fbpx

Vegansk pizzadej – nem grundopskrift

Nem opskrift på vegansk pizzadej. Du skal kun bruge mel, durum, gær, vand, olie, vegansk yoghurt og salt.

Min udgave af pizzadej er en nem og sund dej. En ret nem opskrift til en lækker aften med både familie og venner – og faktisk en af de bedste opskrifter på pizza, som jeg har lavet længe. Det er i hvert fald en opskrift som jeg bruger utrolig meget, hver gang at der står italiensk aften på menuen.

vegansk pizzadej nem og hurtig opskrift

De fleste pizzadeje er jo i forvejen veganske, da der i princippet ikke er benyttet ingredienser, som skulle komme i vejen for det.
Dejen har selvfølgelig godt af at få tilsat lidt yoghurt eller creme fraiche, men det er selvfølgelig ikke noget problem i disse tider, hvor at de veganske udgaver sælges overalt i supermarkederne.

Bag pizzaerne i ovnen på 230°C eller lav dem sprøde og lækre på grillen. Helt perfekt til de mange lune sommeraftener.

Tip: Dejen kan både bruges til pizzaer og pizzasnegle.

Pizzadej – nem grundopskrift.

Antal: 2 pizzaer
Forberedelse: 40 min. Tilberedning: 10 min.

Min bedste grundopskrift på vegansk pizzadej. Hurtig og SUPER nem opskrift med gær og durum. Hurtige pizzaer klar efter kun 30 min hævning.

Ingredienser:

  • 20g. Gær
  • 1,5 dl. Vand
  • 1 dl. Vegansk Yoghurt eller Creme Fraiche
  • 1/2 dl. Olie
  • 1,5 tsk. Salt
  • 200g. Durummel
  • 200g. Hvedemel

Sådan gør du:

1

Rør gæren ud i en skål med vand. Tilsæt yoghurt (eller creme fraiche), olie og salt. Rør godt sammen og tilsæt melet lidt efter lidt.

2

Form dejen til en kugle og lad den hvile i skålen i minimum 30 min.

3

Forvarm ovnen til 250°C varmluft. Læg en pizzasten i ovnen eller vend en bageplade om, så du har en glat overflade.

4

Rul dejen ud på et mel drysset bord. Del dejen i 2 lige store stykker og start med at rulle den ene ud til en rund passende pizzatørrelse ovenpå et stykke bagepapir. Tip: Vend gerne kanterne ind rundt i siden, så du får en tyk og sprød pizzakant hele vejen rundt (se billede nedenfor).

5

Skru ovnen ned på 230°C. Tilsæt det ønskede fyld på pizzaen, læg forsigtigt pizzaen ind på den varme bageplade og bag i 10-12 min (alt efter hvor kraftig din ovn er) eller indtil kanterne er gyldne.

6

Bag kun én pizza af gangen og server dem med det samme.

Pizzadej med durum og andre meltyper:

Jeg laver stort set altid min pizzadej med durum. Omkring 200g. durum og 200g. almindelig økologiske hvedemel. Det synes jeg giver den bedste smagskombination og “autentiske” pizza konsistens. Men du kan sagtens ændre disse forhold, alt efter hvad køkkenskabene indeholder. Så længe at mængden af mel er nogenlunde balanceret med 400g. til denne opskrift.

Hvis du ønsker at bruge fuldkornsmel eller grahamsmel, så skal man typisk tilsætte lidt mindre end almindelig hvedemel (eller tilsætte en anelse mere væske). Fordi at grovere meltyper som fuldkorn og grahamsmel optager mere væske. Det kan både være lidt ekstra vand, neutral yoghurt eller olie.

pizzadej hurtig vegansk grundopskrift

Kan man fryse pizzadej?

Ja. Du kan enten fryse en rund kugle pizzadej ned – eller rulle den ud som en flad pizza og fryse den ned. Så er den klar direkte til at tø op og putte fyld på – og på travle hverdage kan du derfor lave lækre hjemmelavede pizzaer på ingen tid.

Jeg kan anbefale at lave en stor portion af denne opskrift (bare lave opskriften dobbelt), rulle til runde kugler, lade dem hæve i 30-60 min. Pak dem ind i et klæde og frys dem ned lige efter.

pizzadej hurtig dej med ost og tomat

Koldhævet pizzadej – med og uden gær:

Koldhævet og langtidshævet pizzadej er virkelig også lækkert at lave. Jeg har i denne opskrift brugt 20g. gær. Den skulle nemlig være hurtig og nem at lave. Hvis du ønsker at lave en pizzadej, som kan bruges samme dag (gerne faktisk indenfor en time), så kræver det nemlig gær. Men… Hvis du har tid og tålmodighed, så lave gerne pizzadejen aftenen inden. Tilsæt i denne opskrift her kun 5g. gær og sæt dejen på køl natten over. På den måde får dejen virkelig lov til at sætte sig, voksne og resultatet er lækre pizzabunde, som virkelig har fået en god smag og konsistens, af at hæve natten over.

Veganske pizzaopskrifter ↓

kartofler på pizza vegansk mad


Vegansk kartoffelpizza med grøn pesto

Opskrift på pizza med kartofler, grøn pesto, vegansk ost og basilikum – lavet med denne nemme grundopskrift på pizzadej.

Opskrift på nemme pizzaer med kartoffel


pizza med tomatsauce og ost


Den bedste pizza margherita med ost og tomat

Prøv også denne opskrift på nem pizza margherita med tomater, basilikum og ost.

Opskrift på pizza margherita her


Jeg håber, at du kunne bruge min grundopskrift. Selv synes jeg, at den er super nem til både hverdag og weekend – og smager skønt til alle slags pizzaer.

Skriv endelig en kommentar nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål!

Giv grundopskriften på vegansk pizzadej stjerner her

0/5 (0 Reviews)

5 thoughts on “Vegansk pizzadej – nem grundopskrift”

  1. Pingback: Tærtedej – Nem opskrift uden æg med kun 4 ingredienser

  2. Pingback: Vegansk kartoffelpizza – Opskrift på pizza med kartoffel og grøn pesto

  3. Pingback: Pizza Margherita – Bedste opskrift på pizza med tomat og ost

  4. Pingback: Pizza med søde kartofler – Vegansk pizzaopskrift med sød kartoffel

  5. Pingback: Pizzasnegle med færdiglavet pizzadej – klar på 30 min.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top