fbpx

Hummus

Her får du min opskrift på hjemmelavet hummus. En vegansk hummus opskrift, som er lavet med kikærter, hvidløg, tahin, citron og krydderier.

Hummus opskriften er klar på ca. 10 min.

vegansk cremet hummus opskrift

Jeg tror ikke, at jeg kender nogen, som ikke kan lide hummus. Nogen er til den meget grove slags og andre er mere til den cremede og bløde slags. Alt afhænger af væske og hvor længe man blender. Denne her er til den cremede side – men som stadig har lidt tekstur, og ikke mindst fyldt med smag.

Kikærter på dåse: For at gøre opskriften så nem som mulig, brugte jeg færdigkogte kikærter fra dåse, der er drænet og skyllet godt. Men hvis du har tid, så kog gerne kikærterne selv. Til min opskrift her, så kan du både bruge kikærter fra dåse eller tørrede kikærter, der har stået i blød natten over og koges.

Kan opbevares i en lufttæt beholder 2-3 dage på køl.

Hummus.

Antal: 6-8 personer
Tilberedning: 10 min.

Hjemmelavet hummus. Lækker, nem og cremet hummus opskrift. God til vegansk aftensmad og fyldt med smag.

Ingredienser:

  • 2 x 400g kikærter, drænede og skyllede (gem vandet derfra)
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 2 spsk. tahin
  • 6 spsk. olie
  • Saft fra 1/2 citron
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • Salt og peber
  • Pynt:
  • Frisk persille og sesamfrø

Sådan gør du:

1

Hæld vandet fra kikærterne (gem vandet) og skyl dem grundigt.

2

Blend alle ingredienser i en foodprocessor eller minihakker. Tilføj ekstra olie, lidt vand eller 2 spsk. af vandet fra kikærterne, hvis cremen er for fast og grov. (Hummus må gerne være våd i det og endelig ikke blive for tør.) Blend i et par minutter til helt cremet.

3

Smag til og tilføj ekstra krydderi, salt eller citron for mere smag.

4

Anret den færdige hummus i en skål før servering. Pynt med oil på toppen, drys med lidt paprika, sesamfrø og frisk persille. Kan opbevares i en lufttæt beholder 2-3 dage på køl.

Ingredienser til nem hummus ↓

Kogte kikærter, hvidløg, tahin, olie, citron, spidskommen, paprika, salt og peber – og lidt persille til pynt. Det er stort set alt, som du skal bruge.

sådan laves humus nem opskrift her

Hæld det i en foodprocesser eller minihakker og blend det hele indtil cremet og tykt. Jo længere du blender jo mere cremet bliver den. Og et godt trick er, at tilsætte lidt ekstra vand, hvis du synes den er for grov.

hummus blendet i foodprocesser med kikærter

Nem opskrift på cremet hummus:

Denne opskrift er lavet på 2 x 400 g. kikærter, og giver derfor en ret stor portion. Husk at smage til undervejs, og tilsætte mere citron, paprika eller hvidløg, hvis du synes det mangler.

opskrift på hjemmelavet humus

Vegansk dip og dressing – tips til opskriften.

Som vi ved, er humus jo en vegansk opskrift. Den er derfor oplagt i det veganske køkken og med andre retter som fx falafler, fladbrød, wraps, durums eller som dip til grøntsager eller tilbehør til salater, brød mm. Her er nogle af mine bedste hummus tips:

  • Jo længere tid du blender din hummus – des mere cremet bliver den.
  • Hummus kan varieres med ovnbagt rød peberfrugt, gulerødder, broccoli, rødbede, søde kartofler osv. Det giver humus’en en smuk farve.
  • Smag løbende til med finthakkede hvidløg, så den ikke bliver for stærk.
  • Pynt til sidst med ekstra olie, paprika, sesamfrø og persille.
vegansk cremet hummus opskrift

Jeg er fuldstændig ellevild med de mellemøstlige retter. Og jeg håber, at kunne lave endnu flere opskrifter indenfor den kategori. Spis den færdige humus i de her toast med grillet appelsin – opskrift her, de her hjemmelavede fladbrød, og ikke mindst lækre hjemmelavede veganske kødboller. Det kan varmt anbefales.

Giv hummus opskriften stjerner her  

5/5 (1 Review)

6 thoughts on “Hummus”

  1. Pingback: Varm salat med gulerødder – Opskrift på lækker Efterårssalat

  2. Pingback: Tofu Grillspyd – De lækreste spyd med tofu til vegansk grillaften

  3. Pingback: Tabouleh salat - Opskrift på lækker og nem Couscoussalat

  4. Pingback: Quinoa Bowl – Opskrift på vegansk sund salatskål og quinoabowl

  5. Pingback: Rød hummus – Opskrift på hummus med peberfrugt på 30 min.

  6. Pingback: Toast med pesto – Opskrift med hummus og bagte tomater

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top