fbpx

Airfryer guide – alt du skal vide, før du køber

Jeg får tit spørgsmålene: .. Er en airfryer dyr? .. Bruger den meget strøm? .. Hvad kan den overhovedet? .. Er den pengene værd?

Så her deler jeg mine bedste tips og tricks – og hvilken model, som jeg selv har haft stor glæde af.

dette post indeholder reklamelinks

guide til den bedste airfryer til nem og hurtig mad

Efter at jeg har testet min airfryer i 3 måneder nu, så må jeg være ærlig. Jeg er VILD med den populære køkkenmaskine. Ikke nok med at den tilbereder super hurtig aftensmad, så er den er også billigere i strøm end min ovn. Og nu tror jeg ikke længere, at jeg kan leve uden. Jeg har testet, og testet, og testet og har allerede lavet over 25 lækre og velsmagende retter i den lille maskine (ret imponerende!)

Derfor har jeg lavet en komplet guide til dig, der ønsker at vide alt om airfryer, inden du køber. Jeg deler mine bedste tips og tricks, inspiration til madlavning, og hvilke typer af airfryer-maskiner, som jeg kan anbefale. Nedenfor har jeg lavet en guide med de ofte stillede spørgsmål om airfryer.

Jeg har selv købt mine køkkenmaskiner og airfryer. Opskrifterne er ikke sponsoreret, men teksten indeholder reklamelinks. 😊

guide hvad er en airfryer og actifry

Hvad er en airfryer?

Kort og godt, så er det en super hurtig og effektiv varmluftovn i mini udgave. Den opvarmes på 1-2 minutter, maden er tilberedt på rekordtid, du får et super sprødt og friture-lignende resultatet – stort set uden olie. På den måde kan du lave sprøde hjemmelavede pomfritter, grøntsager, nuggets, forårsruller mm. på ingen tid!

Fordele ved en airfryer: 

 • En airfryer er billigere i strøm end ovnen – du sparer penge på strømregningen, hvis du varmer mad i en airfryer fremfor at tænde en stor ovn
 • Den er hurtig til at varme op (er ofte varm på kun 1-2 minutter)
 • Aftensmaden tilberedes langt hurtigere og kan laves færdig på 50% af tiden
 • Du slipper for store mængder af olie, friture og fedtstof da en airfryer kan nøjes med helt ned til 1 tsk olie til en stor portion – og resultatet er stadig sprød og lækkert (ofte kan olie faktisk helt udelades). 
 • Fungerer derfor som en slags “sundere frituregryde”, da du får sprød og lækker mad i en airfryer
 • Kan nemt flyttes og gemmes væk i skabet, når den ikke bruges
 • På mange af modellerne kan delene vaskes i opvaskemaskinen 

Ulemper ved airfryer:

 • Blæseren er ikke helt lydløs og kan larme lidt, når ovnen er i gang.
 • Kan fylde en del på køkkenbordet (den kræver evt. ekstra plads i skabet)

Gode steder at købe airfryere:

COOP har mange gode modeller online her og man får god rabat som COOP medlem (hvilket mange er). Det er nemt at købe online og få leveret til døren.

Kop og Kande airfryere – se alle modeller med rabat her

Jeg købte en, der minder om denne → OBH Nordica 2-i-1 model på 4,2 liter (her sparede jeg 750 kr. rabat hos COOP og fik leveret efter 1-2 dage)

Alt i alt, så synes jeg, at det er en god og nem model! Kapaciteten passer fint til 2 personer, den er super nem at bruge, den har både ovn + grill funktion og risten kan nemt tørres af med en fugtig klud. En god 2-i-1 model som kan lave alt lige fra forårsruller til grøntsager.

hvad kan man lave i airfryeren guide til billigste

Hvad kan man lave i airfryeren?

