chili dip (opskrift ovenover), og så en mere ren dip, hvor jeg blandede creme fraiche med lime, salt, peber og persille.

Men du kan servere de her sprøde squashskiver med stort set hvilken som helst dip eller mayo! Fx chili sauce, ketchup, almindelig mayo, creme fraiche dressing, tzatziki eller sennepsdressing.

ovnbagte squash skiver ala sprøde chips

Hvis du ikke har squash / courgette, så kan du også sagtens bruge aubergine skiver. Ellers kan du bruge græskar ligesom → de her sprøde græskar nuggets.. Og hvis du er mere til søde grøntsager, så har jeg også en opskrift her → på nuggets med søde kartofler. Og de er alle bagt i ovnen så helt uden friture!

Jeg håber, at du kan bruge opskriften på sprøde squash i ovn! Hvis du laver dem, så glem endelig ikke at tagge mig under @micadeli_Pinterest eller Instagram. Vil meget gerne se jeres resultater!

Giv opskriften på squash skiver stjerner her 

4/5 (2 Reviews)

2 thoughts on “Ovnbagte squash ala chips”

 1. Pingback: Aubergine bøffer bagt i ovn – Opskrift på kødfri bøf til vegansk burger

 2. Pingback: 20 tips til billige og nemme snacks – Nemme snackopskrifter

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top