fbpx

Varm salat med gulerødder og linser

carrot salad hummus autumnVarm salat med gulerødder, linser og brøndkarse – Den bedste efterårssalat:

Varm salat med ristede gulerødder. Gulerødder, linser, frisk brøndkarse og ristede pinjekerne er nok én af de bedste efterårssalater. Fyldt med smag og farve, og meget smuk at servere både til større retter, men også perfekt til forret eller helt simpelt sammen med et stykke brød.
Gulerødderne får en helt anden smag når de har været i ovnen med lidt olie, salt og peber. De bliver på en eller anden måde lidt mere smagfulde og knap så kedelige, som traditionelle friske gulerødder i salater.

Prøv også – opskrift på hjemmelavet hummus. Den er også serveret sammen med salaten her og fungerer rigtig godt med de varme gulerødder og de sprøde pinjekerner.

Salaten er inspireret af deliciouslyella.com – Jeg håber, at du vil afprøve min version af den.

Varm salat med gulerødder og linser

Antal: 2 personer
Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 25 min.

Varm salat med gulerødder og linser. Sund og nem salat – Få inspiration til lækre efterårssalater i mange varianter. Serveret med cremet hummus

Ingredienser:

  • 5 x gulerødder
  • 1 rødløg
  • 2 spsk. pinjekerner
  • en håndfuld frisk brøndkarse
  • 2 dl. brune linser, kogt
  • 3-4 spsk. hummus

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen til 200c.

2

Skær gulerødder og løg i mindre stykker. Jeg skar mine gulerødder i diagonale tern og rødløg i både. Hæld det på en bageplade med bagepapir. Tilføj lidt olie, salt og peber. Mix blandingen og bag i ovnen i 25 minutter.

3

Gør en pande klar i mens og rist pinjekernerne direkte på panden under svag varme. Rør ofte i kernerne og køl dem af på en tallerken, efter 5-6 minutter når de er blevet gyldne sprøde.

4

Når grøntsagerne er færdige i ovnen, så skyld linserne under vand og sigt væsken væk. Tilføj herefter linserne på panden under svag varme. Kom grøntsagerne fra ovnen med op i panden. Tilføj lidt salt og peber og lad salaten varme lidt før servering.

5

Gør en tallerken klar med grøntsagerne, pynt med frisk brøndkarse, drys med pinjekerner og tilføj et par spsk. frisk, kold hummus.

Dressinger og dips til salater:

Det er altid godt at servere dips og dressinger til salater. Det giver mere smag, gør retten blødere – og frisker stort set alle salater op. Jeg har samlet alle mine dip, pesto og dressinger her i mit opskrift index. Der kan du finde mere inspiration til lækre saucer og dressinger. Jeg serverede denne lækre og nemme hjemmelavede hummus til. Det gav en virkelig lækker kølig smag sammen med de lune og ristede grøntsager. Men hvis du ikke har en klar hummus stående, så kan man også sagtens undvære eller bruge lidt creme fraiche og lave en god dressing til.
gulerødder løg
~ Hakkede gulerødder og rødløg klar til ovnen. 

salat gulerødder og linser
~ Det færdige resultat af denne lune gulerods – og linsesalat. Inspireret af en af de bedste deliciouslyella.com 

Giv opskriften en vurdering her ↓

0/5 (0 Reviews)

1 thought on “Varm salat med gulerødder og linser”

  1. Pingback: Grøn Pastasalat – Opskrift på sund vegetar salat med tofu

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top