fbpx

OM MICADELI

"Jeg havde aldrig troet, at vegansk mad var noget for mig."

Tarteletter har altid været min livret. Især min mors tarteletter – dem med høns i asparges og hele molevitten. 🤎

Jeg flyttede hjemmefra, da jeg var 17. Og lad os bare være ærlige – jeg var saftsuseme ikke den skarpeste kniv i skuffen til madlavning. Jeg havde faktisk ingen anelse om, hvordan man skulle lave en tartelet eller stege en bare middelgod bøf.

Så mine go-to retter var altid pastasalater. Det var billigt og nemt, og jeg kunne (heldigvis) godt finde ud af at snitte de grøntsager, der skulle i. Og selvom jeg savnede kødet meget, så fik jeg mig faktisk lidt af en overraskelse allerede efter et par måneder...

madblog micadeli grønne veganske opskrifter og nem mad

Mit energiniveau gik fra 0 til 100 efter de måltider, hvor jeg ikke spiste kød. Min krop følte sig sund, let og meget mindre oppustet. Og jeg havde i øvrigt heller ikke brug for en lur bagefter. Min hud blev pænere (oh yes), og mit hår blev tykkere og voksede som aldrig før med alle de grøntsager. Og det var jeg altså ret vild med. Så jeg havde faktisk slet ikke lyst til at stoppe igen.

Men jøsses da, hvor var jeg dog blevet træt af salater og pasta.

Jeg savnede nye opskrifter og inspiration. Jeg ville have noget, der var cool, lækkert, mættende og som kunne vække min appetit. Ikke fordi jeg ville være veganer – men fordi jeg ville have et grønnere indspark og supplement i mit liv. 💛

Og så startede jeg Micadeli.

For 5 år siden startede jeg Micadeli – et univers fyldt med moderne, saftig, farverig, simpel, snasket og hjemmelavet vegansk mad. Det er i dag blevet til en samling på snart 500 opskrifter her på micadeli.dk, som viser at vegansk mad ikke er mere kompliceret, end hvad man gør det til.

Alle opskrifter er nøje testet, smagt til, justeret og smagt til igen, før jeg var helt tilfreds – og jeg har da også haft dage, hvor ikke længere kunne knappe mine bukser. Det har virkelig krævet blod, sved og mange små knivsnit på mine tynde fingre efter mange timer i køkkenet. Men for katten da en oplevelse, det har været. Sjældent har jeg lavet så meget mad i mit køkken  – og sjældent har jeg følt mig så godt tilpas i min egen krop.

For mig er det balsam for sjælen at lave mad den dag i dag. Og hvem havde troet det, hvis man så mig i køkkenet for 5 år siden?

I dag er jeg heldig at inspirere så mange mennesker på min Instagram profil @micadeli_ der gerne ser med, når jeg laver alt lige fra pasta, gryderetter, toasts og brownies. Det må da være verdens bedste job, og det er jeg så taknemmelig for. 🤎

Selvom jeg er blevet bidt af hjemmelavede opskrifter fra bunden, så spiser jeg altså også stadig e-numre og bølgefritter. Dels fordi vi ikke har flere timer i døgnet, end vi har – og dels fordi jeg også holder af de helt nemme løsninger. 🍟

Og bare lige for en god ordens skyld: Jeg elsker stadig gode gammeldags tarteletter.

Micadeli er uhøjtidelig vegansk mad – hos mig er det nemt og fordomsfrit at spise vegansk. Her er det uformelt og afslappet. For det er sådan, jeg selv bedst kan lide det. Micadeli er en inspiration til alle, der gerne vil spise mindre kød. Jeg har ingen restriktioner, ingen snørklede krumspring og absolut heller ingen regler om, at du skal spise 100% vegansk.

For det gør jeg heller ikke.

Opskrifterne kan bruges, helt som det passer dig. De fleste ingredienser kan nemt erstattes med andre fra sæsonen – og jeg bruger ingen underlige ingredienser, som du ikke kan finde i et normalt supermarked. Jeg synes, at mad skal kunne laves af alle. Derfor bruger jeg ingen svære teknikker, og alle i familien fra 0-99 år kan være med i køkkenet.

Og så lad os lige slå fast. Du behøver ikke at være veganer – for at spise vegansk mad.

Micadeli er til dig, uanset om du er vegetar, veganer eller om du elsker kød. Brug opskrifterne som inspiration til din aftensmad 1 dag om måneden, 2 dage om ugen – eller bare helt når du får lyst. 🤍

Scroll to Top