Grøn pastasalat med oliven, spinatblade, ærter, broccoli, lime, avocado, kapers og tofu. Nem vegansk ret klar på kun 15 minutter.
Pastasalat er min absolut Go-To på travle dage, eller hvis jeg mangler en nem frokost/madpakke idé. Nem og hurtig at lave og så er den ovenikøbet fyldt med sunde ingredienser. Du kan nemt justere mængden af ingredienser, eller bare selv tilføje hvad du synes, som du lige har i køkkenet.
Min pastsalat er uden kød. Jeg brugte broccoli, spinat, oliven, kapers, avocado, ærtebælge og stegt tofu. Herudover tilføjede jeg lidt salt, peber og en tvist af lime. Et rigtigt nemt vegansk eller vegetarisk alternativ til de mange pastasalater med kød. Lav gerne en større portion, så har du ekstra mad til de næste dage. Salaten kan nemlig sagtens spises efter en dag eller to i køleskabet.
Tilføj gerne lidt balsamico eddike, det giver et virkelig saltet og cremet resultat! Du kan også bruge en cremet grøn pesto eller anden god dressing.
» Prøv også: Sund gulerodssalat med linser
Grøn, nem pastasalat med tofu.
Her er opskriften på Grøn Pastasalat med tofu, broccoli, spinat og avocado. Sund og nem opskrift på vegetar pasta salat. Hurtigt aftensmad eller frokost på kun 15 minutter.
Ingredienser:
- 400-500g. Pasta efter eget valg
- 100g. tofu
- 1 broccoli (200g)
- 1-2 moden avocado
- 1 spsk. kapers
- En håndfuld sorte oliven
- En håndfuld ærtebælge
- Saft fra 1 lime, øko
- 1-2 spsk. balsamico eddike
Sådan gør du:
Start med at koge pastaen i en større gryde, kog i 8-10 minutter.
Fjern vandet fra tofuen og skær i mindre tern. Steg tofuen på en pande med 2 spsk. olie, salt og peber. Steg indtil gylden.
Vask og hak broccoli i små buketter. Kog i gryden sammen med pastaen de sidste 5 minutter.
Køl pasta og broccoli under koldt vand. Vask spinaten, hak ærtebælge og avocado. Mix pastaen i en større skål sammen med broccoli, spinatblade, ærtebælge, kapers, oliven og stegt tofu på toppen. Pres saften fra limen udover salaten sammen med balsamico eddike, salt og peber.
Veganske retter med tofu:
I starten var min kærlighed for tofu ikke særlig stor. Men efter at have eksperimenteret med det en del, blev jeg langsomt mere og mere overbevist. Og nu er jeg ikke længere en kræsen tofu-spiser. Tofu er nemlig ikke kun for vegetarer og veganere. Selvom tofu er uden animalske produkter og lavet af 100% soyamælk, så er det fyldt med proteiner, og derfor et rigtig godt kød-alternativ. Mange spiser tofu i højere grad i dag, fordi det netop er blevet populært blandt vegetarer og veganere. Men det giver en god fylde i mange retter, så det er allerede kommet på bordet hos mange familier. Det giver en perfekt smag og konsistens i stedet for fx kylling eller ost.
For få måneder siden, lavede jeg denne vegetariske Indonesiske Ristaffel – en klassisk kylling/karry ret med med tofu i stedet for kylling. Og det var overraskende godt! Her i pastasalaten har jeg brugt tofu’en som et alternativ til feta ost. Men tofu i sig selv er lidt kedeligt og smagløst. Derfor skal du sørge for at stege det inden, eller vend det i barbecue, karry, dressinger m.m.
Kunne du bruge opskriften på grøn pastasalat? Giv en vurdering herunder ↓
Pingback: 10 mættende vegetaropskrifter – Inspiration til vegetarretter