fbpx

Linsegryde – klar på 30 min.

Opskrift på vegansk linsegryde med søde kartofler, linser, kokosmælk, krydderier og spinat. En nem gryderet klar på kun 30 min.

Serveret med ristede kikærter, ris, fladbrød og lime.

linsegryde vegansk opskrift med linser

En indisk inspireret linsegryde fuld af linser, søde kartofler, karrypasta, krydderier og lækkert tilbehør. Jeg forsøgte at gøre opskriften så nem som muligt med få ingredienser – men som stadig er nok til at give gryderetten smag.

Og så kan den laves klar på kun 30 min!

Opskriften er perfekt som vegetar eller vegansk aftensmad. Og du kan nemt tilsætte flere ingredienser, bønner eller linser, alt efter hvad du synes.

Hvilke linser kan man bruge?
Du kan bruge alle slags linser! Jeg brugte grønne linser. Men både røde, sorte eller gule kan bruges. Skyl dem grundigt og lad dem koge sammen med søde kartoflerne i gryden. Du kan også sagtens lave gryderetten med kikærter eller bønner.

Linsegryde.

Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 25 min.

Opskrift på linsegryde med søde kartofler, linser, kokosmælk og spinat. En nem opskrift på vegansk gryderet klar på 30 min.

Ingredienser:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. karry
  • 3 tsk. paprika
  • 300g. søde kartofler
  • 250g. linser (eller 1 dåse)
  • 600 ml. vand
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1-2 spsk. rød karrypasta (eller chili)
  • 3 spsk. tomatpuré
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 håndfuld spinat
  • Saft fra 1/2 lime
  • Kikærter:
  • 240g. kikærter, kogte
  • 2 tsk. paprika
  • Olie til stegning
  • Tilbehør:
  • Kogte ris, fladbrød og lime

Sådan gør du:

1

Hak løg og hvidløg fint. Steg på en pande i lidt olie sammen med karry og paprika.

2

Skræl søde kartoflerne og hak i tern. Hæld dem med op på panden. Skyl linserne godt og hæld også dem op på panden. Tilsæt 600 ml. vand + 1 grøntsagsbouillon, sojasauce og rød karrypasta. Rør rundt og lad simre i 15-20 min. til linserne er kogt og kartoflerne er møre.

3

Kikærter: I mens skylles de kogte kikærter grundigt. Hæld lidt olie på en pande og rist dem godt sammen med paprika i 5-6 min. til de er helt sprøde.

4

Kog risene i mens retten simrer.

5

Når linserne er kogt og kartoflerne er møre, så tilsættes kokosmælk, tomatpuré, frisk skyllet spinat og saft fra 1/2 lime. Rør rundt og lad simre de sidste 5 min. Smag til og tilsæt mere karrypasta, lime eller paprika hvis nødvendigt.

6

Server linsegryden med lune fladbrød, kogte ris, lime skiver og de ristede sprøde kikærter.

Linsegryde – opskrift på nem vegansk gryderet på 30 min.

En linsegryde er helt oplagt til aftensmaden i hverdagen uanset om man spiser vegansk, vegetarisk eller bare ønsker til en kødfri gryderet engang imellem. Og hvis den skal laves til børn, så vil jeg anbefale at udelade karrypasta eller chili. Retten smager også skønt i sig selv med karry og paprika.

Her er linserne og søde kartoflerne færdigkogt i retten ↓

linse gryderet med grøntsager

Her er kikærterne ristet på panden ↓

kikærter ristet på panden

Gryderet med linser og grøntsager.

Retten er også perfekt hvis du skal have ryddet ud i grøntsagsskuffen. For du kan sagtens tilsætte andre grøntsager end søde kartofler. Prøv fx tern af butternut squash, græskar, rødbede, pastinakker eller aubergine. Ellers kan du også tilsætte buketter af broccoli eller blomkål.

» Prøv også: Min nemme opskrift på vegansk blomkålscurry

gryderet med linser og kikærter

Det er meget individuelt om hvor meget styrke, man ønsker til retten. Jeg bruge 1-2 spsk. karrypasta for en mild/medium smag. Men tilsæt endelig mere hvis du synes!

linsegryde vegansk opskrift med linser

Jeg håber, at du kunne bruge denne opskrift på vegetarisk og vegansk linsegryde med grønne linser. Skriv endelig en kommentar nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål. Og husk, at du også kan følge inspiration til mere vegansk mad på min Instagram @micadeli_ og via Pinterest her.

Giv linsegryden stjerner her ↓

5/5 (2 Reviews)

4 thoughts on “Linsegryde – klar på 30 min.”

  1. Hej – denne ret ser vildt lækker ud, og jeg tænker at lave den senere i dag. Kan man udskifte kokosmælken med en dåse hakkede tomater?

  2. denne ret ser vildt lækker ud! Kan man erstatte kokosmælken med en dåse hakkede tomater?

    1. micadeli_dk

      Hej Caroline!
      Ja, det vil jeg godt tro, at du kan. Tilsæt evt. lidt ekstra tomatpuré og også gerne lidt mandelmælk sammen med de hakkede tomater, så retten stadig får den der “cremede fornemmelse”. Så skulle den nemlig gerne forblive lidt tyk i det, selvom du ikke bruger kokosmælk 😉
      Bedste hilsner,

  3. Pingback: Veganske gryderetter – Mine BEDSTE opskrifter under 30 min.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top