fbpx

Vegansk Ketchup

Super nem hjemmelavet ketchup med danske modne tomater. En vegansk ketchup opskrift lavet med få ingredienser.

Perfekt opskrift til næste grillaften, burgere, pomme frites eller andre favoritter.

hjemmelavet vegansk ketchup opskrift micadeli

Havde jeg vidst, at ketchup var så nemt at lave, så havde jeg da gjort det mange år før nu. Jeg har faktisk altid købt den færdiglavede Heinz eller Beauvais fra supermarkedet, fordi jeg (som mange andre) har tænkt, at det var besværligt og tidskrævende at lave selv.

Men hold nu op. Ketchup er da godt nok noget af det nemmeste at røre sammen – og så smager det i øvrigt super lækkert (hvilket jeg også var overrasket over). Og så føles det bare super tilfredsstillende, at have sin egen hjemmelavede ketchup stående i køleskabet. Perfekt til næste grillaften med burgere, pommes frites, hot dogs, hjemmelavede kødfri fried chicken eller nuggets.

Er ketchup vegansk?

Ja, de fleste mærker fra supermarkedet er veganske. Og det gælder i øvrigt også den hjemmelavede af slagsen. Ingredienserne til ketchup er nemlig ofte løg, hvidløg, modne tomater, eddike, brun farin, lidt kanel og tomatpuré.

Så uanset om du ønsker en almindelig traditionel ketchup eller en vegansk ketchup, så kan opskriften her bruges.

Opskrift på ketchup.

Antal: 1 stort glas
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 30 min.

Super nem hjemmelavet ketchup. En vegansk ketchup opskrift til burger, grillmad eller pommes frites. Tomatketchup til hele familien.

Ingredienser:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 kg. tomater, modne
  • 2 dl. eddike
  • 4-5 spsk. brun farin
  • 1/2 tsk. stødt kanel
  • 2 spsk. tomatpuré
  • Evt. salt og peber
  • 1 tsk. olie til stegning

Sådan gør du:

1

Hak tomater, løg og hvidløg groft og kom op i en gryde og kog det langsomt op i lidt olie. Tilsæt eddike, brun farin, kanel og tomatpuré. Læg låg på og lad det simre i 30 min.

2

Selvom din ketchup måske virker tynd efter kogning, så hæld det hele op i en blender, minihakker eller brug en stavblender. Blend til det er helt ensartet. Hæld ketchuppen tilbage i gryden og kog gerne i 10 min ekstra. Smag ketchuppen til med eddike og farin, indtil den er lige som du gerne vil have den. Tilsæt evt. salt og peber.

3

Lad ketchuppen køle helt af (hvor den også vil sætte sig mere og blive tykkere under afkølingen).

4

Kom ketchuppen i en ren skoldet beholder / glas. Opbevares på køl.

Super nem vegansk ketchup opskrift.

Efter jeg fandt ud af, hvor nemt det er at lave sin egen ketchupdip, så tror jeg at jeg vil forsøge at lave sådan en omgang hver/hveranden måned fremover. Eller i hvert fald i sommermånederne, hvor årstiden kalder på grillaftener, burgere og alt det, som man ofte spiser ketchup sammen med.

Vegansk Ketchup

Hvor længe kan ketchup holde sig?
Ketchuppen skal hældes i et rent og skoldet glas. Her kan den sagtens holde sig 4-5 uger på køl uden at blive åbnet. Hvis man åbner den, vil jeg tro, at den kan holde i 1-2 uger. Her kan det måske betale sig at hælde ketchuppen i mindre glas med låg, så de holder sig i længere tid.

» Prøv også: Opskrift på vegansk hjemmelavet MAYO på 5 min her eller den her hjemmelavede opskrift på REMOULADE.

hjemmelavet vegansk ketchup opskrift micadeli

Vil du lave hjemmelavet ketchup uden sukker?

Den færdiglavede udgave man køber i supermarkedet er fyldt med en del sødme og sukker. Men da tomatpuré som regel er meget sødt i smagen, så er det ikke alle der synes, at den overhovedet behøver sukker. Du kan sagtens smage den til som den er.. Og hvis du vil lave en sukkerfri ketchup kan du evt. tilsætte lidt kokossukker eller ahorn sirup.

hjemmelavet ketchup med nuggets

Jeg serverede min hjemmelavede ketchup med blomkåls hot wings. Det var faktisk den her opskrift på friturestegte broccoli hot wings. Og så har jeg bare skiftet broccolien ud med blomkålen. En super lækker opskrift hvor det er nemt at “skjulte” grøntsagerne. Super sprøde og lækre!

Du kan også lave den klassiske tomatketchup om til en karry ketchup og blot tilsætte lidt af den flotte gule karry og smage til. Hvis du har nogle spørgsmål til ketchupopskriften, så skriv endelig en kommentar nedenfor!

Giv opskriften på ketchup stjerner her ↓

0/5 (0 Reviews)

1 thought on “Vegansk Ketchup”

  1. Pingback: Vegansk burger – 12 opskrifter og inspiration til ALT du skal bruge

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top