fbpx

Vegansk Chili Sin Carne

Her er min nemme opskrift på vegansk chili sin carne. Lavet med aubergine, svampe, soltørrede tomater, kidneybønner og serveret med lune ris og sprøde nachos. Klar på ca. 30 min.

opskrift på nem chili sin carne til aftensmad

Der er ikke meget til forskel på en vegetar chili sin carne og en vegansk udgave. Selve retten er stort set det samme, dog vil tilbehøret variere alt efter behov. Typisk vil man som tilbehør forslå nachos, ris, chili, cheddar ost, koriander, creme fraiche, lime eller citron. Og her er det altså nemt at skifte mælkeprodukterne ud med veganske alternativer efter behov.

Kan man bruge andre grøntsager? Ja, i de fleste gryderetter (hvert fald dem jeg deler her på siden) kan du nemt skifte grøntsagerne ud med andre gode alternativer.

Det gælder også i denne chili sin carne, selvom at der selvfølgelig er nogle grøntsager, der er mere oplagte end andre. Læs mere om mine foreslag til gode alternativer længere nede.

» Prøv også: Nem og lækker opskrift på mexikanske quesadillas med spinat

Opskrift på chili sin carne.

Antal: 3-4 personer
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 20 min.

Opskrift på vegansk chili sin carne uden kød. Fyldt med grøntsager, kidneybønner, lune ris og nachos. Nem aftensmad klar på ca. 30 min.

Ingredienser:

  • 2 Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 Aubergine
  • 200g. Svampe
  • 4 spsk. Soltørrede tomater
  • 500g. Kidneybønner (ca. 2 dåser)
  • 2 tsk. Paprika
  • 2 tsk. Spidskommen
  • 1 dl. Grøntsagsbouillon
  • 1 dåse Hakkede tomater
  • Salt + peber
  • Forslag til tilbehør:
  • Kogte ris
  • Nachos
  • Frisk chili
  • Lime
  • Majs
  • Mynte
  • Evt. Creme fraiche

Sådan gør du:

1

I en sauterpande eller en gryde tilsættes olie sammen med finthakket løg og hvidløg. Tilsæt paprika og spidskommen og lad det stege på middel varme.

2

Skyld og hak aubergine og svampe i bittesmå tern. Skær de soltørrede tomater i små tern. Tilsæt det hele i gryden sammen med færdigkogte kidneybønner og lad det stege et par minutter.

3

Tilsæt 1 dl. grøntsagsbouillon og hakkede tomater. Drys godt med salt og peber og tilsæt finthakket chili efter behov. Læg låg på og lad det simre i 30-40 minutter.

4

Smag til med salt og peber, og evt mere chili, hvis den skal være stærkere.

5

Server retten sammen med kogte ris, sprøde nachos, frisk chili, lime, majs, mynte og evt. creme fraiche

vegansk aftensmad mexikansk ris og nachos

Andre ingredienser og grøntsager til vegansk chili sin carne:

  • Grøntsager: Her er det næsten kun fantasien, der sætter grænserne. Du kan nemlig sagtens tilsætte squash, gulerødder, bladselleri, forårsløg, peberfrugt, snackpeber, finthakket blomkål eller fx færdigkøbte veganske kød alternativer osv.
  • Bønner: Du kan også bruge sorte bønner, kikærter eller linser i stedet for de klassiske kidney bønner.
  • Toppings: Jeg brugte majs, nachos, lime, mynte og chili. Men du kan sagtens variere med fx avocado, persille, koriander, creme fraiche. Ellers vil naan brød / fladbrød også være lækkert.
  • Ekstra: Nogle tilsætter også rødvin og/eller lidt mørk chokolade til at smage retten til med.
opskrift på nem chili sin carne til aftensmad

Jeg håber, at du blev inspireret af opskriften her! Det er en super lækker ret, som sagtens kan laves året rundt – og ikke kun hører hjemme i de kolde måneder. Du kan nemlig sagtens variere ingredienserne og grøntsagerne efter årstiden.

Giv opskriften på chili sin carne stjerner her ↓

4/5 (3 Reviews)

8 thoughts on “Vegansk Chili Sin Carne”

  1. Pingback: Mac and Cheese – Macaroni opskrift med blomkål og spinat på 30 min.

  2. Pingback: Grøntsagsfad med ris – Opskrift på grøntsager i fad med ris på 40 min.

  3. Pingback: Mexicanske pandekager – Madpandekager med fyld i ovn på 30 min.

  4. Pingback: Vegansk Tikka Masala – Opskrift på indisk gryderet klar på 25 min.

  5. Pingback: Vegansk farsbrød – Opskrift på farsbrød i ovn med grøntsager og linser

  6. Lækker mættende ret. Jeg lavede den uden aubergine, da jeg ikke kunne fået i det i butikken. Jeg tilsatte lidt mørk chokolade (ca 20 g) til sidst og det kan anbefales – runder retten godt af og giver en fin brun farve.

  7. Pingback: Veganske gryderetter – Mine BEDSTE opskrifter under 30 min.

  8. Pingback: Guacamole – Guide til den bedste opskrift på kun 15 min.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top