Skøn opskrift på vegansk brun sovs. Og så er den ufattelig nem at lave. Klar på 10 minutter – og lavet med kun 5 ingredienser.
Så bliver det ikke nemmere.
Min opskrift er lavet med 5 ingredienser: Plantesmør, mel, grøntsagsbouillon, vand og lidt kulør. Og kulør er heldigvis også vegansk. Så bliver det vidst ikke meget nemmere at lave hjemmelavet sauce til en veganske aftensmad. Og så tager den jo ikke mere end et par minutter at røre sammen.
Server sovsen i hverdagen til den nemme aftensmad, til hovedretter, til højtider fx til jul eller nytår. Og så kan du servere den til alt det, som man ville servere en traditionel brun sovs til. Opskriften svarer til ca- 2-3 personer, men kan nemt laves en dobbelt portion.
» Se også: Vegansk jul – alle mine opskrifter til julen
Vegansk brun sovs.
Opskrift på vegansk brun sovs. En lækker og nem sauce, som er klar på kun 10 min med kun 5 ingredienser. Til vegansk aftensmad.
Ingredienser:
- 3 spsk. plantesmør
- 3 spsk. mel
- 1 grøntsagsbouillon, terning
- 3 dl. vand
- 1 tsk. kulør
Sådan gør du:
I en lille gryde smeltes smørret. Tilsæt melet og pisk godt rundt med et piskeris.
Tag en grøntsagsbouillon og smuldre den ned i gryden. Tilsæt 3 dl. vand og lad sovsen koge langsomt op, mens du rører rundt.
Når sovsen har fået den ønskede tykkelse tilsættes madkulør. Smag til med salt og peber. Du kan også justere smagen med gastrik, balsamico eller sukker. Tilsæt evt. lidt vand hvis du synes, at sovsen er for tyk.
Server sovsen med det samme.
Vegansk brun sovs uden mælk og fløde.
Opskriften på saucen er vegansk, og derfor lavet uden hverken mælk eller fløde. Hvis du har sojafløde eller lidt havremælk, så kan du sagtens tilsætte det i saucen også, for at give en anelse mere cremet smag. Men faktisk er det slet ikke nødvendigt for det gode og fyldige resultat.
Min plan var faktisk at lave opskriften med lidt mandelmælk eller havremælk i. Men da jeg smagte på den, synes jeg absolut ikke, at der manglede hverken fløde eller mælk. Den var helt perfekt både i smag og konsistens, som den var. Du kan i øvrigt altid justere med ekstra vand, hvis saucen er blevet for tyk.
Foreslag til servering:
- Kødboller – vegansk version her
- Vegansk bøf wellington – opskrift her
- Ovnbagte kartofler eller rodfrugter
- Farsbrød med grøntsager
- Veganske frikadeller – se min samling her
- Til steaks, korteletter eller andet
- Eller til de her veganske nuggets ala fried chicken med grøntsager og kartofler som tilbehør
Server sovsen med det samme.
Lav gerne sovsen lige før den skal serveres. Den tager som sagt ikke længere end 10 min. at lave, så mens hovedretten køler lidt af, så kan man hurtigt koge saucen op. Den smager nemlig allerbedst, når den serveres med det samme. Sovsen kan også laves i en stor portion og fryses ned.
Pingback: Julefrikadeller – Veganske frikadeller med svampe og nødder til jul
Pingback: Julesalat – Opskrift på frisk salat til julen med grønkål og appelsin
Pingback: Vegansk Beef Wellington – Opskrift på vegansk hovedret uden kød
Pingback: Hasselback kartofler – Opskrift på sprøde hasselbagte kartofler i ovn
Pingback: Vegansk julemad – De bedste opskrifter til vegansk julemiddag
God side. Endelig nogle opskrifter.
Tusinde tak Britta!
Dejligt du følger med her på siden 🤩
Bedste hilsner
En dejlig hurtig sovs – skal klart lave den til jule middagen i år 👍Takker for opskriften og glædelig jul 🎄
Dejligt opskriften kunne bruges! 😍 jeg laver den også tit, når der skal en nem og hurtig sovs på menuen.
Bedste hilsner og glædelig jul