fbpx

Aubergine steaks

Sprøde aubergine steaks vendt i en lækker flødesauce med stegte svampe og frisk rosmarin. En skøn simreret til vegansk eller vegetarisk aftensmad.

Server sammen med kartofler, grøntsager, ris eller kartoffelmos.

aubergine steaks vegansk opskrift med fløde

Her i de kolde måneder er det skønt med lune og varme simreretter. Og jeg elsker at eksperimentere med forskellige grøntsager og gøre dem så appetitlige som muligt. Jeg har længe gerne ville lave en aubergine gryderet af en art. Men så kom jeg på den idé, at lave dem til steaks. Flotte, krydrede og smagfulde steaks vendt i en cremet, smagfuld og fyldig fløde sauce.

Opskrift med vegansk fløde.
Jeg brugte en vegansk fløde af soja fra Oatly, som fungerede super lækkert til opskriften her. Men du kan også bruge andre veganske mærker eller konventionel fløde, hvis den skal være vegetarisk.

Tip: Udover svampe, løg og hvidløg, så kan du sagtens tilsætte flere grøntsager alt efter sæson. Prøv også med gulerødder, porre, squash eller kantareller.

Aubergine steaks.

Antal: 3-4 personer
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 20 min.

Aubergine steaks vendt i flødesauce med stegte svampe og frisk rosmarin. En skøn simreret til vegansk eller vegetarisk aftensmad.

Ingredienser:

  • 100g. svampe
  • Aubergine:
  • 1 aubergine
  • 4 spsk. olie
  • 3 spsk. soja sauce
  • 1 spsk. ahorn sirup
  • 1 tsk. majsstivelse
  • Fløde sauce:
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl. sojafløde (eller almindelig fløde)
  • 1,5 dl. vand
  • 1/2 terning af grøntsagsbouillon
  • Saft fra 1/2 citron
  • Salt og peber
  • Rosmarin eller timian

Sådan gør du:

1

Skyl og skær svampene i skiver. Steg dem på en pande i lidt olie til de er gyldn. Læg dem til side på en tallerken.

2

Skyl og skær aubergine i 4-5 store skiver. Læg dem op på panden og lad dem stege i lidt olie til de er gennemstegt og gyldne. I en skål røres en karamelliseret sauce af olie, soja sauce, ahorn sirup og majsstivelse. Rør godt sammen og hæld det ud over aubergine stykkerne, og vend det godt rundt. Lad dem stege til de er helt sprøde og dækket til af saucen og så den karamelliserede glaze har sat sig på aubergine stykkerne.

3

Hæld grofthakket løg og hvidløg med op på panden. Tilsæt sojafløde sammen med vand og 1/2 terning af grøntsagsbouillon. Tilsæt saften fra 1/2 citron og drys med salt og peber. Smag saucen til og tilsæt frisk rosmarin.

4

Hæld de ristede svampe ud over retten og server sammen med kartofler, grøntsager, en salat, ris eller kartoffelmos.

Aubergine steaks med vegansk fløde.

Skær auberginen i store stykker (jeg fik 5 styk i alt), og steg dem på panden til de er gyldne. Herefter laves en marinade, som hældes over aubergine stykkerne og gør dem mere karamelliserede, sprøde og giver en flot gylden farve.

stegte eggplant stykker med fløde

Herefter hældes fløde, vand og grøntsagsbouillon på til en cremet fløde sauce. Smag til med salt, peber og citronsaft. Jeg drysses også med lidt frisk rosmarin, fordi jeg synes, det er skønt at bruge til efterårs og vinterretter.

vegansk aubergine opskrift med sojafløde

I princippet kan du også lave steaks med fx squash, søde kartofler, pastinakker, blomkål eller andre grøntsager.

» Prøv også: Hasselback aubergine skåret i fine skiver, eller de her hasselback butternut squash med ahorn sirup. Der er mange muligheder med grøntsager, og man kan sagtens lave dem til steaks eller servere i en hasselback udgave, som grøntsagsmuffins, eller som sprøde nuggets ligesom de her søde kartofler vendt i rasp. Mulighederne er mange!

aubergine steaks vegansk opskrift med fløde

Jeg synes, at de her aubergine steaks er et skønt alternativ til kød, kylling eller andet. Og så er det en super måde, at spise flere grøntsager på.

aubergine steaks med svampe

Jeg håber, at du kan bruge opskriften på aubergine steaks! En skøn og anderledes opskrift at lave aubergine på. Og så er det jo en opskrift som næsten kan laves hele året rundt. Skriv endelig nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål til opskriften!

 Giv opskriften på aubergine steaks stjerner her ↓

4/5 (4 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top