Veganske linsefrikadeller

veganske linsefrikadeller med røde linser

Nem og lækker opskrift på veganske linsefrikadeller. Saftige frikadeller lavet med røde linser og uden æg. En lækker hverdags inspiration og vegansk opskrift til aftensmaden – klar på 30 minutter.

Jeg er blevet ret vild med at lave frikadeller på det seneste.. Og tænkte straks at jeg måtte dele den her lækre veganske opskrift på frikadeller med jer. For jeg kan se, at der er overraskende mange af jer, som søger inspiration til vegetar frikadeller eller kødfri alternativer. Den her opskrift er vegansk og er lavet uden æg. Jeg har brugt hørfrø + vand i stedet, som altid fungerer helt fantastisk.

Frikadellerne kan holde sig 3-4 dage i køleskabet. Spis dem kolde på rugbrød eller varm dem som tilbehør til aftensmaden.

De er også lækre i wraps, pitabrød, til hasselbagte kartofler, kold kartoffelsalat eller til salater.

» Prøv også: Kold og lækker vegansk kartoffelsalat med purløg og radiser

Veganske frikadeller med linser.

Serves: 15 frikadeller
Prep Time: 15 min. Cooking Time: 15 min.

Nem og lækker opskrift på veganske linsefrikadeller. Saftige frikadeller med linser og uden æg. Få inspiration til vegansk opskrifter til aftensmad her.

Ingredients

  • 2 spsk. Hørfrø
  • 7 spsk. Vand
  • 200g. Røde Linser
  • 1 Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 4 spsk. Mel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1/2 dl. Mælk (jeg brugte havremælk)
  • Håndfuld spinat (du kan også bruge persille, timian, basilikum)
  • Salt og peber
  • Smør til stegning

Instructions

1

Start med at blande hørfrø og vand i en lille skål og sæt til side.

2

Skyl linserne i en sigte, og kog dem i 20 minutter.

3

Hæld overskydende vand fra linserne og bland dem med finthakket løg, hvidløg, mel, bagepulver og finthakket spinat (persille, timian, basilikum eller andet) + hørfrø blandingen. Drys med salt og peber og rør det godt sammen. Farsen skal være klistret og sammenhængende. Tilsæt lidt mælk til sidst hvis farsen mangler væske.

4

Form linsefrikadellerne i frikadellestørrelse - helst ikke for store. Steg dem på en pande med smør på middel varme 4-5 min. på begge sider. Vend dem først, når de er færdigstegt og gyldne på den ene side.

Lav farsen og form frikadellerne:

  1. Her er stort set alt hvad du skal bruge til opskriften. Røde linser, hørfrø (blandet med vand), løg, hvidløg, bagepulver, spinat (eller krydderurter), mel, salt og peber.
  2. Start med at koge de røde linser i 20 minutter til de er bløde.
  3. Bland herefter alle de resterende ingredienser sammen med linserne.
  4. Form linsedellerne til frikadelle størrelse (lav dem endelig ikke for store). Steg dem godt på panden i smør. Vend dem når de gyldne og sprøde på den ene side.
linse frikadeller sådan gør du

I opskriften tilsatte jeg spinat sammen med de røde linser for at give lidt farve. Men du kan også bruge persille, basilikum, timian eller andet. Tilsæt også flere krydderier, hvis du ønsker. Jeg lavede opskriften meget simpel med få ingredienser… Men du kan sagtens tilsætte stærk paprika, ekstra sort peber, oregano, chili eller andet godt.

Veganske linsefrikadeller – uden æg:

Der er mange som spørger, hvordan at man kan lykkes med frikadeller uden at bruge et bindemiddel som fx æg. For når det gælder en opskrift som frikadeller, så er man nødt til at bruge noget andet end æg. Man kan altså ikke udelade et bindemiddel.. For så vil frikadellerne være umulige at forme, og de vil falde helt sammen under stegning. Så derfor er det blevet meget normalt, at man bruger hørfrø + vand i stedet. Når man blander dette, får man en klistret masse, som fungerer virkelig godt.

sunde frikadeller med røde linser

Men, det er ikke altid, at man behøver at bruge et alternativ. Til pandekager, kanelsnurrer og muffins eksempelvis, der kan man sagtens udelade et bindemiddel 100%. Og stadig få en sammenhængende dej. Hvis man har mel, smør og mælk i dejen, så vil det fungere fint sammen. Banan er også virkelig en god ingrediens at bruge. For banan er tykt og også har en klistret og “bindende funktion” gemt i sig.

sprøde linsedeller veganske aftensmad

Jeg håber, at du kan bruge min opskrift på lækre veganske frikadeller med røde linser. De er super lækre, fyldt med proteiner og et godt alternativ til de traditionelle frikadeller med kød. Jeg håber, at kunne inspirere dig til grønne retter til aftensmaden.

Hvad synes du om opskriften? Giv frikadellerne stjerner her ↓

4.8/5 (5 Reviews)

4 thoughts on “Veganske linsefrikadeller”

  1. Pingback: Blomkålssalat – Opskrift på salat med bagte blomkål og avocado

  2. Pingback: Kikærtebøffer – Veganske bøffer med kikærter nem opskrift

  3. Pingback: Linselasagne – Vegansk opskrift på cremet lasagne med linser

  4. Pingback: Veganske frikadeller – De bedste opskrifter på frikadeller uden kød

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *