Blomkålssalat

blomkålssalat med bagte blomkål appelsin og avocado

Her er en af mine favoritopskrifter på klassisk blomkålssalat dog forklædt i en lidt ny version. Serveret med saftige appelsiner, agurker, avocado og kål.

De lækre sprøde blomkålsstykker er bagt i ovnen sammen med paprika, olie, salt og peber. Skær dem til buketter, drys med krydderier og bag dem i 25 min indtil sprøde og gyldne på toppen.

Jeg synes virkelig det gør en kæmpe forskel at stege blomkålen i ovnen, end bare at bruge kogt blomkål eller finthakket blomkål – som giver en mere rå konsistens. Det giver nemlig salaten mere smag, gør den enorm fyldig og lækker, hvilket betyder at den nemt kan være en hovedret i sig selv.

Server den som tilbehør til hjemmelavede frikadeller, falafler, hovedretter – eller som en luksus frokost.

» Prøv også: Veganske linsefrikadeller med røde linser

Blomkålssalat med appelsin og avocado.

Serves: 2-3 personer
Prep Time: 5 min. Cooking Time: 25 min.

Nem og lækker opskrift på blomkålssalat. Paprika ristede blomkåls stykker i ovnen sammen med avocado, kål, appelsin perfekt til vegansk aftensmad.

Ingredients

  • Blomkål:
  • 1/2 Blomkål, 250g.
  • 3 spsk. Olivenolie
  • 1 tsk. Paprika
  • Salt og peber
  • Salat:
  • Håndfuld spinat
  • Håndfuld kål
  • 1 Appelsin
  • 1 Avocado
  • 1/2 Agurk

Instructions

1

Tænd ovnen på 220 grader.

2

Start med at lave blomkålen: Skyl og skær blomkål i små buketter. Læg i en fad og vend dem sammen med olivenolie, paprika og drys godt med salt og peber. Bag i ovnen i 20-25 minutter indtil de er gyldne og sprøde.

3

Skyl kål og spinat, og snit i mindre skiver. Anret kål og spinat på et fad sammen med skiveskåret appelsin, skiver af avocado og agurk. Fordel blomkålsstykkerne udover salaten. Hæld lidt olie ud over og drys med salt og peber før servering.

Så smukke farver når man kombinerer de orange appelsiner, grønne avocado og kål – sammen med de rødlige blomkål stegt i paprika. Jeg har til sidst toppet salaten med lidt olivenolie, som et er godt alternativ til den sprøde grønkål, der ligger på bunden af tallerkenen.

blomkålssalaten drysset med olie på toppen

Blomkålssalat – brug grøntsager og frugt i sæson:

Jeg har brug appelsiner til opskriften her, som jeg allerede havde på lager i køkkenet her fra slut vinter. Men du kan også sagtens bruge grape, blodappelsiner, jordbær, hindbær, æbler, granatæble, fersken, nektariner eller hvad der ellers er i sæson.

Hvis du fx bruger nektariner eller fersken, så kan du skære dem i mindre både og stege 10 minutter med i ovnen sammen med blomkålen.

farverig blomkåls salat med stegte blomkål, avocado, appelsin og agurk

Drys til sidst salaten godt med salt og peber for den perfekte smag til servering. Du kan også drysse med lidt paprika, citron/lime saft eller sesamfrø. Jeg elsker basilikum, og har næsten altid en plante stående i køkkenet, så jeg dryssede også lidt blade på her. Men persille eller timian ville også være godt.

Jeg håber, at du kan bruge opskriften!

Giv blomkålssalaten stjerner her ↓

5/5 (1 Review)

3 thoughts on “Blomkålssalat”

  1. Pingback: Blomkålscurry – klar på 20 min. – Curry gryderet med blomkål på 20 min.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.