Veganske broccoli frikadeller

opskrift på grønne veganske broccoli frikadeller

De her veganske broccoli frikadeller er nemme og uimodståelige – og broccolien giver desuden frikadellerne en smuk farve. Opskriften er vegansk og derfor uden æg.

Smagen er saftig, med en sprød skorpe. Og de kan spise til alt, som man nu ville spise traditionelle frikadeller til.

Jeg serverede mine broccoli frikadeller sammen med en god, hjemmelavet hvidløgsdressing. Prøv også en god kartoffelsalat om sommeren, eller put dem i pitabrød eller wraps – sammen med en god dressing og masser af grønt. De er desuden også særligt lækre at have med som madpakke eller til frokosten dagen efter.

Til de her broccolifrikadeller tilføjede jeg hvidløg og løg for en simpel smag og opskrift. Men du kan sagtens tilsætte krydderier eller krydderurter som persille, basilikum eller timian for lidt ekstra smag. Alt efter årstiden selvfølgelig.

» Prøv også: Hjemmelavet vegansk kartoffelsalat – med radiser og purløg

Veganske broccoli frikadeller.

Serves: 14 styk.
Prep Time: 30 min. Cooking Time: 10 min.

De her veganske broccoli frikadeller er nemme og uimodståelige. Frikadellerne er uden æg og er vegansk. Få opskriften på grønne broccolideller her.

Ingredients

 • 2 spsk. Hørfrø
 • 7 spsk. Vand
 • 250g. Broccoli
 • 1 Løg
 • 1 fed Hvidløg
 • 5 spsk. Mel
 • 1 tsk. Bagepulver
 • 1 dl. Mælk (jeg brugte havremælk)
 • Salt og peber
 • Smør til stegning

Instructions

1

Start med at blande hørfrø og vand i en lille skål og sæt til side.

2

Skyl broccolien og hak det meget fint med en kniv eller i en mixer (se billede nedenfor).

3

Hak løg og hvidløg fint, og rør sammen med finthakket broccoli, mel, bagepulver, mælk og hørfrø-blandingen. Drys godt med salt og peber. Rør det hele sammen med en ske, indtil du har en fast men klistret 'fars'. Hvis farsen er for våd, så kom lidt ekstra mel eller havregryn i. Sæt farsen på køl og lad hvile i 15-20 min.

4

Form farsen cirka 1 frikadelle per spiseske. Tilsæt 2 spsk. smør på en pande og steg frikadellerne på lav/middel varme i 4-5 min, så de bliver godt gennemstegt. Vend dem først når de er færdigstegt på den ene side.

Ingredienser til veganske broccoli frikadeller:

Her er alle ingredienserne, som du skal bruge! Når man lave veganske frikadeller (altså uden æg), så er man som oftest nødsaget til at have et andet form for bindemiddel. Derfor bruger altid en kombination af 2 spsk. hørfrø og 7 spsk. vand. Det kaldes også for et ‘hørfrø æg’. Netop den kombination giver en slimende konsistens og er perfekt som erstatning for æg.

Udover broccolien og ‘hørfrø æg’, så skal du bruge løg, hvidløg, mel, plantemælk (jeg brugte havremælk, men du kan bruge næsten hvad som helst), lidt bagepulver, salt og peber.

ingredienser til broccoli frikadeller

Sådan laves broccoli ‘farsen’:

 1. Skyld og hæld broccolien i en mixer, så det bliver finthakket. Du kan også sagtens finthakke broccolien selv med en kniv, hvis du ikke har en mixer.
 2. Når broccolien er finthakket, er den klar til brug.
 3. Mix broccolien sammen med de øvrige ingredienser indtil du får en fast men klistret konsistens. Lad ‘farsen’ hvile i 20 min.
 4. Form dellerne med en spiseske. Men, lav dem endelig ikke for store.
sådan laves veganske frikadeller

Resultatet er de her lækre og uimodståelige broccoli frikadeller. Sørg for at stege dem på lav/middel varme, så de bliver godt gennemstegt. Netop det, giver et saftigt resultat, og samtidig med det så undgår du, at de føles rå i midten.

opskrift på grønne veganske broccoli frikadeller

De er fantastisk gode at have med i madpakken, eller at spise til frokosten dagen efter med en kold kartoffelsalat. Jeg er sikker på, at de også vil være et hit hos de fleste børn, da de faktisk ikke smager særlig meget af broccoli. Det afhænger selvfølgelig af, hvor meget man finthakker det. Men det kan være en fantastisk måde, at få de fleste børn til at spise flere grøntsager på, da de ikke har en tydelig konsistens af broccoli – som nogen børn kan synes, er en smule kedeligt at spise..

grønne frikadeller

Jeg håber, at du kunne bruge frikadelle opskriften! Hvis du laver dem, så er du mere end velkommen til at dele dem på Instagram. Vil elske, at se jeres resultater. Og skriv endelig nedenfor hvis du har nogle spørgsmål.

Kunne du lide broccoli dellerne? Giv opskriften stjerner her ↓

4/5 (8 Reviews)

4 thoughts on “Veganske broccoli frikadeller”

 1. Pingback: Vegansk Kartoffelsalat – Opskrift på klassisk salat med kartofler

 2. Pingback: Pastasalat – Vegansk opskrift med pesto og soltørrede tomater

 3. Pingback: Veganske frikadeller – De bedste opskrifter på frikadeller uden kød

 4. Pingback: Quinoadeller – Opskrift på quinoa frikadeller med kikærter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *