Vegetarisk Ristaffel med Tofu

vegetarisk ristaffel vegetarret til aftensmad

Vegetarisk Ristaffel (som i virkeligheden også er en vegansk ristaffel) er en klassisk Indonesisk karry ret. Her i min opskrift har jeg skiftet kyllingen ud med stegt tofu, så det blev en lækker vegetarret / vegansk aftensmad.

Tofu har den effekt, at når steges den lunt på panden, så giver det en effekt af stegt kylling. Som desuden dufter og smager helt fantastisk..
Husk endelig ikke at spare på de bedste krydderier til retten. Brug fx gerne godt med spidskommen, karry eller kardemomme.

Herudover, spises ristaffel jo gerne med alverdens lækre toppings. Og her er det altså kun fantasien, som sætter grænser. Mmmh, ristaffel er næsten altid noget, der hitter. Og der går altså ikke lang tid, før jeg skal lave den igen.

Det er en nem ret, der både hitter som en hurtig omgang hverdagsmad, eller på menuen til gæster en lørdag aften – både til børn og voksne.

NB! Jeg lavede retten med sojafløde, for et vegansk resultat. Men du kan også bruge kokosmælk eller almindelig fløde.

Vegetarisk ristaffel med tofu

Serves: 4 personer
Prep Time: 10 min. Cooking Time: 25 min.

Bedste vegetar opskrift på Ristaffel. Orignial Indonesisk ret med grøntsager og lækre toppings. Sund vegansk hovedret a la karry med ris. Læs opskriften her.

Ingredients

  • Karrygryde:
  • 250g tofu
  • 1 stort løg
  • 2 x hvidløg, presset
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. karry (smag til så det ikke bliver for stærkt)
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. kardemomme
  • 4 dl. mælk (jeg brugte havremælk)
  • 1 dl. grøntsagsbouillon
  • 2 dl. fløde fx sojafløde (eller kokosmælk)
  • 1 spsk. majsstivelse
  • saft fra 1/2 citron eller lime
  • 2 spsk. olie til stegning + salt og peber
  • Toppings og tilbehør:
  • 4 dl. ris (alt efter antal personer)
  • 2 æbler skåret i tern
  • 2 dl. peanuts
  • 2 dl. ristede kokosflager
  • 1 dl. forårsløg, snittet
  • små stykker af dadler eller rosiner
  • 1/2 ananas skåret i tern

Instructions

1

Dryp tofu af i et stykke køkkenrulle og skær/riv i mindre stykker. Steg tofuen i en høj sauterpande med lidt olie, salt og peber i 2-3 minutter. Lad tofuen få en anelse gylden farve, og tilsæt de snittede løg og hvidløg.

2

Tilføj gurkemeje, spidskommen, kardemomme, karry og forårsløg, og lad simre i et par minutter.

3

Kog 1 dl. vand og mix sammen med grøntsagsbouillon, hæld i gryderetten sammen med mælk, fløde og en anelse maizena, hvis nødvendigt. Smag til med lime eller citron, salt og peber. Lad simre 20-25 minutter på middel varme, imens du koger risen.

4

Skyld risen grundigt, kom i en gryde og kog med vand.

5

Smag karrygryden til og lad simre mens risen koger. Server til sidst din vegetar ristaffel med dine yndlings toppings. Jeg brugte fx snittede forårsløg, sprød kokosflager, peanuts, ananas, æble og roser/dadler.

ananas i skiver til ristaffel

Vegetarisk ristaffel med tofu – ala kylling-karry med ris:

Jeg laver tit mine gryderetter og andre ‘kødrige’ retter med tofu. Jeg synes det giver en god fylde og konsistens til grøntsagerne. Eksempelvis lavede jeg også denne Sri Lanka karrygryde forrige uge, hvor jeg også brugte tofu i stedet for kyllingestykker. I denne ristaffel brugte jeg mine yndlings toppings, men også hvad jeg lige havde: Ananas, peanuts, æble, ristede kokosflager, forårsløg, dadler (eller rosiner) og et drys salt og peber. Sørg også gerne for, at købe en karry af god smag til retten. Der er nemlig forskel på karry og priserne, som denne test fra Politiken viser.

bedste karry taffel vegetarret

Faktisk er det nemt at lave sine klassiske gryderetter en anelse mere spændende, ved blot at tilsætte toppings. Det behøver skam ikke at være en ‘taffel’ for at bestå den test. Fx med Sri Lanka gryderetten, kunne man sagtens tilsætte toppings ovenpå ligesom med denne her ret. Hvis du har andre gode bud på toppings, eller andre lækre traditionelle smagskombinationer hjemme hos jer – så skrive endelig i en kommentar nedenfor! Jeg vil meget gerne høre om jeres gode anbefalinger. Det er kun dejligt at få nye input til den næste opskrift. 🙂

ristaffel med alle gode toppings

Vegetarisk ristaffel er én af mine absolut yndlingsopskrifter – serveret med de bedste toppings. Jeg håber, at du synes om opskriften!

Ristaffel – Opdateret opskrift ↺
Opskriften på ristaffel er opdateret. Jeg har forbedret indholdet og teksten. Datoen på indlægget er derfor nyt, så nye læsere også kan få glæde af den.

Giv også gerne opskriften en vurdering her ↓

4.2/5 (5 Reviews)

5 thoughts on “Vegetarisk Ristaffel med Tofu”

  1. Pingback: Grøn Pastasalat – Opskrift på sund vegetar salat med tofu

  2. Pingback: Sri Lanka gryde med grøntsager - Lækre grønne gryderetter

  3. Pingback: 10 mættende vegetaropskrifter – Inspiration til vegetarretter

  4. Pingback: Veganske Tarteletter – Nem tartelet opskrift med svampe og asparges

  5. Pingback: Vegansk paprikagryde – Gryderet med grøntsager på 30 min.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.