Blomkålscurry – klar på 20 min.

blomkålscurry gryderet med blomkål

Opskriften på blomkålscurry er en super nem og lækker kødfri ret perfekt til vegansk eller vegetarisk aftensmad. Serveret med ris, fladbrød og basilikum – klar på kun 20 min.

Min opskrift på blomkålscurry er fyldt med lækre blomkål, som kort er bagt i ovnen i 12 minutter. Det gør dem bløde og perfekte til gryderetten, så de ikke er helt rå, men stadig har lidt bid.

Hvis du ikke har blomkål, kan du sagtens bruge broccoli, gulerødder, aubergine, søde kartofler eller andre rodfrugter i stedet for. Tilsæt også gerne ekstra karry eller lidt chili, hvis du ønsker endnu mere styrke.

Jeg kan også anbefale at komme lidt linser eller kikærter i retten, for at give lidt ekstra fylde og bid. Jeg elsker konsistensen af blomkål i den her curry, så jeg valgte kun blomkål.

Men jeg valgte at toppe serveringen med varme fladbrød og ris – lidt lime saft og friske basilikumsblade.

» Prøv også: Lækker salat med bagte blomkål og avocado

Blomkålscurry på kun 20 min.

Serves: 2 personer
Prep Time: 8 min. Cooking Time: 12 min.

Nem og lækker vegansk blomkålscurry. En gryderet med blomkål på kun 20 minutter! Serveres med ris og fladbrød. Find mere vegansk aftensmad her.

Ingredients

  • 1 Blomkål
  • 700-800 ml. Kokosmælk
  • 1 Løg
  • 1 fed Hvidløg
  • 140g. Tomatpuré
  • 1 tsk. Garam masala
  • 1 tsk. Karry
  • Salt og peber
  • Til servering:
  • Ris
  • Fladbrød
  • Lime eller citron
  • Basilikum eller andre krydderurter

Instructions

1

Varm ovnen op på 200c. Skyl og snit blomkålen til små buketter. I et fad blandes blomkålsstykkerne med 3 dl. kokosmælk (resten skal bruges senere), samt godt med salt og peber. Steg blomkålen i ovnen i 12 minutter, og lav i mens saucen.

2

Snit løg og hvidløg, og steg på en pande i lidt olie. Tilsæt tomatpuré, garam masala og karry. Hæld kokosmælken på, rør godt rundt og lad det langsomt tykne under middel varme. Smag til og tilsæt mere karry styrke hvis nødvendigt.

3

Kog risene til servering.

4

Når blomkålen er færdig i ovnen, hældes de op på panden i saucen. Vend dem godt og lad det simre under lav/middel varme.

5

Server retten sammen med kogte ris, lime, lune fladbrød og krydderurter.

Blomkålscurry i fire små steps ↓

  1. Skyl og snit blomkålen i små buketter.
  2. Læg blomkålen i et fad sammen med kokosmælk og godt med salt og peber. Bag i ovnen i 12 minutter.
  3. Lav i mens sovsen. Mix alle ingredienserne og lad den koge op til en tyk sauce sammen med de bagte blomkål.
  4. Bland det hele godt sammen – og server sammen med ris.
vegansk aftensmad med kokosmælk og blomkål

Sovsen smager så lækkert og er en indisk inspireret sovs med karry og garam masala. Jeg tilføjede 1 tsk. af hver, men tilsæt endelig mere, hvis du ønsker god styrke. Saucen skal være ret tyk og cremet – men samtidig flydende.

curry med blomkål og ris

Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg laver den her… Som sagt kan blomkålen nemt skiftes ud med andre grøntsager ud fra sæsonen eller hvad der lige er tilovers i køleskabet.

blomkålscurry gryderet med blomkål

Skriv endelig i en kommentar nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål. Og hvis du laver opskriften, så tag mig endelig her på Instagram. Vil elske at se jeres lækre resultater!

Hvad synes du om den her blomkålscurry? Giv gerne opskriften stjerner her ↓

4.7/5 (3 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *