fbpx

Pastasalat med feta og soltørrede tomater

Denne opskrift på sund pastasalat med soltørrede tomater er fyldt med feta, grøn pesto, spinat og avocado. Drysset med pinjekerner. Super nem og lækker pastasalat.

Nem aftensmad der smager fantastisk – klar på kun 15 min.

pastasalat-med-feta-soltorrede-tomater-opskrift

En sund og lækker opskrift på pastasalat med pesto, hvis aftensmaden skal være simpel. Og så kan den her jo stort set laves hele året rundt! Jeg laver tit pastasalater i store portioner og gennem til ugens travle dage, til frokost og til madpakken. Pastaretten er også god at blande sammen med små stykker af broccoli, svampe, spidskål eller stegte aubergine.

Video: Se hvordan jeg laver pastasalaten her

Almindelig feta eller vegansk feta?
Jeg afprøvede en vegansk feta til opskriften her, men du kan bruge en helt almindelig græsk feta, hvis du synes. Feta er altid lækkert og giver lidt kant til pastasalaten (og er også meget populært i de fleste opskrifter). Men jeg afprøvede en vegansk version fra Violife, som jeg faktisk synes var overraskende lækker at prøve.

Hvis du har andre grøntsager til rådighed, end dem jeg har beskrevet i ingredienslisten, så brug endelig dem. Der er ingen grund til, ikke at bruge de grøntsager, som du allerede har til rådighed. Og så er det jo en god måde at få ryddet op i køleskabet.

Opskriften kan nemt laves i en stor portion, det er en sund pastasalat, der mætter godt – og kan både serveres til frokost eller aftensmad.

» Prøv også: Pastasalat med pesto – med 5 ingredienser på 15 min.

Pastasalat med feta og soltørrede tomater.

Antal: 3-4 personer
Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 10 min.

Nem vegetar pastasalat med grøntsager – En pasta opskrift med (vegansk) feta, avocado, pesto og spinat. Billig aftensmad på 15 min.

Ingredienser:

 • 500g. pasta, efter eget valg
 • 4 spsk. soltørrende tomater, finthakkede
 • 4 spsk. grøn pesto, efter eget valg
 • 2 avocado
 • 3 spsk. feta, ca 150g. (jeg brugte en vegansk version)
 • En håndfuld cherrytomater
 • En håndfuld spinat
 • 30g. pinjekerner
 • Salt og peber

Sådan gør du:

1

(Se video længere oppe) Kog pastaen 10-12 minutter, eller som anvist på pakken.

2

Skær feta, spinat, avocado, tomater og soltørrende tomater ud i mindre stykker. Rist pinjekernene på en pande til de er let gyldne.

3

Hæld vandet fra pastaen og bland sammen med grøn pesto, feta, spinat, soltørrede tomater, tomater og avocado. Drys med pinjerkener, salt og peber.

Pastasalat med feta i vegetar eller vegansk udgave:

Den her opskrift er en vegansk pastasalat. Jeg valgte nemlig at afprøve en vegansk feta, som var skåret i tern – og brugte også vegansk pasta. Du kan nemt lave opskriften som en grøn vegetar pastasalat med almindeligt feta og de resterende ingredienser. Herudover, så brugte jeg avocado, ristede pinjerkerner, grøn pesto, soltørrede tomater, spinat og almindelige tomater – selvfølgelig.

Her er ingredienserne samlet

ingredienser til vegetar pastasalat med pesto og avocado

De soltørrede tomater i pastasalaten gør også en virkelig lækker forskel. De giver vegetarudgaven en konsistens lidt ligesom bacon og så giver de salaten en flot rød farve. Du kan også lave opskriften mere simpel som en pastasalat med soltørrede tomater og så undlade mange af de andre ingredienser.

pastasalat-med-feta-soltorrede-tomater-opskrift

Pastasalat med pesto og avocado: Her har jeg blendet avocadoen til en creme og vendt den i salaten i stedet for i tern. Det er også super lækkert

pastasalat pesto opskrift
sund pasta salat

Pastatyper og dressing til en god, cremet salat:

Til denne opskrift brugte jeg de klassiske skruer (også kaldet pasta fusilli). Men pasta penne, sløjfer eller rigatoni er også lækkert. For ikke længe siden lavede jeg denne opskrift på pasta rigatoni med svampe og persille. Også en virkelig nem opskrift klar på kun 15 min.

tomater pasta feta avocado spinat pinjekerner

Normalt bruger jeg fuldkornspasta, hvis jeg har dem på lager. Det er sundere og jeg synes selv, at de mætter bedre. Men pga. deres grove tekstur og smag, så har jeg indimellem lyst til at bruge de klassiske pasta med hvedemel eller durummel. Så kan man evt. skrue ekstra godt op for grøntsagerne.

