De her gode små og lækre pizzasnurrer er gode til næsten alle timer på døgnet. Kan laves både som vegetar pizzasnurrer eller som veganske snurrer, som jeg lavede dem.
Jeg lavede denne omgang pizza snurrer med fyld af tomatsauce, soltørrede tomater, svampe, majs og smelteost. Opskriften her er vegansk, så jeg brugte vegansk smelteost. Men du kan sagtens bruge helt almindelig smelteost eller mozzarella, hvis du ønsker det i stedet.
NB! Jeg bagte dem i en smurt muffinform, men du kan sagtens bage dem på en almindelig bageplade beklædt med bagepapir.
Pizzasnurrer med fyld.
De her pizzasnurrer er nemme og lækre - perfekt som vegetar eller vegansk snack. Fyld de små snurrer med majs, svampe og tomater.
Ingredienser:
- Pizzadej:
- 20g. Gær
- 1,5 dl. Vand
- 1 dl. Vegansk Yoghurt eller Creme Fraiche
- 1/2 dl. Olie
- 1,5 tsk. Salt
- 200g. Durummel
- 200g. Hvedemel
- Fyld:
- 3 dl. Tomatsauce
- 1,5 dl. Soltørrende tomater
- 100g. Svampe
- 140g. Majs
- 200g. Smelteost (jeg brugte vegansk ost)
- Salt, peber og basilikum
Sådan gør du:
Pizzadej: Rør gæren ud i en skål med vand. Tilsæt yoghurt (eller creme fraiche), olie og salt. Rør godt sammen og tilsæt melet lidt efter lidt. Form dejen til en kugle og lad den hvile i skålen i en times tid.
Rul dejen ud på et mel drysset bord. Del dejen i 2 lige store stykker og rul dem begge ud på en rektangel på cirka 30-40 cm (se billeder nedenfor).
Fyld: Fordel tomatsaucen godt på begge stykker. Hak soltørrede tomater og svampe i mindre tern og fordel ud på de 2 deje. Fordel majsene.
Drys med revet smelteost (jeg brugte vegansk ost) ca 100g. på hver dej. Drys godt med salt, peber og basilikum.
Rul begge deje på den lange side og 1/3 ind mod midten. Løft den anden siden 1/3 ind mod midten også - indtil du har 3 lag.
Skær dejen i parallelle linjer på 1,5-2 cm i tykkelsen. Sno dem alle rundt til pizzasnurrer og læg dem på 2 bageplader med bagepapir. Lad dem hvile 40-45 minutter, før de bages.
Varm ovnen på 175°C varmluft. Bag pizzasnurrene i maks 12-15 minutter til de er gyldne og osten er smeltet.
- Fyld pizzaen med pizzafyld (se billede 1).
- Rul dejen på den lange side 1/3 ind mod midten. Løft den anden siden 1/3 ind mod midten også, indtil du har 3 lag (se billede 2).
3. Form stykkerne til snurrer (se billede 3). Kan både bages i en smurt muffinform (som nedenfor) eller på en almindelig bageplade beklædt med pagepapir ↓
Pizzadej til pizzasnurrer:
Den eneste forskel på pizzasnurrer og pizzasnegle er måden dejen er formet på, inden de efterhæves og kommes i ovnen. Med sneglene formes hele dejen til en lang rund pølse ala en roulade og skæres i skiver. Med snurrer formes dejen rundt med hænderne, så de får en mere snoet form.
Selve dejen til snurrer er faktisk meget ens med pizzasnegle og almindelige pizzaer. Det er nemlig den samme dej, som jeg plejer at bruge hver gang. Og det er med god grund! For den er virkelig nem at lave – og både snegle og snurrer bliver perfekte hver gang.
Snurrene og sneglene bliver bløde og lækre, og når man lige lader dem efterhæve – så bliver de endnu bedre! Så man skal lige være lidt tålmodig for det allerbedste og mest svampede resultat.
De kan nemt fryses ned og tøes op efter behov. Så er madpakken super nem lige at gøre lidt mere inspirerende – eller de er gode som et mellemmåltid eller som en mættende eftermiddagssnack.
Jeg lavede en omgang af dem og havde med på stranden for et par uger siden. Det var et hit, kan jeg love jer. De kan også varmt anbefales til børn og madpakken.
Majs kan i øvrigt sagtens udelades i opskriften.. Men jeg synes at de giver en sprød og lækker fornemmelse til de andre grøntsager. Og så synes jeg at majs i øvrigt altid er lækkert om i sommeropskrifter.. Men små stykker af oliven eller kapers vil også smage skønt.
Andre opskrifter på pizzasnegle ↓
De her pizza snurrer blev faktisk inspireret af mine tidligere opskrifter på pizzasnegle (som i har været ret vilde med). De er nemlig også super nemme at lave – hvis man ønsker dem vegansk.
» Opskrifter på: Veganske pizzasnegle med ost og tomat – eller se opskriften på de her lækre pizzasnegle med spinat og grøn pesto her.
Jeg håber, at du kan bruge opskriften på pizzasnurrer. Glem endelig ikke at tagge mig under @micadeli_ på Pinterest eller Instagram. Vil elske at se jeg resultater!
Pingback: Vegansk livsstil - Min uhøjtidelige tilgang til vegansk mad
Pingback: Tærtedej – med kun 4 ingredienser – Nem opskrift uden æg med kun 4 ingredienser
Pingback: Pizzasnegle med færdiglavet pizzadej – klar på 30 min.