fbpx

Blomkålscurry – klar på 20 min.

Opskriften på blomkålscurry er en super nem og lækker kødfri ret perfekt til vegansk eller vegetarisk aftensmad. Serveret med ris, fladbrød og basilikum – klar på ca. 20 min.

Min opskrift på indisk blomkålscurry er fyldt med lækre blomkål, som kort er bagt i ovnen i 12 minutter. Det gør dem bløde og perfekte til gryderetten, så de ikke er helt rå, men stadig har lidt bid. En familiefavorit som ligger i den sunde, billige og lette ende – og vegetarmad som ikke vælter budgettet.

blomkålscurry gryderet med blomkål

Hvis du ikke har blomkål, kan du sagtens bruge broccoli, gulerødder, aubergine, søde kartofler eller andre rodfrugter i stedet for. Tilsæt også gerne ekstra karry eller lidt chili, hvis du ønsker endnu mere styrke.

Video: Se hvordan jeg laver blomkålscurry her

Jeg kan også anbefale at komme lidt linser eller kikærter i retten, for at give lidt ekstra fylde og bid. Ellers kan du sagtens justere med endnu flere grøntsager! Men jeg elsker konsistensen af blomkål i den her curry, så jeg valgte kun at bruge blomkål.

Til sidst kan du toppe serveringen med varme fladbrød og ris – lidt lime saft og friske basilikumsblade.

» Prøv også: Salat med bagte blomkål og avocado

Blomkålscurry på 20 min.

Antal: 2 personer
Forberedelse: 8 min. Tilberedning: 12 min.

Nem og lækker vegansk blomkålscurry. En gryderet med blomkål på kun 20 minutter! Serveres med ris og fladbrød. Find mere vegansk aftensmad her.

Ingredienser:

 • 1 Blomkål
 • 700-800 ml. Kokosmælk (svarer til 2 dåser)
 • 1 Løg
 • 2 fed Hvidløg
 • 140g. Tomatpuré
 • 1 tsk. Garam masala
 • 1 tsk. Karry
 • Salt og peber
 • Til servering:
 • Ris
 • Fladbrød
 • Lime eller citron
 • Basilikum eller andre krydderurter

Sådan gør du:

1

(Se evt. opskrift video længere oppe) Varm ovnen på 200°C varmluft.

2

Blomkål: Skyl og snit blomkålen til små buketter. I et fad blandes blomkålsstykkerne med 3 dl. kokosmælk (resten skal bruges senere). Drys godt med salt og peber. Steg blomkålen i ovnen i ca. 12 minutter, og lav saucen imens.

3

Curry: Snit løg og hvidløg, og steg på en pande i lidt olie. Tilsæt tomatpuré, garam masala og karry. Hæld kokosmælken på, rør godt rundt og lad det langsomt tykne under middel varme. Smag til og tilsæt mere styrke, salt eller peber hvis nødvendigt.

4

Kog risene til servering.

5

Når blomkålen er færdig i ovnen, hældes stykkerne med op på panden i saucen. Vend dem godt og lad det simre under lav/middel varme. (Her kan du sagtens tilsætte flere grøntsager, linser eller kikærter i retten, hvis du ønsker mere fyld).

6

Server retten sammen med kogte ris, lime skiver, lune fladbrød og krydderurter.

Curry med blomkål – 4 små steps ↓

 1. Tænd ovnen og skyl + snit blomkålen i små buketter.
 2. Læg blomkålen i et fad sammen med lidt kokosmælk + godt med salt og peber. Bages i ovnen i ca. 12 minutter.
 3. Lav sovsen imens. Bland alle ingredienserne og lad den koge op til en tyk sauce sammen med de bagte blomkål.
 4. Bland det hele godt sammen – og server sammen med ris, lime og fladbrød.
vegansk aftensmad med kokosmælk og blomkål

Sovsen smager så lækkert og er en indisk inspireret sovs med karry og garam masala. Jeg tilføjede 1 tsk. af hver, men tilsæt endelig mere, hvis du ønsker god styrke. Chili kan også sagtens bruges her, og passer super godt med de andre krydderier. Saucen skal være ret tyk og cremet – men samtidig flydende.

curry med blomkål og ris

Vegansk eller vegetarisk blomkålscurry.

Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg laver den her. Som sagt kan blomkålen nemt skiftes ud med andre grøntsager ud fra sæsonen eller hvad der lige er tilovers i køleskabet. Med opskrifter som blomkålskarry, kan man nemlig nemt tilføje flere grøntsager efter sæson og behov. Da jeg lavede curryen med kokosmælk, så kan den nemt spises hvis du er veganer, vegetar eller hvis du bare har lyst til en kødfri ret engang imellem. Men til en vegetarisk curry, så kan du også tilsætte lidt fløde eller mælk, hvis du synes.

Tip: Du kan du også lave din blomkålscurry med linser eller kikærter for mere variation og protein i opskriften.

blomkålscurry gryderet med blomkål

Skriv endelig i en kommentar nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål. Og hvis du laver opskriften, så tag mig endelig her på Instagram. Vil elske at se jeres lækre resultater!

Hvis du vil have inspiration til flere vegetarretter og vegansk mad, så har jeg samlet mine » 10 mest mættende vegetaropskrifter her.

Hvad synes du om den indiske ret? Giv opskriften stjerner her ↓

4.4/5 (66 Reviews)

47 thoughts on “Blomkålscurry – klar på 20 min.”

 1. Pingback: 10 mættende vegetaropskrifter – Inspiration til vegetarretter

  1. micadeli_dk

   Det er jeg meget glad for at høre Mathilde!
   Tak for din feedback! Rigtig god aften 🙂
   Kh Michala

  1. micadeli_dk

   Hej Vibeke,
   Det er jeg så glad for at høre! Dejligt at det smagte – og så kan man jo heldigvis nemt tilsætte flere grøntsager selv alt efter sæson og behov.
   Bedste hilsner Michala

 2. Pingback: Mac and Cheese – Macaroni opskrift med blomkål og spinat på 30 min.

 3. Pingback: Vegansk paprikagryde – Gryderet med grøntsager på 30 min.

 4. Smager virkelig lækkert! Jeg tilføjer et par bønner og en håndfuld cashewnødder til at give den endnu mere fylde, men hold nu op hvor smager det godt.

  1. micadeli_dk

   Det er jeg så glad for at høre! Og ja det er heldigvis super nemt at tilføje flere ingredienser fx grøntsager og toppings, hvis man vil have mere fylde.
   Skøn dag til dig!
   Kh Michala

 5. Kan man erstatte tomatpurén med noget andet eller helt tag den fra, da jeg har en søn der ikke kan tåle tomat.. 🙂

  1. micadeli_dk

   Hej Lisbeth,
   Jeg har ikke selv prøvet at erstatte tomatpuré med andet. Du kan muligvis godt udelade det helt i opskriften, men så ville jeg nok erstatte med lidt majsstivelse eller andet der tykner.
   Det vigtige er bare, at saucen ikke bliver for tynd (og her hjælper tomatpuréen en del). Ellers kan du måske afprøve med andre former for puré – fx græskarpuré, bønnepuré eller en anden form for grøntsagspuré. Jeg håber, at det lykkedes!
   Bedste hilsner Michala

   1. Håndfuld champignon, simret i lidt smør og salt for at trække saft og smag ud. Tilsæt 1 dl fløde og en lille smule bouillon for smags fylde. Brug majs stivelse for tykkelse.
    Valgfrit om du vil behold champignon stykkerne i.

    Det er et glimrende smags alternativ til tomatpuré og tager Ca. 15 min at lave.

    1. micadeli_dk

     Det lyder virkelig lækkert! Og tak for et godt alternativ Jesper. 😉
     Bedste hilsner

 6. Pingback: Vegansk Tikka Masala – Opskrift på indisk gryderet klar på 25 min.

 7. Hvor er det dejligt med en site med lækre og enkle madoplevelser. Du formår at skabe opskrifter som kan rumme en vegetarmor og kødfar og deres tre børn❤️. De er virkelig lækre de opskrifter du laver og nemme at lave. Så tak for det!

  1. micadeli_dk

   Ej hvor er det dejligt at høre Maria! Tusinde tak! Jeg prøver også at lave retter, som formår at rumme alle – både kødspisere, vegetarer og veganere. Skønt at I kan bruge opskrifterne! <3
   Bedste hilsner!

 8. Virkelig lækker og velsmagende ret! 🙂 Kan resterne sættes på køl til dagen efter?

  1. micadeli_dk

   Tusinde tak! Dejligt du synes om den!
   Ja det kan du sagtens. Det gør jeg selv med de fleste gryderetter. Det kan dog være en idé at røre lidt ekstra væske i dagen efter og varme det op. Retten kan nemlig godt blive lidt tyk, af at stå over natten.
   Bedste hilsner,
   Michala

 9. Pingback: Linsegryde – Vegansk opskrift på gryderet med linser på 30 min.

  1. micadeli_dk

   Dejligt at høre det kan bruges!
   Blomkålscurry er klart også en af mine favoritopskrifter, som man nemt kan justere med flere grøntsager også! 😉
   Bedste hilsner

 10. Det smagte vildt godt og er utrolig nemt og hurtigt at lave. Portionen m. Ris (uden brød) svarede nu til 3-4 personer mere end til 2 (vi er 2 voksne), men så er der jo til aftensmad i morgen. Ikke dårligt. Dejligt med hurtig aftensmad.

  1. micadeli_dk

   Dejligt at høre Lone!
   Og godt at der var rigelige mængder, det får jeg lige ændret i opskriften så 😉
   Bedste hilsner,

 11. Pingback: Vegansk Butter Chicken – Indisk opskrift med blomkål på kun 30 min.

 12. Peter Dybvad kiefer

  Jeg var en modstander af kødfriretter, tænkte at man ikke kunne blive mæt af det og smagsmæssigt ville det ikke være særlig spændene, men denne her ret har virkelig ændret mit syn! Hvis man skal havde en kødfri dag eller flere, så kan jeg varmt anbefale denne. 5/5

  1. micadeli_dk

   Hej Peter,
   Hvor er det dejligt at høre, at det smagte! Tak for de fine ord!
   Bedste hilsner,

 13. Pingback: Vegansk blomkålscurry – Opskrift på kødfri gryderet med blomkål

 14. Pingback: Dahl – Opskrift på nem vegansk indisk daal på kun 25 min

  1. micadeli_dk

   Hej Jeanett,
   Ja det kan du sagtens! Dog ville jeg koge selve risene lige inden servering, så smager det bedst 😉
   Bedste hilsner

 15. Dejligt nem og smagfuld opskrift som er blevet familiens farvorit. Og til gæstemad gør den lykke også hos kødspiserne.

 16. Pingback: Butternut squash gryderet med blomkål og ris – klar på 30 min.

 17. Pingback: Mini salater og kylling i karry uden kylling – Idapigen

 18. Rigtig lækkert. Kom grønne linser og frisk chili i sovsen inden blomkålen kom i og undlod tomatpuré og halverede kokosmælken og kom i stedet vand i og kom en enkelt cherrytomat i.
  Genialt at ovnbage blomkålen så den stadig var fast i retten.
  Tusind tak for inspirationen

  1. Mums hvor lækkert med linser og chili sauce! Det må prøves en dag!
   Dejligt at det smagte 🤎
   Bedste hilsner

 19. Kristine Marie Behrens Eriksen

  Hold nu helt op en lækker opskrift!! Det smagte over al forventning. Vi kom også ærter i.

  1. Hvor dejligt at høre Kristine!
   Det er også en af mine populære opskrifter her på siden!
   Rigtig god weekend ☀️

 20. Super lækkert! Jeg laver den for 2. gang når vi få gæster i weekenden! Og bliver der noget til overs, er det lige så lækkert næste dag😊

 21. Nem og meget lækker blomkålskarry. Nu er det anden gang jeg har lavet den og den smager igen fantastisk, tusind tak for dine altid velsmagende og nemme retter.

  1. Tusinde tak for den søde besked! Blomkålscurry er også en af mine favoritter! Dejligt at du følger med her på siden!
   Skøn dag herfra,
   Michala

 22. Jeg elsker denne opskrift og har introduceret flere venner til den.
  Jeg tilsætter røde linser til retten. Jeg synes ikke man bemærker eller smager dem i den her ret så det er en god måde at få noget mere protein ind i retten.

  1. Hej Mathilde
   Tusinde tak! Det er også en favorit hos mig! Tak for at dele! Linser lyder vildt lækkert i retten også!
   Og en nem måde at få ekstra proteiner 😉
   Bedste hilsner!

 23. Fantastisk ret. Meget smagfuld og mættende. Jeg tilføjer kikærter, som du har foreslået, chili og frisk ingefær, som smager så dejligt i retten. Min kæreste blev overbevist om, at vegetariske retter faktisk kan mætte og smage godt, da jeg lavede denne til ham. Vi lever nu primært vegetarisk og går ofte efter dine opskrifter! Tak for gode retter.

 24. Pernille Hauge

  Skal jeg koge linser inden jeg kommer dem i, hvis jeg har lyst til at tilføje dem?

  1. Hej Pernille,
   Ja det vil jeg anbefale. Jeg bruger ofte færdigkogte linser på dåse, og ellers plejer jeg at koge dem forinden, jeg kommer dem i retten.
   Bedste hilsner 🌸

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top