Opskrift på svampepostej. Min bedste opskrift på kødfri vegansk postej med brune svampe og nødder.
Nem vegetarisk og vegansk opskrift – klar på kun 25 min.
Jeg har forsøgt at gøre svampepostejen så nem som muligt! Den er lavet med valnødder, løg, hvidløg, svampe og tørrede krydderier som rosmarin, timian, spidskommen og muskatnød. Altså med få ingredienser (men hvor den stadig har masser af smag). Og så er retten rimelig budgetvenlig, og du kan nemt skifte krydderierne ud med andre.
Du kan også servere den veganske postej, som en slags paté til brød, tapas eller sprøde kiks. Og ellers er den også oplagt til frokostbordet.
Tip: Svampepostejen kan nemt laves en dag i forvejen. Og den kan også laves i en større portion og fryses ned.
Varm leverpostej: Opvarm ovnen til 160 grader, og giv postejen max 10-15 minutter. Hvis den varmes længere, så kan man risikerer at den flyder ud og bliver tynd i konsistensen. Hvis du bruger microovn, så vil jeg kun give den 3 min ved mellem varme. Super lækkert at servere med lune svampe ovenpå!
» Prøv også: Nøddepostej – vegansk opskrift med nødder og bulgur
Svampepostej.
Super NEM opskrift på svampepostej til vegetar eller vegansk frokost. Lavet med svampe og nødder. Klar på kun 25 min.
Ingredienser:
- 2 dl. valnødder
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 400g. brune champignon
- 2 tsk. rosmarin
- 1 tsk. timian
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. muskatnød
- Salt og peber
Sådan gør du:
Hak valnødderne fint og rist dem på en pande 3-4 minutter til de er let gyldne.
Skyl og hak svampene, løg og hvidløg. Hæld lidt olie på panden og steg grøntsagerne. Tilsæt rosmarin, timian, spidskommen og muskatnød.
Gem lidt af svampene til servering, men hæld ellers resten i en blender eller minihakker. Tilsæt nødderne og blend det hele til postejen er fin og cremet.
Hæld postejen i en skål, et lille fad eller i en lufttæt beholder og gem på køl indtil servering. Svampepostejen kan serveres både varm og kold.
Vegansk svampepostej med nødder.
Svampepostejen er vegansk, men kan spises af både veganere, vegetarer og kødspisere. Postejen er nemlig ret cremet og lækker, at jeg gætter på, at de fleste ved frokostbordet vil kunne lide den.
Nødder til postej:
Af nødder brugte jeg valnødder. Men du kan også bruge mandler, pekan nødder, hasselnødder eller cashewnødder. Eller en blanding af de forskellige. Rist nødderne på panden til de er let gyldne. Så får de den dybe og cremede nøddesmag frem, som er super lækkert i postejen.
Postej til det veganske frokostbord.
Det er oplagt at servere postejen til frokostbordet. Den er super nem at lave og kan være klar på ca. 25 min. Den kan også sagtens laves dagen i forvejen, og den kan både spises kold eller varmes op lige inden servering.
Postejen minder lige om en klassisk cremet leverpostej – og er et super godt vegetarisk og vegansk alternativ! Perfekt at servere til julefrokost eller påskefrokost, som en kødfri ret.
Prøv også: Opskrift på linsepostej ↓
Super nem og lækker opskrift på linsepostej. Minder lidt om svampepostej, men er lavet med linser og smager super lækkert. Minder meget om klassisk leverpostej – og kan både spises varm og kold.
Jeg håber, at du kan bruge opskriften på svampepostej! Følg endelig med på Pinterest under @micadeli_, hvor du også kan gemme alle mine opskrifter.
Pingback: Vegansk italiensk salat – Nem opskrift på vegansk pålæg og salater
Pingback: Vegansk pålæg – Mine bedste opskrifter til pålæg uden kød
Pingback: Vegansk pålæg – 15 af mine bedste frokost opskrifter uden kød
Pingback: Linsepostej – Opskrift på nem vegansk linsepostej på 15 min.
Pingback: Hvad er vegansk mad? – Nem vegansk mad og opskrifter
Pingback: Vegansk karrysalat – Opskrift på nem karrysalat uden æg på 10 min.
Pingback: Vegansk påskefrokost – Opskrifter til vegetar og vegansk påske
Lavede den her postej med portobello svampe og hold nu op det smager lækkert!
Jeg er ny i veganer verdenen men din fine hjemmeside hjælper mig så meget! Den er fyldt med lækre opskrifter 😍
Hej Ditte,
Tusinde tak! Hvor er det dejligt at høre, den er også skøn at lave.
Tak for de søde ord – dejligt at kunne inspirere!
Bedste hilsner ♥
Kan man fryse den?
Hej Cathrine,
Ja, det kan du sagtens! 🙂
Mega lækker opskrift! Laver den næsten hver uge! 👏🏼😍
Ej hvor dejligt at høre Emma! 🤎
Tak for dejlig opskrift! Hvordan vil du anbefale at varme den op?
Hej Catrine,
Hvor dejligt at høre! Opvarm ovnen til 160 grader, og giv leverpostejen max 10-15 minutter. Hvis den varmes længere, så vil den flyde ud og kan blive tynd i konsistensen. Hvis du bruger en microovn, så vil jeg kun give den 3 min. ved mellem varme. 🍁
Bedste hilsner
Så lækker en postej 👍 Har du erfaring med at fryse den?
Hvor længe holder den i køleskabet? 😀
Op til 4-5 dag vil jeg tro. Bedste hilsner ☀️