Fladbrød

opskrift på hjemmelavede fladbrød

Nemme hjemmelavede fladbrød – en rigtig lækker opskrift til hele året. En opskrift på fladbrød uden gær – lavet med kun 4 ingredienser.

Min opskrift på fladbrød er SÅ nemme at lave. Du skal nemlig kun bruge mel, yoghurt, bagepulver og salt. Jeg brugte en vegansk yoghurt, den neutrale yoghurt fra Alpro og det fungerede super godt.

Hvis du har grill, kan jeg virkelig anbefale at bage dem på en pizzasten eller på en pande over bål. Jeg bagte mine på en almindelig varm stegepande indendørs i køkkenet. Her blev resultatet virkelig fint.

Normalt plejer jeg at lave en god hjemmerørt dressing fra hånden, fx som her med en god paprika dressing. Men en græsk hjemmelavet Tzatziki passer også perfekt til.

Tip: Du kan nemt lave dem større end jeg gjorde her, så de passer perfekt som durum eller madpandekager med fyld.

Fladbrød – med kun 4 ingredienser.

Serves: 10 stk.
Prep Time: 30 min. Cooking Time: 15 min.

Hjemmelavede græske fladbrød uden gær. Også en vegansk opskrift med kun 4 ingredienser. Lav fladbrød på pande eller på grill, spis som durum eller wraps.

Ingredients

  • 350g. Hvedemel
  • 3 dl. Yoghurt, neutral
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Salt

Instructions

1

Find en stor skål frem og bland mel med bagepulver og salt. Mix de tørre ingredienser sammen og tilføj yogurt. Ælt dejen med hænderne og form til en rund kugle. Lad dejen ligge i skålen med et viskestykke over. Lad hvile i 30-40 minutter.

2

Hæld lidt mel på en ren bordplade og hæld dejen ud. Skær dejen ud i 10 stykker (eller 5-6 stykker hvid du ønsker dem store). Rul hver stykke dej ud til små flade pizzadeje. Læg fladbrødene hver for sig (ikke oven på hinanden, da de klistrer sammen).

3

Varm en pande op med lidt olie. Steg alle fladebrød på hver side i 2-3 minutter, til de får en fin gylden farve.

4

Spis fladbrødene med det samme. Kan opbevares 1-2 dage og de kan også nedfryses.

Fladbrød lavet i 4 steps ↓

  1. Start med at blande mel med bagepulver og salt. Herefter hældes yoghurten i og mix godt sammen.
  2. Form dejen med hænderne til en kugle, og lad hvile i skålen i 30-40 minutter.
  3. Efter hævning. Hæld dejen ud på et mel drysset bord.
  4. Skær dejen ud i 8-10 lige store stykker. Drys godt med mel og rul dem til pandekager.
4 steps til fladbrød nem opskrift

Her kan du se resultatet på fladbrød på grillpande med striber – og almindelige fladbrød på pande

2 slags fladbrød med striber og på pande

Fladbrødene giver virkelig en duft af sommer og udeliv, når de bliver bagt. Og sådanne flade sprøde brød smager bare bedre med lidt dressing eller dip. Så sæt gerne tid af til det også, dejen skal nemlig hæve 30-40 min. Og gerne mere hvis du har tid til det.

Server fladbrødene som durum eller wraps:

Uanset om det er tyrkiske, græske eller arabiske fladbrød, så kan de nemt serveres som wraps med masser af fyld. Også perfekt til souvlaki, gyros eller andre traditionelle græske retter.

↓ Jeg valgte at server mine som wraps med dressing og frikadeller med kikærter. Simpelt og lækkert…

fladbrødene serveret med dressing og falafel

Græske fladbrød – Opdateret opskrift ↺
Opskriften her er opdateret. Jeg har forbedret indholdet og billederne – men opskriften er den samme. Jeg har blot genudgivet med en ny dato, så nye læsere også kan få glæde af den.

Skriv endelig i en kommentar nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål.
Giv gerne opskriften stjerner her ↓

0/5 (0 Reviews)

8 thoughts on “Fladbrød”

  1. Pingback: Blomkålscurry – Opskrift på vegetarisk gryderet med blomkål

  2. Pingback: Hokkaidosuppe – Opskrift på tyk og lækker græskarsuppe

  3. Pingback: Veganske kødboller – Opskrift på sprøde kødfrie frikadeller

  4. Pingback: Vegansk Kartoffelsalat – Opskrift på klassisk salat med kartofler

  5. Pingback: Vegansk gryderet – Nem aftensmad med ris og søde kartofler

  6. Pingback: Nuggets med Søde Kartofler – Opskrift på nuggets med grøntsager

  7. Pingback: Kikærtebøffer – Veganske bøffer med kikærter nem opskrift

  8. Pingback: Bagte auberginer med fyld – Nem opskrift på ovnbagt aubergine

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *