fbpx

Rabarbersnurrer

veganske rabarbersnurrer opskrift

Lækre og lune veganske rabarbersnurrer. Geniale som snack eller til et brunch morgenbord.

De her rabarbersnurrer kan både laves som snurrer og snegle. Eller som andre skønne og kreative former. Geniale her i maj/juni måned, hvor rabarberne jo i den grad har sin sæson. Jeg plukkede mine fra haven, men I disse måneder kan se købes i de fleste supermarkeder.

Rabarber fyldet smager skønt af en kombination af syrlighed og sødme, og fungerer super godt til brødene. Der er derfor heller ikke meget sukker i opskriften her og lidt sundere end traditionelle kanelsnurrer.

» Prøv også: Opskrift på søde klassiske veganske kanelsnurrer

Opskrift på rabarbersnurrer.

Antal: 22-24 snurrer
Forberedelse: 1 time Tilberedning: 18 min.

Nem opskrift på lækre og lune veganske rabarbersnurrer. Geniale som eftermiddagssnack eller til et brunch morgenbord til en kop te eller kaffe.

Ingredienser:

 • Dej:
 • 5 dl. Mandelmælk (eller plantemælk)
 • 50g. frisk Gær
 • 2 spsk. Kardemomme
 • 150g. Sukker
 • 1 tsk. Salt
 • 1 kg. Mel
 • 150g. Plantesmør
 • Rabarber:
 • 300g. Rabarber
 • 70g. Sukker
 • 2 tsk. Vanilje eller vaniljestang
 • 1 spsk. Vand

Sådan gør du:

1

Dejen: Start med at blande mælk med gær, så det er opløst. Hæld det direkte ned i din køkkenmaskine. (Du kan også brug en almindelig skål og en håndmixer, eller ælte dejen i hænderne)

2

Tilsæt kardemomme, sukker, salt og 500g. mel. Start med at blande de langsomt, og skru derefter op på hastigheden. Langsomt tilsæt de sidste 500g. mel. Lad dejen ælte i 4-5 minutter indtil du har en helt sammenblandet dej, som stadig er klistret men sammenhængende. (Det kræver tålmodighed for et godt resultat.)

3

Skær smørret i små tern. Når dejen er stikkende og klistret, så tilføjes de små tern af smør imens dejen æltes på lav hastighed (ellers ælt smørret langsomt ind i dejen med fingrene). Resultatet skal være en helt æltet dej med en blank overflade. Læg et viskestykke over skålen og lad den hæve 1 times tid.

4

Rabarber: Skyld og skær rabarber i mindre stykker. Hæld dem i en gryde sammen med sukker, vanilje og 1 spsk. vand i bunden. Lad simre under lav varme i 15-20 minutter. Lad den køle af før brug.

5

Drys lidt mel på køkkenbordet. Hæld dejen ud på bordet, og form til en stort rektangel. Smør rabarbersaucen ud på dejen med en ske (se billederne nedenfor). Vend dejen i 3 lag, og skær dejen i parallelle linjer på 1-1,5 cm i tykkelsen. Sno dem til kanelsurrer og placer på en bageplade med bagepapir. Dæk til med et viskestykke og lad dem hvile 50 min. eller 1 time (eller natten over, hvis du kan vente så længe).

6

Bagning: Forvarm ovnen til 180c. Drys rabarbersnurrerne med lidt sukker. Bag dem i ovnen i 16-18 minutter indtil gyldne. Lad dem køle ned et par minutter men spist dem lune.

Rabarbersnurrer – sådan gør du

Som sagt minder opskriften her meget om klassiske kanelsnurrer. Opskriften består af en dej og en remonce/kompot. Her er remoncen nemlig skiftet ud med en kompot lavet af rabarber. Men kan også laves med hindbær, solbær, jordbær, ribs, havtorn, appelsin – kun fantasien sætter grænser.

sådan laves rabarber kompot

Sådan foldes dejen ↓

Dejen foldes i 3 dele, så du har en slags roulade med 3 lag. Skær i tynde skiver på ca 1 – 1,5 cm. Sno det stykke, og fold det rundt om sig selv. Der er selvfølgelig ikke nogen rigtig og forkert måde, at gøre det på. Du kan nemt folde dem, helt som du har lyst til. Så hvis nedenstående virker besværligt, så rul dem som almindelige snegle. Det er mindst lige så smukt og lækkert!

sådan foldes rabarber snurrer

Her er de færdige rabarbersnegle ↓ Færdigbagte efter 18-20 minutter. Spis dem lune!

færdige snurrer med lækkert frugtigt fyld

Jeg lavede mine ret simple, og lavede derfor ikke glasur, som jeg ellers plejer. Men næste gang, skal jeg helt klart lave opskriften og pynte med hvid glasur på toppen, ligesom her. Så indbydende og lækkert ..

veganske rabarbersnurrer opskrift

Snurrer serveret med kaffe og hækling.

Min lune snurrer blev serveret sammen med en god kop kaffe fra Ønsk. Og så skulle de også nydes i selskab med lidt hækling og strik. Jeg er her i gang med en brødkurv (som jeg efterhånden har lavet den del af) … Synes altid det er super hyggeligt, at have sådan nogle hjemmeprojekter.

hækling og hjemmebagte rabarbersnurrer

Jeg håber, at du synes om opskriften. Skriv endelig nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål!

Giv opskriften på rabarbersnurrer stjerner her ↓

0/5 (0 Reviews)

2 thoughts on “Rabarbersnurrer”

 1. Pingback: Havretærte med creme – Vegansk kage med vaniljecreme og bær

 2. Pingback: Spinatsnurrer – Opskrift på luftige og skønne snurrer med spinat

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top