fbpx

Pastasalat med pesto – 5 ingredienser på 15 min.

Her er min absolut nemmeste opskrift på grøn pastasalat med pesto. Lavet med kun 5 ingredienser – klar på 15 min.

Server pastasalaten til vegansk eller vegetarisk aftensmad.

pastasalat med pesto vegansk kødfri opskrift

Super simpel, overskuelig, nem og budgetvenlig pastasalat. En klassiker lavet med grøn pesto. Du kan selv vælge om det skal være rød eller grøn pesto, hvilken type pasta du vil have (almindelig eller fuldkorn) – og om du vil bruge frisk basilikum eller spinatblade. Det hele smager nemlig super skønt!

Mættende, kødfri og sund pastasalat:

 • Lavet med kun 5 ingredienser – men man kan nemt opjustere med flere grøntsager, stegt tofu, mandler eller græskarkerner.
 • Meget børnevenlig .
 • Kan nemt laves med færdigkøbt pesto eller hjemmelavet pesto.
 • Super budgetvenlig.
 • Kan både serveres som frokost, tilbehør eller hurtig aftensmad.
 • Den er hurtig at lave – klar på kun 15 min.
 • Kan laves i en stor dobbelt portion, og gemmes som nem aftensmad eller hurtig frokost til resten af ugen.

Pastasalat med pesto

Antal: 2 personer
Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 10 min.

Min absolut bedste opskrift på NEM grøn pastasalat med pesto. Pasta lavet med 5 ingredienser – klar på kun 15 min.

Ingredienser:

 • 400g. pasta
 • 2 dl. soltørrede tomater (75g.)
 • 1 dl. grøn pesto
 • 1 dl. pinjekerner (50g.)
 • En håndfuld basilikum (eller spinat)

Sådan gør du:

1

Kog pastaen i letsaltet vand i 8-10 min eller som anvist på pakken. Hæld vandet fra pastaen.

2

Hæld pinjekerner ud på en pande og lad dem stege få minutter til de er let gyldne.

3

I en skål blandes pasta, finthakkede soltørrede tomater, grøn pesto, ristede pinjekerner og en håndfuld finthakket basilikum (eller spinat).

Pastasalat med 5 ingredienser

Salaten er så simpel som mulig. Derfor har jeg kun brug 5 ingredienser til opskriften. De ingredienser du skal bruge er:

 1. Pasta
 2. Grøn pesto
 3. Soltørrede tomater
 4. Pinjekerner
 5. Basilikum (eller spinat)
pastasalat med 5 ingredienser og grøn pesto

Super nem pastasalat med pesto – færdigkøbt eller hjemmelavet?

For at gøre retten så nem som mulig, så kan du sagtens bruge færdigkøbt grøn pesto. Det har jeg gjort med opskriften her, da jeg synes, at der findes mange gode (og økologiske) pesto mærker på markedet.

pastasalat med pinjekerner, soltørrede tomater og grøn pesto

Men jeg elsker også, at lave min egen pesto. Her laver jeg tit denne spinatpesto, da jeg stort set altid har spinat i køleskabet. Og det er en lidt billigere og budgetvenlig hjemmelavet pesto end fx basilikumspesto.

Fuldkornspasta eller almindelig pasta?

Her kan du også bruge fuldstændig hvilken type af pasta, som du ønsker! Jeg bruger ofte pastaskruer eller italiensk fusilli pasta (som ligner lidt pastaskruer). Jeg elsker også at bruge fuldkorn, så det bruger somme tider, hvis jeg har det på lager.

nem opskrift på pastasalat uden kød

Hvis du vil lave en vegansk pastasalat, og vil være sikker på at pastaen er vegansk, så tjek bag på pakken, da nogle pastatyper er lavet med æg. Men de fleste tørrede pasta udgaver, som man køber, er vegansk. Hos Nemlig har de fx mange typer af pasta, som jeg oftest lader mig inspirere af, når jeg skal gøre indkøb.

salat med pasta nem og hurtig opskrift

Når jeg laver pastasalat, så laver jeg den altid bare med den pesto, som jeg nu har stående i køleskabet. Opskriften her er en pastasalat med grøn pesto, men også rød pesto og andre typer fungerer upåklageligt.

Opbevaring af pastasalat:
Lav gerne opskriften i en stor dobbelt portion. Det er en skøn opskrift at have stående i køleskabet, og spise som rester de efterfølgende dage. Pastasalaten kan nemt holde sig 4-5 dage på køl, hvis den opbevares i en lufttæt beholder. Desuden er det en genial madpakke-opskrift – eller nem aftensmad til ugens travle dage.

pastasalat med pesto vegansk kødfri opskrift

Giv min nemme opskrift på pastasalat med pesto stjerner her

3.7/5 (9 Reviews)

1 thought on “Pastasalat med pesto – 5 ingredienser på 15 min.”

 1. Pingback: Pastasalat – Vegansk opskrift med pesto og soltørrede tomater

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top