fbpx

Vegansk remoulade

Super nem opskrift på hjemmelavet vegansk remoulade, som smager skønt! Lavet med kapers, gulerødder, cornichoner og krydderier.

Nem at lave – og klar på 20 min.

vegansk remoulade hjemmelavet lækker opskrift

Fin eller grov remoulade?
Jeg elsker selv, når remouladen er rimelig fin i det, og at der ikke er alt for grove stykker i remouladen. Men alt afhænger af hvor fint du hakker kapers, gulerødder og cornichoner (syltede agurker). Så du kan nemt lave den ligeså fin eller grov, som du ønsker den!

Gurkemejen i opskriften er med til at give en flotte gule farve, men kan udelades og erstattes med karry.

Hvor længe kan remoulade holde sig?
Den kan sagtens holde sig 4-5 dage. Så hvis du skal lave den til en julefrokost, påskefrokost eller andet, så kan du sagtens lave den et par dage i forvejen. Rør evt. lidt frisk citron i inden servering. Pynt med friskkværnet peber og purløg.

Vegansk remoulade.

Antal: 3-4 personer
Forberedelse: 20 min.

Min bedste opskrift på hjemmelavet remoulade. En vegansk remoulade med kapers, gulerødder, cornichoner. Smager skønt og nem at lave!

Ingredienser:

  • 1 spsk. kapers
  • 2 spsk. cornichoner eller syltede agurker
  • 1/2 gulerod (ca. 30g.)
  • 2 spsk. vegansk creme fraiche
  • 5 spsk. veganske mayo
  • Citron, et par skiver
  • 1 tsk. karry
  • 1/2 tsk. gurkemeje (for farvens skyld)
  • Salt og peber
  • Pynt: Purløg

Sådan gør du:

1

Start med at finthakke kapers, cornichoner (eller syltede agurker) og gulerødder. Du bestemmer selv hvor fint, alt efter hvor fin eller grov, du ønsker remouladen skal være.

2

Hæld de finthakkede grøntsager op i en skål og bland med vegansk creme fraiche, vegansk mayo, saft fra et par skiver citron, karry, gurkemeje (for den gule farve) og friskkværnet peber.

3

Smag til med salt (kapers er lidt saltede i forvejen). Pynt med purløg.

Hvordan laver man vegansk remoulade?

Stort set på samme måde, som man laver helt almindelig gammeldags dansk remoulade – og denne smager mindst lige så skønt! Her bruges der bare vegansk creme fraiche og vegansk mayo i stedet for:

  • Vegansk mayonnaise: Brug fx den der hedder Spir fra Netto. Den er super fin, og smager skønt i remoulade. Men du kan også finde udgaver i Irma, Føtex, Super Brugsen (og større supermarkeder). Der er kommet en del på markedet, så heldigvis er det til at få mange steder.
  • Vegansk creme fraiche: Jeg brugte den fra Oatly. Kig gerne i de større supermarkeder, da de har det bedste udvalg. Du kan også købe udgaver fra Alpro og Yosa. Og alle virker super fint.
hjemmerørt remoulade med vegansk mayo

Remoulade med fredsfisk til frokostbordet.

Remouladen er oplagt til frokostbordet. Og den kan spises både af veganere, vegetarer eller andre, der ønsker at smage en vegansk remoulade. Her kan alle være med – og jeg er sikker på, at næsten ingen ville kunne smage forskel!

Jeg serverede remoulade på toppen af fredsfisk (panerede pastinakker)

remoulade på fredsfisk til vegansk frokost

Jeg håber, at du kunne bruge opskriften på vegansk remoulade! Den er super nem at lave og smager skønt. Den er også god til andet pålæg som vegansk pølse, spegepølse eller veganske frikadeller. Helt ligesom du vil servere en klassisk traditionel remoulade. Og så vil jeg vædde på, at næsten ingen ved frokostbordet, vil kunne smage forskel på denne veganske version og en traditionel remoulade.

Kunne du bruge opskriften? Giv remouladen stjerner her ↓

5/5 (3 Reviews)

4 thoughts on “Vegansk remoulade”

  1. Pingback: Fredsfisk – Min bedste opskrift på vegansk fiskefilet ala krigsfisk

  2. Pingback: Vegansk julefrokost – Opskrifter til vegetar eller vegansk frokost her

  3. Pingback: Julefrikadeller – Veganske frikadeller med svampe og nødder til jul

  4. Pingback: Vegansk pålæg – Mine bedste opskrifter til pålæg uden kød

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top