fbpx

Mexicanske pandekager

Nem opskrift på mexicanske pandekager i ovn lavet med broccoli og sorte bønner. Opskriften er vegansk og er en nem aftensmad til hverdagen.

Pandekagerne kan laves i et utal af variationer. Alt lige fra mexicanske tortilla pandekager med kylling, med oksekød eller som en lækker vegetar eller vegansk udgave som dem her. Klar på kun 30 min.

mexicanske madpandekager i ovnen

De her fyldte pandekager er nemlig lavet med broccoli, sorte bønner hakkede tomater og lidt chili. Osten er vegansk – men hvis du ønsker at lave vegetariske madpandekager, så kan du sagtens bruge mozzarella, cheddar eller almindelig revet ost.

Jeg brugte majs til fyldet og pyntede også lidt på toppen.. Og jeg synes, at de giver en lækker smag og visuel mexicansk look. Men du kan sagtens lave fyldet med andre grøntsager – til det har jeg givet mine forslag til alternativer nedenfor.

Mexicanske pandekager.

Antal: 2 personer
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 15 min.

Nem opskrift på mexicanske pandekager i ovn lavet med broccoli og sorte bønner på 30 min. Opskriften er vegansk og en aftensmad til hverdagen.

Ingredienser:

  • 2 fed hvidløg
  • 1 mindre løg eller 1 stilk forårsløg
  • 1/2 broccoli
  • 240g. sorte bønner, kogte (svarer til 1 dåse)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. chili (kan udelades)
  • 3 x tortilla pandekager
  • Håndfuld ost (jeg brugte vegansk ost)
  • 140g. majs
  • Til servering:
  • Evt. lime og avocado

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen til 200°C varmluft.

2

Steg finthakkede løg og hvidløg på en pande i lidt olie.

3

Skyld og hak broccoli i meget små buketter og hæld dem op på panden sammen med hakkede tomater.

4

Hæld vandet fra de kogte bønner, skyld dem grundigt og hæld op på panden.

5

Tilsæt paprika, chili og drys godt med salt og peber. Lad stege 5-8 minutter.

6

Smør et ovnfast fad og fordel fyldet ned i de 3 pandekager på midten. Drys dem med halvdelen af majsene. Luk pandekagerne og læg dem ned i fadet med åbningen nedad. Drys dem på toppen med majs og ost på toppen og evt. salt og peber.

7

Bag pandekagerne i ovnen i 12-15 min. indtil gyldne på toppen. Drys med lime og avocado på toppen inden servering.

↓ Madpandekagerne fyldes med fyldet fra panden, de rulles sammen og lægges ved siden af hinanden i et fad. Drys med evt. ost og majs. Bages i en forvarmet ovn ca. 12-15 min.

madpandekager i ovnen med ost på vegansk opskrift

Mexicanske pandekager fyld og tilbehør:

Fyldet i pandekagerne kan du varierer enormt meget. Og derfor er de super nemme og lækre at lave hvis du fx skal have ryddet lidt op i køleskabet eller grøntsagsskuffen. Jeg har nedenfor givet mine forslag til andre veganske alternativer, som du også kan bruge som fyld til mexicanske pandekager:

  • Bælgfrugter – Sorte bønner, røde linser, grønne linser, kikærter eller kidney bønner.
  • Tofu – Steg dem som små sprøde stykker på panden, så bliver de helt lækre ligesom kylling.
  • Grøntsager i tern – Skær fx små tern af champignon, aubergine, squash eller gulerødder.
  • Salat – De er også gode at fylde med fx spinat, da spinaten smelter lidt inden i pandekagerne.
  • Kål – Spidskål eller grønkål er fx også super at putte i de her mexicanske wraps. Og det er en ret god måde at “gemme” kål fx hvis de skal serveres til børn, da de kan skæres i ultratynde skiver eller bittesmå tern.

Hvis din version ikke skal være vegansk, så kan du lave fyld med alt lige fra kylling, oksekødsfyld, pulled pork, bacon eller kogte æg for en vegetar udgave.

mexicanske madpandekager i ovnen

Mexicanske madpandekager og enchiladas:

De mexicanske enchiladas er fyldte mexicanske pandekager i ovn bagt ved siden af hinanden (typisk i et fad), hvor man fylder dem med en Enchiladas sauce, som man også hælder lidt udenom pandekagerne. Dvs., så pandekagerne også ligger i en lille sauce nede i fadet. Og på den måde bliver de bløde og lækre.

Opskriften her er også en form for enchiladas. Men jeg lavede ikke en sauce til dem. Derfor jeg valgte at servere dem som mexicanske pandekager.

fyldte pandekager i ovn med broccoli og majs

Hvis du vil prøve andre mexicanske opskrifter i texmex hjørnet, så kan jeg anbefale:

Jeg håber, at I kan bilve inspirerede til at prøve de her nemme madpandekager. Tag mig endelig under @micadeli_ på både Pinterest eller Instagram, hvis i laver opskriften!

Giv de fyldte pandekager stjerner her ↓

5/5 (2 Reviews)

4 thoughts on “Mexicanske pandekager”

  1. Hej
    Mange gode opskrifter 👍👍👍
    Vil dog lige sige at wraps med ost bliver vegetariske og ikke veganske 😊😊😊😊😊
    Med mi det der menes vegansk ‘ ost ‘

    Beklager hvis du har nævnt det andetsteds

    1. micadeli_dk

      Mange tak Helle!
      Jeg lavede dem med vegansk ost. Men man kan sagtens bruge begge dele, alt efter om man ønsker dem veganske eller vegetariske.
      Skøn weekend til dig!
      – Michala

  2. Pingback: Bagte Quesadillas – Mexicanske tortilla med fyld i ovn klar på 20 min.

  3. Pingback: Guacamole – Guide til den bedste opskrift på kun 15 min.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top