fbpx

Hasselback kartofler

Sprøde og lækre hasselback kartofler. En super nem opskrift på hasselbagte kartofler i ovn, drysset med salt, peber og frisk rosmarin.

En skøn og nem ret, der kan serveres som tilbehør til andre retter.

ovnbagte hasselback kartofler

Mine bedste tips til hasselback kartofler:

  • Brug små babykartofler eller små aspargeskartofler.
  • Behold skrællen på, det gør kartoflerne sprøde (der sidder også mange gode vitaminer i og under skrællen).
  • Pensel dem med smeltet smør (plantesmør) i stedet for olie. Det giver en super lækker og blød smag til kartoflerne.
  • Drys grundigt med salt, det fremmer smagen af kartoflerne.

De sprøde hasselbagte kartofler er bagt i ovn under 200°C varmluft i ca. 50 min. Her skal man have tålmodighed, for jo længere tid i ovnen de får, jo sprødere og mere lækre bliver de.

Server de hasselbagte kartofler til vegansk aftensmad, som tilbehør til vegetariske retter, til julemad eller som tilbehør til frokoster og lignende.

Hasselback kartofler.

Antal: 3-4 personer
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 50 min.

Sprøde og lækre hasselback kartofler. Super nem opskrift på hasselbagte kartofler i ovn, drysset med salt, peber og frisk rosmarin.

Ingredienser:

  • 1 kg. små kartofler
  • 2 spsk. plantesmør
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Rosmarin

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen til 200°C varmluft.

2

Skyl kartoflerne og læg på et spækbræt (behold gerne skrællen på). Skær tynde skiver ned ca. 2/3 dele i kartoflerne. Et godt trick er, at lægge 2 grydeskeer imellem (så sikrer du, at du ikke skærer helt igennem). Læg kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir.

3

Smelt smørret i en skål og drys med salt og peber. Pensel nu alle kartoflerne med smør blandingen. Drys med rosmarin.

4

Bag kartoflerne i ovnen ca. 30 min. Tag kartoflerne ud og pensel igen med resten af smørblandingen. Sæt kartoflerne ind igen og bag de sidste 20 min. til de er helt gyldne og sprøde på toppen.

Hasselback kartofler med eller uden skræl?

Jeg beholder ALTID skrællen på mine hasselback kartofler. Og faktisk med kartofler generelt, medmindre jeg skal lave kartoffelmos. Der sidder super mange gode vitaminer i og lige under skrællen. Og da jeg også elsker smagen og konsistensen af kartoffelskræl, så beholder jeg den altid på.

Men du kan sagtens skrælle kartoflerne til opskriften her, og stadig lave dem til hasselback kartofler. De er bare længere tid om at blive sprøde.

kartofler til hasselbagte i ovnen pensles

Forvarm ovnen til 200°C varmluft. Skyl og pensel hver kartoffel grundigt med lidt lun plantesmør (eller almindeligt smør), salt og peber.

Olie eller smør til pensling?
Du kan begge dele til hasselbacke kartofler. Men det giver altid en mere lækker smag, når du pensler dem med lun smeltet smør.

kartoffel hasselback med rosmarin

Drys endelig kartoflerne grundigt med salt. De fremmer smagen af kartoflen og den sprøde skræl. Så her skal man altså ikke være nærig med saltet.

ovnbagte hasselback kartofler

Jeg servede mine hasselback kartofler med denne veganske udgave af Beef Wellington, og min nemme opskrift på vegansk brun sovs. Men du kan servere de her sprøde kartofler til stort set alle slags hovedretter, salater og andet tilbehør.

Giv de hasselbagte kartofler stjerner her ↓

0/5 (0 Reviews)

1 thought on “Hasselback kartofler”

  1. Pingback: Vegansk julemad – De bedste opskrifter til vegansk julemiddag

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top