fbpx

Broccoli bites – med kun 4 ingredienser

broccoli snacks

Broccoli bites er min opskrift på lækre små sprøde snackopskrifter lavet med broccoli – lavet med kun 4 ingredienser.

Opskriften er små broccoli bidder lavet med broccoli, kartofler, olie, salt og peber. Det er en slags små sprøde hapsere som bages i ovnen i cirka 45 minutter. De er super nemme at lave, og så har jeg lavet opskriften med så få ingredienser som muligt. Jeg håber, at du vil prøve opskriften af. Husk endelig at tilsæt godt med olie, salt og peber.

Du kan se på billedet herunder, hvordan jeg har lavet dem. Du kan sagtens forme dem anderledes, end jeg har gjort som fx frikadeller, rösti eller andre broccoli snacks.

» Prøv også: Tomatsalsa – Server broccoli bites med den her lækre og simple opskrift

Broccoli bites

Antal: 18-20 styk
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 45 min.

Opskrift på sprøde broccoli bites lavet med kun kartofler, broccoli, olie, salt og peber. Nemme små broccoli hapsere / snacks.

Ingredienser:

  • 150g. rå broccoli
  • 3-4 rå kartofler, medium størrelse
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. peber
  • Olie til pensling

Sådan gør du:

1

Riv den rå broccoli fint eller blend kort i en minihakker.

2

Riv kartoflerne i mindre strimler med et rivejern og bland grundigt sammen med broccoli. Drys godt med salt og peber.

3

Form en spiseske fuld af broccoli blandingen til aflange og mundrette bidder. Sørg for at presse dejen lidt sammen og forme dem godt mellem fingere.

4

Placer stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensle stykkerne med olie. Drys til sidst med lidt ekstra salt og peber på toppen.

5

Bag i ovnen på 200 grader i cirka 40-45 minutter til de er gyldne og sprøde.

broccoli bites snacks

Broccoli bites og andre opskrifter og idéer:

Jeg elsker at lave mad med broccoli. Det er ret nemt at arbejde med, har en fantastisk flot farve og så føler man sig jo utrolig sund, når man spiser det. Mine favorit opskrifter med broccoli er klart de her bites, men også broccoli tærte, suppe, vafler eller vendt i en god tyk dressing serveret som en salat. Broccoli er jo fyldt med indholdsstoffer, som har utrolige sundhedsbevarende egenskaber. Det er en grøntsag, som står meget højt på listen over helsebringende madvarer. Derfor endnu en god grund til, at du skal lave flere retter med broccoli!

Jeg servede denne ret med en god vegansk mayo med persille. Jeg kan også anbefale chili mayo, mango chutney, avocado pesto eller en god klassisk ketchup. Jeg spiste bare stykkerne som de var. Men server endelig retten som tilbehør til andre retter, kartoffelsalat, grillmad, salater m.m. Hvad ville I anbefale at spise til dem? Vil meget gerne høre jer, hvordan I har lavet opskriften og hvilket slags tilbehør I ville spise til. God fornøjelse!

Hvad synes du om de sprøde broccoli snacks? Giv endelig opskriften en vurdering her ↓

3.9/5 (11 Reviews)

5 thoughts on “Broccoli bites – med kun 4 ingredienser”

  1. Sine Paulsen

    Jeg brugte dem som en slags topping til min gulerodssuppe. Det var rigtig godt. Der skal maks en halv teskefuld salt i.

    1. micadeli_dk

      Hej Sine!
      Det lyder rigtig godt, at du kunne lide det! Og god idé med at bruge det som topping til suppe. Det må jeg prøve en dag.
      Jeg har nu opdateret opskriften i forhold til salt og peber. 🙂
      Bedste hilsner,
      Michala

    1. micadeli_dk

      Hej Birgitte,
      Jeg har ikke prøvet at fryse de her faktisk. Men jeg har gjort det med mange andre vegetar-frikadeller og “bites” som disse.
      Jeg ville dog bage dem først (eller stege dem, hvis du hellere vil det), og så fryse dem ned, når de er færdiglavet. 🙂 Det bør de sagtens kunne holde til.
      Bedste hilsner,
      Michala

  2. Pingback: Friturestegt Broccoli – Opskrift på dybstegte grøntsager ↓

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top