Husk endelig også altid at lave en god “dressing” til din pastasalat. Det må ikke blive tørt og kedeligt. Så brug et par spiseske god pesto eller anden dressing, eller rør din egen sammen og vend i salaten. Det gør virkelig en verden til forskel.. Jeg fik inspiration til den grønne pesto her fra Once Upon a Chef.

nem pastasalat med feta og grøn pesto

I øvrigt så er pastasalat en super måde at få tømt køleskabet på! Jeg synes altid, at jeg det er dejligt, når man bruger sin “restemad” til nye lækre retter. På den måde føles det ikke helt som traditionelt kedeligt restemad, når man blander dem sammen med nye og friske ingredienser.

Pasta salat – Opdateret opskrift ↺
Denne salatopskrift er opdateret. Jeg har forbedret indholdet inkl. nye billeder og video. Datoen er derfor ny, så flere også kan få glæde af den.

Giv pastasalaten stjerner her ↓

4.6/5 (12 Reviews)

13 thoughts on “Pastasalat med feta og soltørrede tomater”

 1. Pingback: Pastasalat med asparges – Nem opskrift på grøn salat med pasta

 2. Pingback: Pastasalat med ærter – Opskrift på nem cremet pasta på 20 min.

 3. Hej Mica 🙂

  Jeg tænkte på, om du kan anbefale en vegansk pesto? Hvilken pesto bruger du?

  Tak for nogle en dejlig madblog!

  Mvh Rikke

  1. Hej Rikke
   Tak for sød hilsen! Uh, jamen ofte rører jeg faktisk bare en pesto sammen selv! Med hvad jeg lige har liggende fx spinat eller basilikum. Men jeg synes også, at det er OK nemt at finde pesto i supermarkederne uden parmesan, hvis det er. Kan lige holde øje med specifikke mærker, hvis det er noget, du søger!
   Bedste hilsner ☀️

 4. Hej Michala.
  Tak for at smide en opskrift op, uden så meget fnider!
  Den er dejlig lige til og du kommer hurtigt til pointen.
  Jeg ved ikke lige med veganer feta og grov pasta, men ellers er det lige i øjet 😉
  Stor tak og bedste hilsner fra Morten.

  1. Hej Morten
   Tak for den fine besked! Ja, en nem og hurtig pastasalat er altid skøn at have ved hånden!
   Mere kompliceret behøves det heldigvis ikke at være.
   Jeg bruger også ofte selv græsk feta og almindelig lys pasta – så det hele kan bruges!
   Bedste hilsner Michala 😉

 5. Conny Rasmussen

  Ser lækkert ud! Hvor længe kan opskriften holde i køleskabet når det er blandet?

  1. Hej Conny,
   Jeg vil tro, at den kan holde sig maks 4-5 dage. Måske den smager bedst, hvis den friskes op undervejs. 😉
   Bedste hilsner

 6. Rikke Boie Sørensen

  Hej
  Er retten beregnet som hovedret eller som tilbehør til kød i forhold til antal af personer?
  Vh Rikke

  1. Hej Rikke,
   Begge dele vil jeg mene. Jeg laver den både som tilbehør og til madpakker. Portionen er lavet til 4 personer, så man både kan spise den til aftensmad, som tilbehør + have lidt ekstra til madpakker eller dagen efter.
   Bedste hilsner ☀️

  2. PS. Jeg beklager mit sene svar til dig Rikke – jeg har desværre haft lidt udfordringer med kommentarsporet herinde 😉
   Håber at du kan bruge mit svar alligevel. ☀️

 7. Det ser godt ud, men desværre virker “print” knappen ikke.
  Vil du skrive, når det er lavet.

  1. Hej Dorte
   Jeg beklager mit sene svar 🌸 Jeg kigger på det med print knappen 😉
   Bedste hilsner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top