Harissa falafler

stærke harissa falafler med kikærter

Opskrift på harissa falafler lavet med kikærter, paprika og rød pesto. Stegt på panden og serveret med dressing og fladbrød.

De her spicy frikadeller kan serveres til næsten hvad som helst, og kan nemt justeres i styrke. Jeg tilsatte både harissa og chili for ekstra styrke, men du kan nemt nedtone, så de er spisevenlige for børn også.

Harissa krydderi er et stærkt krydderi, hvor hovedingrediensen er ristede røde peberfrugter og en masse lækre krydderier, chili og hvidløg. Super lækkert til kikærtefrikadeller som de her, der giver dem lidt ekstra kant og variation.

 » Serveret med: Nemme hjemmelavede fladbrød med 4 kun ingredienser

Stærke falafler med harissa og chili.

Serves: 10 falafler
Prep Time: 15 min. Cooking Time: 10 min.

Lækre stærke harissa falafler med chili og rød pesto. Serveret med fladbrød og paprika dressing. Nemme wraps til vegetar eller vegansk aftensmad.

Ingredients

  • 2 spsk. Hørfrø
  • 7 spsk. Vand
  • 3 dl. Kogte kikærter (cirka 240g.)
  • 1 fed Hvidløg
  • 2 spsk. Rød pesto
  • 2 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Harissa
  • 1 tsk. Chili (eller mere)
  • 1 spsk. Mel
  • Saft fra 1/3 citron
  • Salt og peber
  • Derudover:
  • Fladbrød →  Nem opskrift her
  • Dressing
  • Basilikum
  • Citron

Instructions

1

Start med at blande hørfrø og vand i en lille skål og sæt til side.

2

Skyld de kogte kikærter. I en minihakker blandes kikærter, hvidløg, rød pesto, paprika, harissa og chili. Blend kort og tilsæt mel, citron, og godt med salt og peber. Blend igen indtil du har en grov men sammenhængende konsistens (se billeder nedenfor).

3

I blandingen tilsættes hørfrø-blandingen. Rør sammen med en ske. Mærk farsen men hænderne. Den skal være grov, klistret men sammenhængende. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis den ikke er sammenhængende nok.

4

Form falaflerne med 1 spsk. per falafel (eller mindre hvis du synes). Steg dem på en varm pande godt med olie på middel varme. Vend dem efter 3-4 minutter når de har fået skorpe.

5

Serveres lune sammen med fladbrød, salat og dressing.

Harissa falafler – sådan gør du ↓

  1. Første billede viser ingredienserne (uden hørfrø-blandingen) – klar til at blive rørt sammen.
  2. Jeg brugte en minihakker og lavede en grov konsistens. Herefter tilsæt hørfrø blandingen, og rør sammen med en ske. På den måde holder de her falafler formen bedre.
  3. Nu kan falaflerne formes. Brug 1 spsk. per falafel. Mine var rimelig store, du kan sagtens lave dem mindre!
  4. Her er resultatet. Steges på panden i lidt smør eller olie.

NB! Hørfrø-blandingen er vigtig i veganske frikadeller og bøffer. Det gør, at de kan formes, er sammenhængende, og ikke mindst holde formen under stegning. Bliv klogere på de såkaldte “hørfrø æg” her.

sådan laves harissa falafelopskrift med kikærter

Spicy falafler, frikadeller og bøffer:

Uanset om du laver falafler, bøffer til burgere eller klassiske frikadeller (med eller uden kød), så er det altid godt at styrke smagen lidt. Der er mange gode krydderier til formålet, fx chili krydderi, frisk chili, harissa krydderi, Ras el hanout, Baharat, Garam masala, stærk karry og mange flere.

stærke harissa falafler med kikærter

Hvis opskriften laves til børn, så vil jeg anbefale at nøjes med spidskommen og paprika. Og ekstra rød pesto … Hvis opskriften bliver for stærk, så kan du også “redde” dem lidt ved at serveres opskriften sammen med kold creme fraiche eller en neutral dressing.

spicy frikadelle opskrift med chili

Jeg håber, at du kunne bruge opskriften! De kan både serveres i wraps, pitabrød, hjemmelavet durum eller madpandekager. Men de er mindst ligeså gode sammen med en kold dansk kartoffelsalat, en grøn salat eller bare helt som de er, sammen med en god dip eller dressing..

Giv opskriften på harissa falafler stjerner her ↓

0/5 (0 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *