fbpx

Veganske kanelsnurrer

Her er min opskrift på lækre veganske kanelsnurrer. Den ultimative opskrift på luftige, søde, snaskede og saftige kanelsnegle – med lidt glasur på toppen.

bagning vegansk kanelsnurrer

Efter at have øvet mig på den her opskrift de sidste 2 år, tænkte jeg, at det var på tide at dele den her på siden. Det er nemlig den perfekte opskrift til weekenden. Jeg har efterhånden lavet denne opskrift en del gange, både til familie, venner, min nabo (yes, hyggeligt naboskab) og mine kollegaer på arbejdet.

Jeg håber virkelig, at I er lige så vilde med den her opskrift som jeg. Man skal dog være lidt tålmodig med opskriften her. Den tager nemlig mindst 2 timer at forberede (gerne mere, hvis man har tid til det) og så skal de bages 20 minutter i ovnen.

Du får nemlig det mest luftige resultat, hvis du lader kanelsneglene hvile natten over (de vokser næsten dobbelt størrelse!). Men mere om det længere nede.

Opskriften er dog ikke 2 “aktive timer” i køkkenet. Man skal forberede lidt – men derefter er der også meget ventetid. Men sådan er det jo med det meste gode bagværk. Tålmodighed er en nødvendighed.

» Prøv også: Opskrift på koldhævede æbleboller

Veganske kanelsnurrer.

Antal: 26 x kanelsnurrer
Forberedelse: 2 timer Tilberedning: 20 min.

Her er min opskrift på lækre veganske kanelsnurrer. Den ultimative opskrift på luftige, søde og saftige kanelsnegle. Find kanel opskriften her.

Ingredienser:

  • Dej:
  • 5 dl. Mandelmælk (eller plantemælk)
  • 50g. frisk Gær
  • 2 spsk. Kardemomme
  • 150g. Sukker
  • 1 tsk. Salt
  • 1 kg. Mel
  • 150g. Plantesmør
  • Remonce:
  • 200g Plantesmør
  • 20g. Kanel
  • 200g. Sukker
  • Kokosolie

Sådan gør du:

1

Dejen: Start med at blande mælk med gær, så det er opløst. Hæld det direkte ned i din køkkenmaskine. (Du kan også brug en almindelig skål og en håndmixer, eller ælte dejen i hænderne)

2

Tilsæt kardemomme, sukker, salt og 500g. mel. Start med at blande de langsomt, og skru derefter op på hastigheden. Langsomt tilsæt de sidste 500g. mel. Lad dejen ælte i 4-5 minutter indtil du har en helt sammenblandet dej, som stadig er klistret men sammenhængende. (Det kræver tålmodighed for et godt resultat.)

3

Skær smørret i små tern. Når dejen er stikkende og klistret, så tilføjes de små tern af smør imens dejen æltes på lav hastighed (ellers ælt smørren langsomt ind i dejen med fingrene). Resultatet skal være en helt æltet dej med en blank overflade. Læg et viskestykke over skålen og lad den hæve 1 times tid.

4

Kanel remonce: Smørret skal være helt blødt, og ellers varm det er par sekunder. Bland smørret med kanel og sukker med en ske. Sæt herefter remoncen på køl i mens dejen hæver, så er den nemlig nemmere at smørre ud senere

5

Drys lidt mel på en ren og glat overflade på køkkenbordet. Hæld dejen ud på bordet, og form dejen som et stort rektangel. Smør remoncen ud på dejen med en ske (se billederne nedenfor). Vend dejen i 3 lag, og skær dejen i parallelle linjer på 1-1,5 cm i tykkelsen. Sno dem alle til kanelsurrer og placer på en bageplade med bagepapir. Dæk til med et viskestykke og lad dem hvile 1 - 1,5 time (gerne natten over, hvis du kan vente så længe).

6

Bagning: Varm ovnen til 180c. Du kan pensle snurrerne med lidt kokosolie på toppen for et blank resultat. Drys også gerne med lidt sukker.

7

Bag kanelsnurrerne i ovnen i 16-18 minutter indtil de har en flot gylden farve og remoncen er smeltet. Lad dem køle ned et par minutter og drys med glasur på toppen.

kanelsnurrer bagværk

Sådan rulles dejen:

Her i opskriften er der hverken brugt æg eller konventionelt mælk. Kun veganske ingredienser. Jeg har lavet et billede nedenfor, som viser de forskellige steps i processen og hvordan jeg laver dem – det er nemlig meget nemmere end det ser ud!

  1. Her ses størrelsen på dejen. Omkring 62-64 cm. i højden (behøver ikke at være præcis den størrelse)
  2. Smør dejen med kanel remonce på toppen. Jeg plejer at lade 1-2 cm. i hver hjørne være fri for remonce.
  3. Vend dejen ind mod midten. Tag en 1/3 af dejen og vend ind mod midten. Tag den sidste del også og vend ind over, så du har 3 lag dej.
  4. Det sidste billede viser, hvordan dejen nu ser ud. Højden er den samme på omkring 62-64 cm. Men nu i 3 lag!
sådan laves kanelsnurrer

.. Og nu begynder den sjove del! Efter du er færdig med nummer 4 og har 3 lag med dej, så er du klar til at snurrer dem. Du kan sagtens her forme dem som traditionelle kanelsnegle. Men jeg valgte den svenske kanelsnurrer model – som jo er blevet yderst populære herhjemme også (og flotte at kigge på).

Sådan formes kanelsnurrer:

Skær parallelle linjer i dejen omkring 1 – 1,5 cm i tykkelse. Hold den venstre hånd på den ene side af dejen og rul med den højre hånd ind mod dig selv nede på bordet. Så får du en smuk snoning ligesom billedet nedenfor ↓ Herefter tager du dejen op i hænderne – og holder en finger i hver ende af din snoning. Begynd så at dreje din højre hånd rundt om den venstre hånd, så du får en salgs “snoet bolle” – altså en kanelsnurrer. Man skal huske at holde lidt stramt, så de ikke bliver for løse 😉

opskrift på hjemmelavede kanelsnurrer

Når alle kanelsneglene er blevet til snurrer, så er de klar til at hæve 2 timer eller gerne natten over. Efter hævning er det lækkert, hvis de dryppes med lidt kokosolie på toppen med en pensel. Og SÅ er de klar til at blive bagt i omkring 20 minutter indtil de er sprøde og gyldne..

Jeg lavede de her kanelsnurrer nedenfor ↓ om aftenen og lod dem hæve natten oven.. Det kan jeg virkelig anbefale – da de næsten hæver til det dobbelte. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og med et viskestykke over sneglene. Det er virkelig ventetiden værd – de bliver utrolig luftige i konsistensen.

resultatet af veganske kanelsnegle

Hvilke toppings til veganske kanelsnurrer?

Du kan nemt spise dem varme lige ud fra ovnen, mmmh. Altså uden toppings. Men varm chokolade sovs på toppen er også virkelig lækkert. Jeg har tidligere gjort det med både mørk chokolade og popped quinoa. Men hasselnødder eller andre nødder drysset på toppen er også lækkert! Helt perfekt til de varme efterårs måneder eller kolde vinterdage.

Tag mig endelig her på Instagram @micadeli_ hvis du laver de her kanelsnurrer. Jeg håber, at du synes om opskriften. Skriv endelig nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål til opskriften! Hjælp mig med at give opskriften stjerner her ↓

4.3/5 (9 Reviews)

9 thoughts on “Veganske kanelsnurrer”

  1. Pingback: Veganske Linsefrikadeller – Opskrift på lækre linsedeller uden æg

  2. Pingback: Grødboller – Opskrift på nemme, sunde boller med kerner

  3. Sikke en fin blog 🙂
    Har erfaring med at fryse dem ned? Jeg synes ofte kanelsnegle og lign. bliver tørre, når de tøes op. Har du et godt tip til optøning?

    1. micadeli_dk

      Hej Sine!
      Jo, du kan sagtens fryse dem ned. Jeg synes, at de her holder den svampede smag og konsistens de første 1-2 dage. Men hvis du fryser dem ned direkte efter bagning og lader dem tø op i en lufttæt pose, så burde de også bevare det saftige den første dag + dagen efter. Men min erfaring er, at de fleste kanelsnegle vil blive tørre de efterfølgende dage..

      Ellers husk at varme dem i ovnen eller mikroovnen inden servering. Det giver dem også lidt ekstra saftighed og blødhed.
      Jeg håber, at det kan bruges!
      Kh Michala 🙂

  4. Pingback: Veganske Cookies – Nem cookie opskrift uden æg klar på 20 min.

  5. Pingback: Rabarbersnurrer – Opskrift på veganske snurrer med lækre rabarber

  6. Pingback: Kanelkrans – Skøn opskrift på vegansk kanelkrans med flormelis

  7. Pingback: Æbleboller – Hjemmebagte boller med revet æble og kanel

  8. Pingback: Spinatsnurrer – Opskrift på luftige og skønne snurrer med spinat

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top