fbpx

Ovnbagte grøntsager

ovnbagte grøntsager

Nem opskrift og inspiration til varme og sprøde ovnbagte grøntsager serveret med kold tzatziki.

Sådan en opskrift her kan laves som alt i ét fad, med alt hvad der lige er i grøntsagsskuffen. Jeg lavede denne opskrift med gulerødder, broccoli, kartofler og rød peberfrugt.

Helt perfekt at servere som tilbehør til aftensmad og andre større retter. Men du kan også serverer dem som små snacks sammen med tapas anretninger, brød eller andet.

Uanset om du server grøntsagerne sammen med andre retter eller for sig selv, så kan jeg virkelig anbefale en kold dressing eller dip til at dyppe med. Lav enten en krydderurte dip, dilddressing, basilikumsdressing eller kold tzatziki.

» Serveret med dip: Tzatziki – kold og lækker hjemmerørt tzatziki dressing

Ovnbagte grøntsager.

Antal: 2 personer
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 35 min.

Super nem opskrift og inspiration til ovnbagte grøntsager med kold tzatziki dressing. Lækker tilbehør til aftensmad eller frokost.

Ingredienser:

  • 400g. kartofler
  • 200g gulerødder
  • 1/2 broccoli
  • 1 peberfrugt
  • 4 spsk. olie
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • Salt og peber
  • Evt. Sesamfrø
  • Evt. Tzatziki dressing

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen til 220°C

2

Skyld og skær grøntsagerne i mindre stykker. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

3

Drys med olie, paprika, spidskommen og godt med salt og peber.

4

Bages i ovnen i 35-40 minutter indtil grøntsagerne er gyldne og sprøde.

5

Drys grøntsagerne med sesamfrø inden servering og server med kold tzatziki eller krydderurtedressing.

Ovnbagte grøntsager med tzatziki dressing:

Det er jo heldigvis meget simpelt og nemt at lave sådan en omgang ovnbagte grøntsager. Du kan også variere smagen lidt med lidt citronskiver, som fordeles på bagepladen. Det gør smagen ekstra uimodståelig – og kan også sagtens dryppes over retten efterfølgende.

Jeg elsker virkelig også hvidløg. Og du kan nemt halvere et par hvidløg og lade dem stege sammen med grøntsagerne i ovnen. Det både dufter og smager super lækkert!

Til servering kan jeg anbefale lidt sprødhed til de lune ovnbagte grøntsager. En skøn konsistens sammen med grøntsagerne kan være at servere dem med ristede sprøde pinjekerner, græskarkerner, sesamfrø eller ristede mandler.

ovnbagte grøntsager

Grøntsager – alt godt fra køleskabet.

I en ret som denne, så kan du endelig bruge andre grøntsager end jeg har gjort her. Brug gerne alt efter hvad der er i dit eget køleskab. Det er de færreste grøntsager som ikke kan piftes op med lidt olie, krydderier, salt og peber – og smage helt fantastisk.

Jeg håber, at du kunne blive inspireret til næste aftensmads tilbehør. Du kan også finde flere af mine opskrifter og inspiration her under @micadeli_Pinterest eller Instagram.

Giv grøntsagerne stjerner her

5/5 (1 Review)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top