fbpx

Veganske gryderetter – 15 nemme opskrifter på 30 min.

Her er 15 gryderetter til dig – et udvalg af mine nemmeste opskrifter uden kød. Opskrifterne kan både laves som vegetariske og veganske gryderetter til nem og hurtig aftensmad.

Jeg elsker gryderetter i alle former. Og her får du mine nemmeste opskrifter samlet. Opskrifterne er nemlig ret hurtige at lave – helt perfekt til travle dage.

Dette post kan indeholde sponsorerede indlæg

veganske gryderetter på 30 min. og vegetariske gryderetter

Nogle af opskrifterne kan måske være sæsonbetonede.. Men selvom at gryderetter måske hører sig til i efteråret, vinteren og de kolde måneder, så kan mange af retterne altså laves hele året rundt!

De kan både serveres som veganske og vegetariske gryderetter. Uanset hvad du er mest til, så er det i hvert fald gryderetter uden kød. Det er gryderetter fyldt med lækre og sunde grøntsager, og nogle af dem også lavet med linser, tofu, kikærter, bønner – og hvad jeg ellers har kunne finde på. De er nemme at lave – og så smager de skønt.

Når jeg løbende får lavet flere gryderetter under 30 minutter, så vil jeg opdatere samlingen her med flere opskrifter!

Veganske gryderetter under 30 min ↓


Paprikagryde med grøntsager på 30 min.

vegansk paprikagryde med uden kød vegetarisk opskrift


Vegansk paprikagryde med grøntsager og sprød tofu (som giver lidt en kylling konsistens). En skøn og hurtig opskrift til hverdagen – klar på 30 min.

Paprikagryde klar på 30 min.


Chili Sin Carne på 30 min.

opskrift på nem chili sin carne til aftensmad


Klassisk chili sin carne uden kød. En super lækker kødfri opskrift til vegansk eller vegetarisk aftensmad. Lavet med aubergine, svampe, soltørrede tomater og kidneybønner.

Opskrift på chili sin carne


Vegansk Butter Chicken

vegansk butter chicken opskrift


Super lækker vegansk butter chicken med blomkål og sprøde kikærter. Serveret med ris og frisk persille. En nem og lækker opskrift – klar på 30 minutter.

Opskrift på vegansk butter chicken


Grøntsagsfad med ris

grontsagsfad i ovn vegansk aftensmad med grøntsager


En lækkert og anderledes gryderet lavet som en grøntsagsfad med ris. Fyldt med sund broccoli, mæthed og proteiner. Opskrift klar på cirka 30 min.

Grøntsagsfad med ris på 30 min.


Minestrone suppe på 25 min

vegansk minestrone suppe med grøntsager


Nem opskrift på den klassiske minestrone. En opskrift der er lavet med grøntsager og pasta i en lækker krydret minestrone sauce. Perfekt som forret, til travle hverdage eller weekend. Klar på 25 min.

Minestrone suppe her


Dahl, Dal eller Daal? Klar på 25 min.

dahl nem opskrift med grønne linser


Dahl med linser og en masse krydderier! En spicy og lækker ret som er serveret med ris, hjemmelavede fladbrød og avocado og hakkede mandler. Klar på 25 min.

Super nem indisk dahl


Thai ret med nudler på 30 min.

vegansk thai suppe med nudler


Spicy vegansk thai opskrift med nudler og grøntsager. En blanding af gryderet og suppe, super nem og hurtig – lavet med en peanutbutter sauce og kokosmælk.

Thai opskrift på 30 min.


Blomkålscurry på 20 min.

blomkålscurry gryderet med blomkål vegansk opskrift


En af mine mest populære opskrifter på siden er den her blomkålscurry. En skøn hverdagsopskrift til lækker aftensmad, som kan laves klar på 20 min.

Opskrift på blomkålscurry


Min bedste kødfri bolognese på 30 min.

vegansk bolognese med kødsovs af linser


Jeg tillader mig at ligge denne bolognese ind under gryderetter. Du kan nemlig også servere den i skåle med brød til – eller med lun hjemmerørt kartoffelmos. En skøn og nem opskift.

Kødsovs uden kød på 30 min.


Risret med sorte bønner

nem risret med grøntsager og sorte bønner


Alt i én gryderet med ris og og grøntsager. En skøn kødfri ret som er drysset med ost på toppen og bagt i ovnen. Kan laves både som vegansk og vegetar aftensmad.

Risret med sorte bønner


Sri Lanka gryde med grøntsager

sri lanka gryderet vegetarret


Autentisk Sri Lanka gryde med grøntsager og tofu. En eksotisk gryderet med krydderier og ærtebælge. Nem og lækker vegansk og vegetarisk aftensmad.

Sri Lanka curry gryderet


Vegansk Tikka Masala på 25 min.

vegansk tikka masala opskrift


Min absolut bedste opskrift på vegansk tikka masala uden kød. En super lækker indisk vegetar og vegansk aftensmad serveret med ris. Klar på 25 min.

Vegansk Tikka Masala


Linsegryde med søde kartofler

linsegryde vegansk opskrift med linser


Super nem linsegryde – klar på 30 min. En skøn vegansk og vegetarisk gryderet med søde kartofler, spinat og sprøde kikærter. Serveret med lime og fladbrød.

Linsegryde på 30 min.


Gryderet med linser og blomkål

vegansk blomkålscurry


Nem gryderet med linser, blomkål, tomater og spinat. En skøn og nem vegansk og vegetarisk gryderet med en flot gul farve. Klar på 30 min.

Gryderet med linser og blomkål


One Pot Quinoa

one pot quinoa gryderet


En super nem og sund gryderet med quinoa og grøntsager. Og så lavet med hvidløg, gurkemeje, peanut butter og karrypasta. En super nem og varm vegansk gryderet. Klar under 30 min.

One Pot Quinoa med grøntsager


Jeg håber, at du kunne finde inspiration til nemme gryderetter her i samlingen! Hvis du gerne vil have endnu mere inspiration til vegansk i hverdagen, så findes der også en → vegansk madplan her, hvor man får et bud på en 7-dages madplan til både morgenmad, frokost og aftensmad. Og hvis man downloader deres app, så får man adgang til endnu flere sunde madplaner! Og hvem mangler ikke det engang imellem?

Faktisk går jeg selv med overvejelserne om at lave flere madplaner herhjemme. Og der er flere af jer, der har spurgt, om det er noget jeg vil dele her på siden. Så det kunne måske godt være, hvis I altså stadig ønsker det?

Uanset om du er vegetar, veganer – eller bare ønsker at undgå kød engang imellem, så er gryderetterne her altid et godt sted at starte. Alle retterne kan nemlig serveres til dem, der lever en 100% vegansk livsstil, eller til dem som ønsker at spise vegetarisk eller vegansk bare et par dage om ugen.

For jeg vil altid gerne inspirere til kødfri retter på en uhøjtidelig og afslappet måde – så kan jeg bedst lide det!

Giv opskrifterne på veganske gryderetter stjerner her ↓

4/5 (14 Reviews)

1 thought on “Veganske gryderetter – 15 nemme opskrifter på 30 min.”

  1. Pingback: Vegansk paprikagryde – Gryderet med grøntsager på 30 min.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top