Kikærtebøffer

kikærtebøffer vegansk opskrift til burger

Lækre og nemme veganske kikærtebøffer – bagt i ovnen. En vegansk opskrift på burgerbøffer uden æg.

De her burgerbøffer er lækre og sprøde, og helt perfekte til burgere eller sandwich. Serveret med salat, avocado, agurk og dressing.

Til opskriften lavede jeg en kold dressing med creme fraiche, agurk i tern, citronsaft, hvidløg, basilikum, salt og peber. Den opskrift kan du også finde nedenfor. Den kolde, saftige dressing passer nemlig super godt sammen med de sprøde, lune bøffer.

Du kan servere dine burgere med salat, agurk, avocado og salat, som jeg gjorde her. Ellers prøv med smeltet ost, tomater, rødløg eller frisk spinat.

» Prøv også: Nem og lækker opskrift på linsefrikadeller

Kikærterbøffer

Serves: 6 bøffer
Prep Time: 20 min. Cooking Time: 30 min.

Veganske kikærtebøffer uden æg. Lækker vegansk opskrift på bøffer uden kød til vegetar burger eller vegansk burger.

Ingredients

  • 2 spsk. Hørfrø
  • 7 spsk. Vand
  • 1/2 Løg
  • 1 fed Hvidløg
  • 240g. Kikærter (kogte) eller 1 dåse
  • 1 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Spidskommen
  • Salt og peber
  • 2 spsk. Mel
  • Panering:
  • 2 spsk. Mel
  • 7 spsk. Mælk (jeg brugte havremælk)
  • Rasp
  • Dressing:
  • 4 spsk. Creme Fraiche
  • Saft fra 1/3 citron
  • Agurk 1/4, hakket i tern
  • 1 fed Hvidløg, finthakket
  • Basilikumsblade
  • Salt og peber

Instructions

1

Start med at blande hørfrø og vand i en lille skål og sæt til side 10-15 minutter.

2

I en minihakker eller blender mixes løg, hvidløg, kikærter, paprika, spidskommen, salt og peber godt sammen. Tilsæt hørfrøblandingen og 2 spsk. mel og vend det rundt med en ske. Blandingen skal være sammenhængende og fast. Tilsæt mere mel hvis farsen er for våd.

3

Drys lidt mel mellem hænderne og form farsen til bøffer.

4

Panering: Lav paneringen ved at blande mel og mælk grundigt i en skål. Hæld rasp op i en anden skål. Vend bøfferne i mælkeblandingen og bagefter i rasp. Gør det forsigtigt, så bøfferne ikke går i stykker.

5

Læg bøfferne på en bageplade og drys med lidt olie hen over. Bag dem i ovnen på 200°C varmluft i 25-30 minutter til de er sprøde og gyldne.

6

Dressing: Mix alle ingredienser til dressingen og drys godt med salt og peber. Server i en burger sammen med kikærtebøffer, agurk og salat.

Kikærtebøffer – Sådan gør du ↓

  1. I en minihakker blandes løg, hvidløg, kikærter, paprika, spidskommen, salt og peber.
  2. Tilsæt hørfrøblandingen og mel. Vend det rundt med en ske til du har en fars.
  3. Sådan skal farsen se ud. Farsen skal være sammenhængende og fast. (Tilsæt mere mel hvis farsen er for våd.)
  4. Drys mel mellem hænderne og form til bøffer.
  5. Lav paneringen. Bland mel og mælk grundigt i en skål – og rasp i den anden skål. Vend bøfferne i mælkeblandingen og bagefter i rasp. Gør det forsigtigt, så bøfferne ikke går i stykker.
  6. Læg dem på en bageplade og drys med lidt olie, salt og peber. Bages i 25-30 minutter på 200°C varmluft.
sådan laves veganske bøffer

Så lækre og nemme at lave! Jeg lavede mine rimelig store, så de passede til formen på burger. Men du kan også lave dem mindre til små frikadeller eller som falafler. Så nemt og lækkert til pitabrød, wraps eller de her nemme hjemmelavede fladbrød.

Her er de færdige ovnbagte kikærtebøffer ↓

færdige bøffer med kikærter

De lune, sprøde og knasende bøffer skal helst serveres sammen med en kold dressing eller dip.

burgere serveret med dressing
kikærtebøffer vegansk opskrift til burger

Jeg håber, at du vil afprøve opskriften! Hvis du har spørgsmål, så skriv endelig nedenfor. Og hvis du laver opskrifter og deler på sociale medier, så tag mig endelig her på Instagram: @micadeli_

Giv kikærtebøfferne stjerner her ↓

3.8/5 (4 Reviews)

4 thoughts on “Kikærtebøffer”

  1. Pingback: Panering uden æg – Sådan laver du vegansk panering

  2. Pingback: 10 mættende vegetaropskrifter – Inspiration til vegetarretter

  3. Pingback: Breading without egg – Vegan recipe no eggs used

  4. Pingback: Veganske burgere – Opskrift med quinoabøffer og kikærter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.