I aifryere kan du lave meget af det, som du vil tilberede i en ovn. Men også stort set alt, som du vil stege i fritureolie – blot med en langt mindre brug af olie (eller ingen olie). Jeg har testet følgende:

 • Fritter – pommes frites, ovnstegte kartofler, sprøde rodfrugter, gulerødder eller fritter af søde kartofler
 • Paneret mad – alt der er paneret er oplagt i en airfryer. Fx panerede nuggets, kylling, fiskefilet eller andet.
 • Butterdej – brug airfryeren til at butterdejstærter, opvarmning af frosne forårsruller, samosa eller andet. Opskrifter med frisk butterdej eller mørdej kan også bages i airfryeren let og hurtigt.
 • Frosne grøntsager – fx grønne bønner, frosne pomfritter, frosne kartoffelbåde eller andre grøntsager fra frost
 • Grillede grøntsager – grøntsager i ovnen eller grillen kan sagtens laves i en airfryer – fx asparges, broccoli, peberfrugter, tomater, majskolber mm.
 • Pizza – små minipizzaer (både friske og frosne) kan let opvarmes. Skal kun have cirka 6-8 minutter på 200ºC.
 • Rester – har du rester, der skal varmes op, så brug airfryeren. Her vil jeg anbefale at opvarme på 160ºC – 170ºC i cirka 10 minutter.
 • Kød – fx frisk fisk, kylling, nuggets og sprød bacon.
 • Kødfri opskrifter – sprød tofu, ristede kikærter, vegetar nuggets, grøntsagsfrikadeller og meget mere!

Airfryer opskriftbog med +100 opskrifter:
Brugbar bog der hjælper dig med at komme i gang med din airfryer – uanset hvilket mærke og model du har. En super god bog, hvis du vil have inspiration til nemme opskrifter!

» Se airfryer-bogen hos COOP her

Før og efter – forårsruller og frikadeller ↓

De frosne forårsruller giver jeg cirka 8-10 minutter på 200ºC til de er flot sprøde. Frikadellerne (med grøntsager og spinat) giver jeg kun omkring 5-7 minutter på 200ºC. Begge sprayer jeg med en lille smule olie.

Ofte forvarmer jeg airfryeren i 5-10 min., så den er varmet godt igennem.

opskrift på forårsruller og frikadeller i airfryer og actifry

Før og efter – grøntsager og bønner ↓
Både friske grøntsager og bønnerne (haricot verts) giver jeg cirka 7-8 minutter på 180ºC. Bønnerne gav jeg lidt højere temperatur til sidst (200ºC), så de fik lidt lidt ekstra farve.

Her har jeg ikke forvarmet ovnen, og jeg har ikke brugt olie under stegning.

nemme grøntsager, bønner og broccoli i airfryer og actifry

Sådan laver du de bedste pomfritter:
Jeg har lavet en opskrift på hvordan du laver de bedste hjemmelavede pomfritter i airfryeren (uanset model/mærke og størrelse).

» Opskrift på sprøde pommes frites i airfryeren her

sådan laver du hjemmelavede sprøde pomfritter i airfryer ovn

Hvor køber jeg den billigste airfryer? 

Hvilken airfryer skal jeg købe? Det spørgsmål stillede jeg mig selv, da jeg skulle på jagt efter min nye køkkenmaskine. Efter en del research på modeller, priser og mit eget behov, så faldt mit valgt på denne gode og begyndervenlige 4,2 liters fra OBH Nordica (udsolgt lige nu). Men jeg vil anbefale denne populære model→ Clatronic til 899 kr. fra COOP 😊

Airfryere behøver ikke at være dyre. De findes helt ned fra 499 kr. og op til 2499 kr. afhængig af hvad man ønsker. Jeg har givet nogle gode bud her nedenfor.. (Jeg har selv købt og betalt mine airfryere, men de indeholder reklamelinks)

Gode modeller under 1000 kr.:

OBH Nordica airfryer 4,2 liter – god billig begyndermodel til 599 kr. (Findes hos COOP + der er medlemsrabat)

Ny Holms model med digital display på 6,5 liter (kun 799 kr. hos COOP)

Clatronic (plads til hele 11 liter og 2 riste) – koster kun 899 kr. (COOP + medlemsrabat)

Min minder om denne airfryer fra OBH Nordica 4,2 liter til 1.499 kr. (her sparer man 550 kr. som COOP medlem)

Populær Princess model 4,5 liter til 999 kr. (Kop og Kande)

guide til den billigste airfryer ovn til nem mad

Er en airfryer dyr i strøm?
Nej, i de fleste tilfælde, så bruger airfryere mindre strøm end en ovn gør. Airfryeren skal ofte ikke forvarmes og maden er færdig på helt ned til 50% af tiden. (Der kan dog være stor forskel på mængden af strømbrug af de forskellige modeller.)

Vælg den rigtige størrelse: 2, 4, 6, eller 10 liter?
Er der 1-2 personer i husstanden, så er en airfryer på 4-5 liter ofte fint. Min egen fra OBH Nordica er på 4,2 liter og rækker fint til 2 personer. Men er i en større familie, så skal i gå efter airfryere som er på cirka 6-10 liter (alt efter behov).

Til en stor familie så vil jeg anbefale Vortex Plus med 2 skuffer og 7,6 liter (god rummelighed og populær model på markedet). Ellers en Philips i XXL til den store familie.

Hvilke mærker er bedst?

En airfryer findes i et utal af mærker; Phillips, Tefal, Princess, Instant Vortex, Electrolux, Cosori, Holms, OBH Nordica og mange flere. Jeg har ikke nogen erfaring med, om nogle mærker er bedre end andre. Det er meget efter smag og behag. Jeg har selv haft god erfaring med airfryere fra OBH Nordica, Ninja og Claus Holm.

Populære model fra Instant Vortex:
Denne Instant Vortex 6-i-1 er kåret til en af de bedste 1.299 kr. / COOP

Du kan nemt finde mange sammenligninger på “Airfryer bedst i test” på Google eller denne komplette test hos forbrugerrådet Tænk.

rengøring af airfryere riste og gryde i køkkenmaskinen

Skal man bruge bagepapir i airfryere?
Nej det anbefales ikke at bruge bagepapir, da varmen i airfryeren cirkluerer rundt i ovnen, og derfor vil bagepapiret gøre mere skade end gavn.

Hvordan rengøres airfryeren?
På mange modeller kan dele komme i opvaskemaskinen (læs instruktioner). Ellers skal delene – tefal kurven og pladerne – vaskes op i hånden. Køl først airfryeren helt af og tag stikket ud af kontakten, før den rengøres.

Tips til rengøring: Sidder der snavs i bunden af gryden, så plejer jeg at fylde den med varmt vand og en smule opvaskemiddel. Lad stå i blød i 10 minutter før den skylles. Du kan også rengøre gryden og risten med en varmt fugtig klud.

Jeg håber, at du kunne bruge mine airfryer-guide. Da jeg (kun) har testet i et par måneder, så vil jeg løbende opdatere artiklen her med nye tests og dele flere opskrifter på nem mad, som man kan lave i airfryeren. Skriv endelig nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål! 🤎

Giv airfryer-guiden stjerner her ↓
4/5 (22 Reviews)

12 thoughts on “Airfryer guide – alt du skal vide, før du køber”

 1. Super god og neutral information. Kunne muligvis blive fristet, hvis jeg kan finde plads i et skab…..

  1. Hej Hanne,
   Det lyder godt – jeg er i hvert fald super glad for min! Og fandt heldigvis plads i mit køkkenskab, efter en god oprydning i skabene 😉
   Bedste hilsner

 2. Dejligt opslag har nemlig overvejet i rigtig lang tid og købe en det er så til gengæld er kapaciteten altså størrelse har du oplevet at der ikke har været plads til den mængde du har ønsket, hvis ja hvor mange gange skete dette og med hvad skete det med

  og det sidste sprøgsmål er har du fået den fyldt for meget i har du så ikke noget ønsket konsistens eller har den bare været go til det hele

  1. Hej Malene
   Dejligt at høre! Jeg tænker også at lave flere opskrifter til jer fra min Airfryer – så folk kan se hvilken type af madlavning, som man kan bruge den til.
   Jeg synes min størrelse på 4,2 liter er perfekt til 1-2 personer. Men hvis man fx skal lave en stor omgang pomfritter til flere mennesker, så kræver det nok, at man steger dem over 2-3 omgange. Her vil ovnen klart være bedre. Så mit råd er, at tænke airfryeren når du skal lave mad til 1-2 personer. Der synes jeg, at den er bedst 😉

   Jo mere mad man fylder i airfryeren ad gangen – des mindre sprødt bliver maden. Så det er lidt en balance.
   Men alt i alt, så synes jeg, at det er en hurtig, billig, nem og fantastisk køkkenmaskine.

   Bedste hilsner!

  2. Conny-Mai Kristiansen

   Jeg har efter st have læst din beskrivelse endelig besluttet at købe en airfryer. Jeg får den i morgen og glæder mig meget til at lege med den. Vi er 2 i husstanden, men har tit børnebørn på besøg. Derfor har jeg valgt en med 2 skuffer så jeg kan lave pommes og nuggets på en gang. Jeg har lavet plads i skabet ved at sælge min actifryer..
   Mvh. Conny-Mai

   1. Hej Conny-Mai
    Det lyder vel nok dejligt! Jeg håber, at du bliver rigtig glad for den – og skriv endelig til mig, hvis du har nogle spørgsmål! Min airfryer har kun 1 rist, så det lyder virkelig dejligt med 2 skuffer.
    Jeg deler også snart en opskrift på nuggets i airfryer, så måske der kommer nogle opskrifter her på siden, som du kan bruge 😉
    Rigtig godt nytår og bedste hilsner herfra

 3. Pingback: Veganske frikadeller – De BEDSTE opskrifter på frikadeller uden kød

 4. Søren Steen Hansen

  Har prøvet at lave andebryst, 8 minutter v/ 200 ° helt perfekt rosa stegt. andre ting også vellykket, MEN tænkte, hvordan er det med vandbad, f eks bagning af leverpostej eller nogle desserter der skal vandbages, er det godt, og har ovnen godt af det, skal så nok stå med bagsiden til emhætten.
  gode svar er ønskelig
  hilsen Søren S Hansen

  1. Hej Søren,
   Det lyder lækkert med andebryst – man kan bruge en airfryer til mange ting, det er virkelig skønt!
   Jeg har ikke afprøvet vandbad endnu. Men jeg vil tro, at du sagtens kan varme leverpostej i den. Måske i et lille ovnfast fad eller måske en foliebakke.
   Som sagt, har jeg ikke afprøvet dette endnu – men jeg skriver, når jeg har. Skriv endelig hvis du har succes med det 😀
   Bedste hilsner herfra!

 5. Hej 🙂

  Jeg har købt ekstraudstyr til min Airfryer (grillrist, bageform og en lav form).
  Har du nogen gode ideer til, hvad udstyret kan bruges til og hvordan?
  Synes ikke rigtig, jeg kan google mig frem til det …

  Mvh Sus

  1. Hej Sus,
   Det lyder dejligt med ekstra udstyr 😉
   Bageformen vil jeg prøve at bruge til små kager og diverse. Jeg har endnu ikke afprøvet søde sager i en airfryer, men det er klart det næste, jeg skal afprøve.
   Grillristen kan være god til fx pizzasnegle, hvor man gerne vil have lidt luft omkring. Ellers er grøntsagsnuggets, pommesfrites, frikadeller, rösti eller panerede opskrifter også virkelig god på en rist i airfryeren. Det går ofte meget hurtigere end i ovnen, og resultatet er mindst lige så lækkert (hvis ikke bedre).
   Jeg håber, at dette var svar nok, ellers så skriv endelig til mig igen.
   Bedste hilsner 🌸

  2. hej Sus du efterlyser mere udstyr kig forbi ved kop og kande da kan man købe silikoneforme : runde, firkantede( 2 stk pr sæt en lille, stor) genanvendt bagepapir som kan klippes til de passer i formene,
   aflang form til brød, muffinsforme / til æg 7 af gangen, sølvpapir kan evt bruges til hele majs 20 min på 200* vendes efter 10 min,

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top