Vegansk blomkålscurry med linser

vegansk blomkålscurry

Lækker opskrift på vegansk, kødfri blomkålscurry, som er en indisk inspireret ret. Lavet med linser, kokosmælk, karry og blomkål. Mmh. En nem og lækker krydret gryderet.

Opskriften her er en vegansk blomkålscurry, da der hverken er brugt fløde, yoghurt eller andet. Jeg har nemlig lavet opskriften med rimelig få ingredienser – så alle kan være med.

Jeg brugte grønne linser til min ret. Men røde linser passer også rigtig godt til retten og giver en god fylde. Brug ellers gerne kikærter, eller andre proteinrige bælgfrugter.

Jeg lavede også de her lækre fladbrød til retten, så blev hele lidt mere indisk og autentisk. Du kan også serverer den veganske opskrift med ris, couscous, bulgur eller en god salat.

Vegansk blomkålscurry.

Serves: 2 personer
Prep Time: 10 min. Cooking Time: 30 min.

Blomkålscurry en nem krydret indisk opskrift. Denne er også vegansk. Opskrift lavet med linser, kokosmælk, karry, garam masala og blomkål.

Ingredients

 • 1 tsk. spidskommen, garam masala og karry.
 • 2 fed hvidløg
 • 1 løg
 • 1 dåse røde eller grønne linser
 • 1 dåse kokosmælk
 • 2 dl grøntsagsbouillon
 • ½ blomkål
 • ½ citron
 • 2 dl. mælk, jeg brugte havremælk
 • 1 håndfuld spinatblade
 • 1 håndfuld cherrytomater
 • Pynt: Persille

Instructions

1

Start gerne med at varme krydderierne på en tør pande ved højere varme under omrøring til de begynder at dufte skønt.

2

Skru ned til middelvarme, tilsæt olie, løg og hvidløg og sauter det til løgene er klare og bløde.

3

Tilsæt linser, grøntsagsbouillon mælk og kokosmælk. Rør rundt og lad det hele simre i 15-20 minutter.

4

Skær blomkålen i mindre buketter, og lad blomkålen simre med i 10 minutter. Smag til med salt, peber, citronskal og saft.

5

Vend til sidst frisk spinat i retten sammen med cherrytomater og kog med et par minutter inden servering. Drys med lidt persille og spis retten sammen med fladbrød, naan brød, couscous eller ris.

Indisk inspireret blomkålscurry + Vegansk app

Jeg har ikke eksperimenteret meget med mellemøstlige og indiske retter. Det er først de seneste par år, at jeg virkelig har været glad for at smage stærk mad! Og det er selvfølgelig til trods for, at jeg hverken har chili eller stærk karrypasta i den her ret, haha. Spice endelig selv opskriften op med stærkere krydderier.
Jeg har brugt karry, spidskommen, garam masala og grøntsagsbouillon. Men da mange mellemøstlige og indisk-inspirererede retter faktisk er vegetar og vegansk curry eller gryderetter, så har jeg nok lavet flere af dem, end jeg lige skulle tro!

opskrift på karry gryderet

Jeg fik inspiration til retten fra Anett Velsbergs profil. En fantastisk dygtig opskriftudvikler, der fokuserer på lækre plantebaserede opskrifter. Tjek i øvrigt hendes app ud. Jeg har den selv og bruger den ofte, hvis jeg lige skal finde ny inspiration. I appen har hun samlet alle sine gode veganske opskrifter, og der er mange gode indimellem at blive inspireret af! Hun tager fantastisk flotte madbilleder, både aftensmad, nemme frokost snacks og flotte kager og desserter. Og så laver hun mange yderst kreative og sjove opskrifter til børn og fester.

blomkåls karry opskrift
4/5 (8 Reviews)

1 thought on “Vegansk blomkålscurry med linser”

 1. Pingback: Blomkåls Hot Wings – Opskrift på lækre veganske hot wings med blomkål

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *