fbpx

Vegansk Butter Chicken

Nem og lækker vegansk butter chicken. En butter chicken uden kød lavet med blomkål og kikærter. Og så er retten klar på max 30 min.

En skøn og nem opskrift til vegetarisk og vegansk aftensmad.

vegansk butter chicken opskrift

Den her opskrift er min ultimative opskrift til en vegansk butter chicken, som skal være hverdags nem, uden kød og utrolig lækker. En opskrift på butter chicken helt uden kylling, som jo i virkeligheden bør hedde noget i retning af butter blomkål. Med opskriften her er der snildt mad til 3-4 gæster eller nem aftensmad til flere dage. Men hvis der er rester, kan de også nemt fryses ned!

Opskriften er lavet med en krydret indisk butter chicken sauce med ingefær, garam masala, gurkemeje og spidskommen. Her kan du endelig tilsætte chili eller mere garam masala alt efter styrke. Ellers er retten lavet på hvidløg, løg, kokosmælk og tomatpuré – og serveret med naan brød og ris.

Vegansk Butter Chicken.

Antal: 3-4 personer
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 20 min

Nem og sund vegansk butter chicken. En indisk butter chicken uden kylling med blomkål og kikærter. Nem aftensmad klar på 30 min.

Ingredienser:

 • 1 blomkål (600-700g.)
 • 240g. kikærter, kogte (svarer til 1 dåse)
 • 3 fed hvidløg
 • 1 løg
 • 3 tsk. garam masala
 • 2 tsk. spidskommen
 • 2 tsk. ingefær
 • 1 tsk. gurkemeje
 • 1/2 tsk. chili (valgfri)
 • 3 spsk. tomatpuré (140g.)
 • 2 dåser kokosmælk
 • 2 dl. vand
 • Salt og peber
 • Til servering:
 • Naanbrød, lime og frisk persille

Sådan gør du:

1

Varm ovnen på 200°C varmluft.

2

Skyl og snit blomkålen i små buketter. Læg dem et smurt ovnfast fad sammen med kikærterne. Steg blomkålen i ovnen i 12 minutter, og lav saucen imens.

3

Snit løg og hvidløg, og steg på en pande i lidt olie. Tilsæt garam masala, spidskommen, ingefær, gurkemeje og chili og lad simre på høj varme. Tilsæt tomatpuré og kokosmælk. Skru ned, rør godt rundt og tilsæt 2 dl. vand. Lad det langsomt tykne under middel varme. Smag til og tilsæt mere styrke, salt eller peber hvis nødvendigt.

4

Kog risene til servering og varm naanbrød.

5

Når blomkålen er færdig i ovnen, hældes stykkerne med op på panden i saucen. Vend dem godt og lad det simre under lav/middel varme.

6

Server med kogte ris, naanbrød og frisk persille.

Indisk butter chicken med blomkål ↓

Opskriften minder lidt om min populære, klassiske blomkålscurry – og fremgangsmåden er også næsten den samme (bortset fra at denne er med kikærter + en del mere krydret).

Sådan gør du: Start med at hælde blomkålsbuketterne i et fad sammen med de færdigkogte kikærter. Steg det i ovnen i 12 min, så blomkålen får lidt farve og bliver en anelse mør. Lav saucen imens og kom de bagte blomkålsstykker med op på panden, når de er færdige ↓

sådan laves vegansk butter chicken med blomkål

Lad det hele simre i 10 min (gerne mere) imens du tilbereder ris og de indiske naanbrød. Husk endelig at smage saucen til og juster med mere styrke, salt og peber. Garam masala er jo stærkt i sig selv, men kan chili også tilføjes.

Her er retten klar til servering ↓

indisk butter chicken med blomkål

Nem og sund butter chicken opskrift.

Opskriften er rimelig sund og nærende med blomkålen og proteinrig fra kikærterne. Kokosmælk fås i mange forskellige udgaver, så alt efter hvor fedtfattig/ fedtrig du ønsker, kan du nemt selv bestemme!

Hvis du vil undgå hvide ris, så kan du sagtes servere retten med bulgur, fuldkornsris eller fintrevet blomkålsris. Og ellers så kan en butter chicken sagtens nydes som den er, uden hverken ris eller fladbrød – eller måske med en skål salat ved siden af.

vegansk butter chicken opskrift

Serveret med indiske naanbrød.

Jeg serverede med de her lækre og nemme naanbrød med hvidløg. Jeg har tidligere lavet de her nemme fladbrød også (som i var ret vilde med), så tænkte i dag at jeg også ville lave naan brød. De minder lidt om hinanden, men naan udgaven er lidt mere smagfuld og luftig i dejen!

» Opskrift på naan brød med hvidløg her

naanbrød med hvidløg nem opskrift

Og hvis du ikke lige er til at lave dine egen naanbrød selv, så kan du også sagtens bruge færdiglavede tortilla madpandekager. Steg dem evt. på panden i lidt smør eller olie, så de får den flotte farve.

vegetar og vegansk sund butter chicken opskrift

Selvom man kan få en lækker færdiglavet butter chicken i mange forretninger efterhånden, så er det altså bare mest lækkert at lave den selv. Jeg håber, at du blev inspireret til at prøve denne udgave af kødfri butter chicken .

Giv opskriften på Vegansk Butter Chicken stjerner her ↓

5/5 (8 Reviews)

4 thoughts on “Vegansk Butter Chicken”

 1. Pingback: Dahl – Opskrift på nem vegansk indisk daal på kun 25 min

 2. Pingback: Veganske gryderetter – Mine BEDSTE opskrifter under 30 min.

  1. micadeli_dk

   Tak for det Karin!
   Lime er mest tiltænkt som tilbehør til serveringen. Men du kan sagtens smage til med Lime undervejs.
   Bedste hilsner ♥

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top