Nem og lækker opskrift på veganske pizzasnegle med tomat og ost. Den nemmeste opskrift på pizzasnegle uden kød, som både kan laves vegansk eller som vegetar pizzasnegle.
Fyldet i pizzasneglene kan nemt varieres efter hvad du allerede har. Jeg brugte en færdiglavet tomatsauce, vegansk ost (du kan også bruge almindelig mozzarella, pizzaost eller anden revet smelteost).
Derudover tilsatte jeg soltørrede tomater, og det var virkelig lækkert! For når der ikke bruges bacon, skinke eller pepperoni, som normalt giver ekstra fyld, så skal der en anden god konsistens til.
Du kan også bruge tynde skiver af champignon, friske tomater og basilikum. Ellers kan det også være en idé at fylde sneglene med frisk spinat for at gøre dem lidt sundere og fyldigere.
» Prøv også: Nem opskrift på Margherita Toast – klar på 10 minutter
Veganske pizzasnegle med tomat og ost.
De her veganske pizzasnegle er den bedste opskrift uden kød. Lavet med tomat sauce, soltørrede tomater og ost. Få opskriften her nedenfor.
Ingredienser:
- Pizzadej:
- 20g. Gær
- 1,5 dl. Vand
- 1 dl. Vegansk Yoghurt eller Creme Fraiche
- 1/2 dl. Olie
- 1,5 tsk. Salt
- 200g. Durummel
- 200g. Hvedemel
- Fyld:
- 3 dl. Tomatsauce
- 2 dl. Soltørrende tomater
- 200g. Smelteost (jeg brugte vegansk ost)
- Salt, peber og timian
Sådan gør du:
Pizzadej: Rør gæren ud i en skål med vand. Tilsæt yoghurt (eller creme fraiche), olie og salt. Rør godt sammen og tilsæt melet lidt efter lidt. Form dejen til en kugle og lad den hvile i skålen i en times tid.
Rul dejen ud på et mel drysset bord. Del dejen i 2 lige store stykker og start med at rulle den ene ud i en rektangel på cirka 30-40 cm (se billeder nedenfor).
Fyld: Fordel tomatsaucen godt. Hak soltørrede tomater i mindre tern og fordel ud på tomatsaucen. Drys med revet smelteost (jeg brugte vegansk ost). Drys godt med salt og peber. Rul dejen sammen nedenfra og op - til du har en lang pizzarulle. Gør det samme med dej nummer 2.
Skær rullerne ud til snegle med en skarp kniv cirka 2-3 cm i tykkelsen. Fordel sneglene på 2 bageplader med bagepapir og lad dem hvile på i 40-45 minutter, før de bages.
Varm ovnen på 175°C varmluft. Bag pizzasneglene i maks 12-15 minutter til de er gyldne og osten er smeltet.
Sådan laves de bedste veganske pizzasnegle uden kød ↓
- Start med at lave dejen og lad den hvile i en times tid.
- Rul dejen ud i en rektangel på cirka 30-40 cm. Tilsæt tomatsauce og fordel godt.
- Hak soltørrede tomater i mindre tern og fordel ud på tomatsaucen.
- Drys med revet smelteost (Jeg brugte den veganske fra Violife). Rul dejen sammen nedefra.
- Skær pizzarullen ud til snegle cirka 2-3 cm. i tykkelsen.
- Læg alle snegle på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve igen i 40-45 minutter, før de bages.
↓ Det færdige resultat … SÅ lækre! De skal have omkring 12-15 min. i ovnen. Så de er gyldne men stadig saftige.
Fyld til pizzasnegle uden kød:
Det oplagte valg er at lave dem med tomat og ost. Men små tern af soltørrede tomater er virkelig et hit! Som jeg nævnte tidligere, kan du også tilsætte tynde skiver af champignon, friske tomater og frisk grøn spinat. Det giver et lidt sundere og fyldigere resultat.
Du kan også fylde dem med et tykt lækkert fyld af pesto eller andet. Og husk også gerne at pynte dem med lidt grønne krydderurter fx basilikum, persille eller timian, som jeg brugte her.
Jeg brugte som sagt vegansk ost til opskriften, den blå version fra Violife, som man kan få i mange forretninger efterhånden. Den smelter super fint og smager skønt sammen med de resterende ingredienser.
Pingback: Pizzasnegle med pesto – Vegansk opskrift med spinat og svampe
De er jo ikke veganske hvis der er yoghurt eller cremefraiche i dejen.
Hej Tobias,
Jeg brugte vegansk yoghurt (soja) til opskriften her, så den kan sagtens laves vegansk 🙂
Kh Michala
Tak for opskriften, de var rigtig gode! Jeg brugte revet ost fra spir som smeltede rigtig godt.
Det er jeg så glad for at høre Ulrikke! Og godt du fandt en god smelteost.. Den må jeg prøve næste gang!
Bedste hilsener, Michala
Pingback: Pizzasnurrer – Opskrift på nemme pizza snurrer med vegetar fyld
Pingback: Tærtedej – med kun 4 ingredienser – Nem opskrift uden æg med kun 4 ingredienser
De er siiindsygt gode! Jeg fik 30 ud af opskriften, og toppede dem med lidt mere ost inden de blev bagt. Mums!
Ej hvor dejligt at høre Marie! Og lækkert med ekstra ost på toppen! 😀
Kh Michala
Pingback: Pizza med græskar – Opskrift på græskarpizza med soltørrede tomater
Pingback: Pizzasnegle med færdiglavet pizzadej – klar på 30 min.
Pingback: Sunde pizzasnegle med broccoli – Broccolisnegle på 20 min
Jeg har lige lavet pizzasnegle, det smagte godt. Tak for opskriften. Zeir
Hvor dejligt at høre Zeir, pizzasnegle er også bare lækkert!
Bedste hilsner ☀️
Kan de fryses ned og hvordan varmes de mon bedst op så? 🙂 Tænkte at lave en masse ugen forinden jeg skal bruge dem til gæster
Ja, de kan sagtens fryses ned! Jeg ville nok varme/lune dem i ovnen på 200ºC og så cirka 5-10 min.
Bedste hilsner og rigtig god påske ☀️