fbpx

Falafler i ovn – nem opskrift med dåse kikærter

Min super nemme opskrift på falafler i ovn – og så er opskriften også lavet med kikærter fra dåse, for at gøre opskriften endnu nemmere!

Falafelopskrift klar på kun 40 min.

falafler i ovn lavet med dåse kikærter

Super nemme og hurtige falafler:
Jeg har længe gået og tænkt, at jeg ville lave en opskrift på falafler, som var den nemmeste jeg overhovedet kunne komme i tanke om.. Og selvom reglen siger, at falafler IKKE skal laves med kogte kikærter fra dåse, så valgte jeg at gøre det alligevel. For det kan man altså sagtens!

Herudover så er det en opskrift på falafler uden brug af alt for meget olie. I hvert fald til stegning. Efter jeg trillede dem til kugler, så sprayede jeg dem med lidt olie på toppen, så de får en gylden overflade. Dvs. langt mindre brug af olie, frem for hvis man frituresteger dem. Men olie kan sagtens udelades helt, hvis du slet ikke ønsker at bruge olie.

Opskriften er både vegansk og glutenfri.

Falafler i ovn.

Antal: 14 styk
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 25 min.

Nem opskrift på falafler i ovn – lavet med kikærter fra dåse. En super nem og lækker vegansk falafelopskrift på 40 min.

Ingredienser:

  • 240 g. kikærter, kogte (1 dåse)
  • 2 fed hvidløg
  • 1,5 tsk. spidskommen
  • Håndfuld frisk persille
  • 1 spsk. kikærtemel (eller almindelig mel)
  • 1/2 dl. sesamfrø
  • Salt og peber
  • Olie til pensling

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen til 200ºC varmluft.

2

Hæld vandet fra de kogte kikærter og skyl dem grundigt. Blend dem i en minihakker, foodprocessor eller blender sammen med fintpresset hvidløg, spidskommen, frisk persille og drys godt med salt og peber.

3

Når farsen er blendet og ensartet, så tilsæt 1 spsk. kikærtemel (eller mel), og rør det i farsen med en ske (så farsen bliver endnu mere klistret og sammenhængende).

4

Form farsen til ca. 14 falafler med en ske og dyp dem i sesamfrø. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk gerne falaflerne lidt ned. Pensl alle falaflerne med lidt olie på toppen, og bag dem i ovnen i 20-25 min. Vend dem gerne undervejs, så de bliver gyldne og sprøde over det hele.

Falafler i ovn – nem hjemmelavet falafel opskrift.

  1. Start med at blende kikærter, hvidløg, spidskommen, persille, salt og peber.
  2. Her er farsen blendet til den er helt ensartet.
  3. Tilsæt lidt kikærtemel og rør det i farsen med en ske, så den bliver endnu mere sammenhængende. Hvis du synes farsen er for tør, så tilsæt gerne 1 spsk. vand.
  4. Form falaflerne og dyp dem i sesamfrø. Læg dem på en bageplade, pensel med lidt olie på toppen og bag i ca. 20-25 min.
kikærter blendet med persille
grønne falafler med sesamfrø

Og til de af jer som spørger, om det er veganske falafler, så er svaret ja. De her falafler er uden æg. Falafler er jo som udgangspunkt veganske, da de kun er lavet med kikærter, sesamfrø, hvidløg, spidskommen, persille og lidt kikærtemel. Men nogle få opskrifter, er der dog brugt æg i opskriften. Herudover, så er det også en opskrift på glutenfri falafler. De er nemlig rørt sammen med kikærtemel fremfor almindelig hvedemel.

Jeg servede dem på bløde hjemmelavede naan brød med hvidløg, de her syltede rødløg (som giver en super flot farve), og så grøn tahindressing. Herudover hummus, avocado og frisk spinat. Mmmh.

Falafel med dåse kikærter.

Herudover, så er det en rimelig sund og mættende falafelopskrift. Der er nemlig brugt langt mindre olie, end hvis man skulle friturestege falaflerne. Opskriften her kan dog sagtens steges på panden i olie, hvis du hellere ønsker det.

Falafel med dåse kikærter.

Resultatet på de her mellemøstlige falafler er knasende og fyldt med smag. Det er klart, at der måske er en smagsforskel ved brug af kikærter, der har været sat i blød og kogte lige inden. Men den her opskrift er en skøn og nem udgave af den klassiske falafelopskrift.

Det er nemlig ikke altid, at man i tide når at sætte kikærter i blød, inden man skal bruge dem. Så den her opskrift er bare super nem til travle hverdage eller weekender, hvor det bare gerne må være nemt og hurtigt!

nem opskrift på falafler bagt i ovnen

Der findes næsten ikke noget bedre end en arabisk falafel opskrift og duften af de lækre knasende falafler. Jeg tilsatte persille til farsen, så de fik en fin grønlig nuance.

Skal klart prøve mange flere udgaver af falafler her i år. Det er faktisk overraskende lidt, at jeg har eksperimenteret med falafel opskrifter. Så det tænker jeg snart må være på sin plads.. Især når man jo har en vegansk madblog, her bør man kunne forvente en falafelopskrift eller to 😉

tahin dressing eller dip til pita

Hvis du ligger inde med nogle gode tips og tricks til lækre hjemmelavede falafler, så skriv endelig nedenfor! Uanset om det er falafler i ovn, på panden, iblødsatte eller færdigkogte fra dåse.

Giv opskrifterne på falafler i ovn stjerner her ↓

5/5 (1 Review)

4 thoughts on “Falafler i ovn – nem opskrift med dåse kikærter”

  1. Pingback: Fladbrød uden gær – Nem opskrift på fladbrød med 4 ingredienser

  2. Iben Kruczek

    Hej!
    Jeg tænker på om den her opskrift er fryse godkendt?
    Både vis jeg starter med at bage dem, og så fryse dem ned. Eller at jeg bare former kuglerne og fryser dem ned, og så bager dem når de skal bruges?

  3. Iben Kruczek

    Hej!
    Jeg tænker på om den her opskrift er fryse godkendt?
    Både vis jeg starter med at bage dem, og så fryse dem ned. Eller at jeg bare former kuglerne og fryser dem ned, og så bager dem når de skal bruges?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top