fbpx

Vegansk kartoffelpizza

vegansk kartoffelpizza med grøn pesto

Her er min bedste opskrift på vegansk kartoffelpizza lavet med kartofler, grøn, pesto og vegansk ost.

Pizzadejen skal hvile i 30 min, men ellers er den klar og du kan lave pizzaerne på ca. 40-50 min i alt.

Det er de færreste der ikke er vilde med pizza. Og de fleste ved også at især kartoffelpizza smager skønt. Uanset om de bages på grillen, i ovnen eller på pizzasten, så kan du nemt få et lækkert resultat.

Jeg har også nogle gange lavet dem til en vegetar eller vegansk aftensmad.
Selvom dejen skal hvile i minimum 30 min., så er opskriften nem til både travle hverdage og weekend!

» Se også: Opskriften på pizzadej – som jeg altid bruger til pizza

Vegansk kartoffelpizza.

Antal: 2 x pizzaer
Forberedelse: 40 min. Tilberedning: 10 min.

Skøn og nem opskrift på vegansk kartoffelpizza. Sprøde pizzaer med kartoffel og grøn pesto og vegansk ost på 40-50 min.

Ingredienser:

  • Pizzadej:
  • 20g. Gær
  • 1,5 dl. Vand
  • 1 dl. Vegansk Yoghurt eller Creme Fraiche
  • 1/2 dl. Olie
  • 1,5 tsk. Salt
  • 200g. Durum mel
  • 200g. Hvedemel
  • Fyld:
  • 2 spsk. olie
  • 6 spsk. grøn pesto
  • 2 håndfulde vegansk ost
  • 200g. kartofler, ca 4-5 styk
  • Salt, peber og basilikum

Sådan gør du:

1

Rør gæren ud i en skål med vand. Tilsæt yoghurt (eller creme fraiche), olie og salt. Rør godt sammen og tilsæt melet lidt efter lidt. Form dejen til en kugle og lad den hvile i skålen i minimum 30 min.

2

Forvarm ovnen til 250°C varmluft. Læg en pizzasten i ovnen eller vend en bageplade om, så du har en glat overflade.

3

Rul dejen ud på et mel drysset bord. Del dejen i 2 lige store stykker og start med at rulle den ene ud til en rund passende pizzatørrelse ovenpå et stykke bagepapir. Tip: Vend gerne kanterne ind rundt i siden, så du får en tyk og sprød pizzakant hele vejen rundt.

4

Skru ovnen ned på 230°C. Fordel 1 spsk. olie, 3 spsk. pesto, en håndfuld vegansk ost på begge pizzaer.

5

Skyld og skær kartoflerne i helt tynde skiver. Fordel skiverne på begge pizzaer. Drys med salt og peber og lidt ost på toppen.

6

Læg forsigtigt pizzaen ind på den varme bageplade og bag i 10-12 min (alt efter hvor kraftig din ovn er) eller indtil kanterne er gyldne.

7

Bag kun én pizza af gangen. Server til sidst pizzaerne med basilikum.

↓ Pizzadejen fyldt med grøn pesto, vegansk ost og tynde skiver med kartoffel.

pizzadej med kartofler og pesto med ost

Vegansk kartoffelpizza med fyld:

For nogle uger siden lavede jeg de her kartoffelpizzaer med asparges, spinatblade, rucola og kapers. Og det var virkelig et hit! Så du kan bruge mange andre grøntsager ens dem på ingredienslisten her! 

Til pizzaerne brugte jeg tynde skiver af kartofler, grønt pesto og vegansk ost. Men hvis din pizza ikke behøves at være vegansk, så kan du sagtens udlade den veganske udgave af ost og brugte helt almindelig smelteost i stedet for. Mozzarella er også virkelig lækkert!

lækre sprøde pizzabunde med kartoffel og basilikum til vegetar pizza

Jeg brugte den veganske smelteost fra Violife. Intet sponsoreret her, den er bare super nem og lækker at bruge! Bruger den til en del opskrifter faktisk – også nogle af mine toastopskrifter. Helt perfekt til både de her lækre og sprøde → margherita toasts eller de her med → toasts med nektariner og spinatblade.


pizzasauce på italiensk pizza med basilikum


Prøv også: Pizza margherita med ost og tomat

Du kan også prøve denne opskrift på Pizza Margherita lavet med tomatsauce, ost og basilikum. Pizzadejen er en hurtig og lavet på samme måde som med kartoffelpizza.

Opskrift på sprød og lækker pizza margherita her

Giv opskriften på kartoffelpizza stjerner her 

0/5 (0 Reviews)

3 thoughts on “Vegansk kartoffelpizza”

  1. Pingback: Vegansk pizzadej – Min bedste opskrift til nem og hurtig pizza

  2. Pingback: Pizza med søde kartofler – Vegansk pizzaopskrift med sød kartoffel

  3. Pingback: Pizza på pitabrød på 20 min. – Opskrift på pita pizza ala minipizza

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top