fbpx

Hasselback aubergine

hasselback aubergine i fad

Nem vegansk inspiration på ovnbagt aubergine ala hasselback aubergine i fad. Stykkerne bages i ovnen i en lækker sauce. 

Hvis du savner lidt inspiration til, hvordan du skal tviste grøntsagerne i køkkenet, så håber jeg, at denne opskrift kan give lidt inspiration. Jeg er nemlig selv blevet inspireret, og snittede mine halv aubergine på toppen ligesom hasselbagte kartofler. Så lækkert og en god måde at variere aftensmaden på. 

Herudover, så er opskriften nem og hverdagsvenlig. Samtidig så er den indbydende og smager skønt, så den også kan serveres for gæster. Du kan også snildt lave opskriften med søde kartofler eller squash.

Jeg servede de halve aubergine sammen med råstegte kartofler og en grøn salat med agurk, tomater og ærter. Derudover så havde jeg rester af hvidløgsbrød, som også blev serveret sammen med. 

» Prøv også: Ovnbagte auberginer med lækkert fyld

Hasselback auberginer i fad.

Antal: 2 personer
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 20 min.

Nem vegansk inspiration på ovnbagt aubergine ala hasselback aubergine. Stykkerne bages i ovnen i en lækker sauce.

Ingredienser:

  • 1 Løg
  • 1 Hvidløg
  • 1 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 2 spsk. Tomatpuré
  • 2 spsk. Soja sauce
  • 1,5 dl. Fløde (jeg brugte sojafløde)
  • 2 dl. Vand
  • Salt og peber
  • 1 Aubergine
  • Håndfuld tomater
  • Pynt: Lime og timian

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen på 180 grader varmluft.

2

På en ovnfast pande steges finthakket løg og hvidløg i lidt olie. Tilsæt fløde, paprika, spidskommen, tomatpuré og soja sauce. Smag saucen til med lime, salt og peber. Tilsæt de 2 dl. vand (og mere hvis den bliver for tyk). Lad saucen simre et par minutter på lav varme.

3

Skyld og skær auberginen i halve. Skær begge halve aubergine i tynde skiver på toppen ca 2/3 ned i auberginen.

4

Placer begge aubergine på panden. Drys dem med salt og peber.

5

Sæt panden ind i ovnen og bag i 20-25 minutter indtil auberginen er sprød på toppen, gylden og blød i midten.

Ovnbagt aubergine ala hasselback: 

For mig findes der næsten ikke nogle bedre typer af ovnstegte kartofler end de klassiske hasselback kartofler. Jeg synes, det smager lækkert – og en utrolig nem måde at tviste kartoflerne på. Derfor tænkte jeg, at det selvfølgelig skulle prøves med aubergine også. 

aubergine i fad med sauce vegansk opskrift

Det var faktisk fordi, at jeg så den her opskrift med ovnbagt laks, som lå serveret i lækker en sauce. Og hvis jeg lavede de halve aubergine med en snittet overflade ala hasselback, så vil det jo være den perfekte kombi. Og det levede helt klart op til forventningerne synes jeg. Det smagte skønt!

hasselback aubergine i fad

Selvom det jo bare er grøntsager, så får stykkerne en lækker grillet og sprød overflade i ovnen. Det giver en slags kød lignende fornemmelse, som vi kender det fra koteletter i fad, kylling i fad eller hakkebøf i brun sovs.  Denne opskrift er bare meget bedre, sundere og fyldt med grøntsager. Perfekt som inspiration til både vegetar eller vegansk aftensmad. 

PS. Opskriften er lavet til 2 personer. Men du kan sagtens lave opskriften med 4 halve aubergine på samme tid, hvis din pande er stor nok. Ellers så kan du sagtens bage dem i ovnen i et ovnfast fad i stedet for.

Giv opskriften på aubergine stjerner her ↓

0/5 (0 Reviews)

2 thoughts on “Hasselback aubergine”

  1. Pingback: Hasselback butternut squash – Opskrift på nemme ovnbagte græskar

  2. Pingback: Aubergine steaks – Opskrift på stegte aubergine i vegansk fløde sauce

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top