Vegansk kartoffelsalat

vegansk kartoffelsalat med purløg og radiser

Den bedste hjemmelavede opskrift på nem vegansk kartoffelsalat – lavet med purløg, ærter og radiser. En perfekt salatopskrift til sommer aftensmaden.

Min opskrift er en klassisk grundopskrift på kartoffel salat dog med veganske ingredienser. Altså har jeg brugt en vegansk mayonnaise og soja creme fraiche. Det kan man heldigvis få i de fleste forretninger i dag, så det er ret nemt at købe.

Men I denne opskrift kan du sagtens bruge almindelig, traditionel mayonnaise, skyr eller creme fraiche, hvis du ønsker det.

Server salaten kold som tilbehør til fx → kolde linsedeller eller de her lækre → broccolifrikadeller. Du kan også bruge det på toppen af ristet rugbrød eller bruge som ekstra fyld til pitabrød.

» Hvilke veganske ingredienser? Jeg brugte denne veganske mayo til opskriften – og denne veganske creme fraiche fra Oatly. De kan fås i de fleste større supermarkeder eller i Irma.

Vegansk Kartoffelsalat – Opdateret opskrift ↺
Opskriften her er opdateret. Det er en af mine mest populære opskrifter tilbage fra sommeren 2018.
Jeg har kort forbedret indholdet og billederne – men opskriften er den samme. Jeg har blot genudgivet opskriften med en ny dato, så nye læsere også kan få glæde af den. 😉

Vegansk kartoffelsalat med purløg og radiser.

Serves: 2-3 personer
Prep Time: 10 min. Cooking Time: 20 min.

Nem Vegansk Kartoffelsalat. Den bedste opskrift i vegansk version med dressing, friske radiser, purløg og ærter. Lækker salat til vegansk aftensmad.

Ingredients

 • 1 kg. Nye danske kartofler
 • Håndfuld Radiser
 • 1 bundt Purløg
 • 2 dl. Ærter
 • Dressing ↓
 • 2 dl. Soja fraiche eller yoghurt
 • 2 spsk. Vegansk Mayonnaise
 • 1 spsk. Sennep
 • 1 spsk. Ahornsirup
 • Salt og peber
 • Saft fra en halv citron

Instructions

1

Kog kartoflerne i 20 minutter til de er kogt, men stadig faste i konsistensen.

2

Imens kartoflerne koger så lav dressingen. Mix creme fraiche/yoghurt, mayo, sennep, ahornsirup og citron. Smag til med salt og pepper og sæt til side.

3

I en stor skål vendes de kogte kartofler med dressing, hakkede radiser og ærter. Drys med frisk purløg på toppen, samt salt og peber.

Nem vegansk kartoffelsalat med radiser, ærter og purløg:

Der findes næsten ikke noget bedre end råvarer i sæson. Og især til en klassiske sommer kartoffelsalat som denne. Der kræver det altså, at man kan få fat i det helt rigtige tilbehør i sæson. Det giver det absolut bedste resultat. Men de gange jeg har haft lyst til kartoffelsalat om efteråret, har jeg bare skiftet ingredienserne ud. Fx tilsat græskarstykker, ristede pinjekerner, rødbede, små stykker af appelsin og så godt med krydderier. Det kan virkelig også noget!

frisk purløg, ærter og radiser i sæson

Jeg har pyntet min salat med friske radiser, purløg og ærter. Det giver den gammeldags opskrift lidt ekstra liv og farve med de her friske grøntsager. Du kan også bruge andre lækre krydderurter i sæson fx friskhakket persille eller lidt timian.

Sommersalater – perfekt til de lange sommeraftener:

Sådan en god omkring salat med kartofler kan virkelig bruges i mange sammenhænge. Jeg lavede en dag opskriften til de her hjemmelavede → fladbrød. Det var en ret stor succes, og skal allerede i morgen lave dem som tilbehør til en omgang lækre → grøntsagsfrikadeller med ærter og persille.

opskrift på vegansk aftensmad kartoffel salat

Jeg håber, at du kan bruge opskriften. Det er en favorit herhjemme til alle de lange og hyggelige sommer grillaftener.

vegansk kartoffelsalat med purløg og radiser

Opskriften kan nemt holde sig 3-4 dage på køl i køleskabet. Og hvis den trænger til det, så kan det også hjælpe at friske den lidt op med frisk mayo, creme fraiche, salt og peber inden servering. Det giver en anelse mere frisk smag.

Hvad synes du om opskriften? Giv gerne stjerner her ↓

5/5 (1 Review)

4 thoughts on “Vegansk kartoffelsalat”

 1. Pingback: Grønne frikadeller – Opskrift på lækre grøntsagsfrikadeller

 2. Pingback: Veganske broccoli frikadeller – Opskrift på grønne broccolideller uden æg

 3. Pingback: Broccoli bites – Opskrift på broccoli snacks med 4 ingredienser

 4. Pingback: Veganske Linsefrikadeller – Opskrift på lækre linsedeller uden æg

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *