fbpx

Vegansk tunsalat – Kikærtesalat

Vegansk tunsalat med kikærter er en super nem opskrift til frokostbordet. Et super lækkert pålæg alternativ til den klassiske salat med tun.

Server kikærtesalaten som kødfri ret til frokostbordet. Klar på 10-15 min.

vegansk tunsalat med kikærter

Den her opskrift på kikærtersalat er et skønt (og billigt) alternativ til den klassiske tunsalat. Grunden til at jeg kalder den for tunsalat, er fordi, at når kikærter moses, så får de lidt en konsistens og lugt ligesom tun. Men udover det, så har pålægssalaten ikke meget med tun eller fisk at gøre.

Det er en kikærtesalat, som jeg selv laver flere gange om måneden og den er skøn at servere til et vegetarisk eller vegansk frokostbord. Den kan spises hvis du er veganer, vegetar eller hvis du bare ønsker et kødfrit alternativ engang imellem.

youtube ikon micadeli video Video: Se hvordan jeg laver opskriften her

Tip til andre ingredienser: Hvis du ikke har alle ingredienser på listen, så kan du nemt erstatte med fx finthakket peberfrugt, selleri, ærter, spinat, tomater, oliven, syltede agurker eller hvad du ellers har af grøntsager.

Tip til kikærter: Du kan både bruge kikærter fra dåse eller rå kikærter. Jeg har prøvet begge dele til opskriften! Men hvis du gerne vil købe rå kikærter, så vil jeg lige slå et slag for de store poser kikærter her fra Helsam. Dem køber jeg oftest, da man får meget for pengene.

» Til frokostbordet: Se min guide til vegansk pålæg her

Kikærtesalat på 10 min.

Antal: 1 stor portion
Forberedelse: 10 min.

Vegansk tunsalat med kikærter, en super nem opskrift til vegansk frokost. En kikærtesalat lavet som pålægssalat til kødfri pålæg.

Ingredienser:

 • 240 g. kikærter, kogte (svarer til 1 dåse)
 • 1 rødløg
 • 140 g. majs (svarer til 1 lille dåse)
 • 1 tsk sennep
 • 3 spsk. mayo eller vegansk mayo
 • 1 spsk. kapers (eller cornichoner)
 • Saft fra 1/3 citron eller lime
 • Salt og peber
 • 2 stilke forårsløg (valgfri)
 • Frisk purløg

Sådan gør du:

1

Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem under koldt vand. Blend kikærterne kort i en minihakker, så de får en trevlet og revet konsistens (det skal ikke blive til hummus). Du kan også mose kikærterne med en gaffel på et spækbræt.

2

Hæld kikærterne i en skål og tilsæt finthakket rødløg, majs, finthakkede kapers sammen med sennep og vegansk mayo. Drys med frisk purløg, (du kan også tilsætte finthakkede forårsløg) Rør salaten godt sammen og smag til med citron, salt og peber.

Vegansk mayo til vegansk tunsalat.

Jeg lavede opskriften med denne hjemmelavede mayonnaise. En super skøn og nem opskrift, som kun tager 5 minutter at blande sammen! Så det kan jeg virkelig anbefale, hvis du skal gøre lidt ekstra ud af det, og er oplagt til en luksus frokost.

vegansk mayonnaise nem opskrift på mayo
 • Vegansk mayo: Hvis jeg ikke laver mayo selv, så køber jeg ofte Spir fra Netto. Men hvis du kigger i de større supermarkeder som Irma, Føtex, Super Brugsen, så findes der også mange veganske mayo’er.

Jeg brugte færdigkogte kikærter til opskriften her. Det gør, at man kan lave opskriften på ingen tid – og det gør frokosten super nem og overskuelig! Mos dem hurtigt i en minihakker eller blender, så de får en fin revet konsistens. Jo mere du blender – des mere fintrevet bliver resultatet. Så det er alt efter smag og behag.

Tip: Hvis du ikke har en minihakker, kan du mose kikærterne groft med en gaffel.

ingredienser til vegansk tunsalat pålæg

Sund kikærtesalat til vegansk frokost.

Kikærtesalaten passer perfekt sammen med øvrige klassiske frokostretter som fx vegansk fiskefilet, min populære hønsesalat eller min lækre opskrift på italiensk salat. Det er altid skønt med flere kødfri alternativer, også til julefrokost eller påskefrokost, da mange efterhånden gerne vil have kødfri alternativer.

Men ellers kan denne veganske tunsalat også sagtens være et hit bland traditionel pålæg, kød og fisk. Salaten er på niveau med mange af de andre klassiske salater og pålæg, man ellers vil servere til en frokost. Hvis du ønsker at serverer den som en vegetar tunsalat (og ikke nødvendigvis vegansk), så kan du blot bruge konventionel mayo i stedet for.

kikærtesalat som vegansk pålæg til frokost

Kikærtesalat – perfekt til ristet brød.

Jeg serverede denne portion til ristet brød, og det var bare et hit! Sådan er det heldigvis med det meste pålæg, synes jeg. Og da jeg var mindre, elskede jeg alle former for pålægssalater serveret i en sandwich.

vegansk tunsalat med kikærter

Du kan også anrette “tunsalaten” som et højtbelagt smørrebrød med salat, avocado, rødløg, lime og persille. Virkelig lækkert og en super nem frokost.

Her er kikærterne ikke most så meget, så salaten fik en lidt grovere konsistens ↓

nem opskrift på vegansk tunsalat ala kikærtesalat

Opbevaring: Du kan nemt lave kikærtesalaten til madpakke og opbevare den i en tæt beholder. Hvis du har den på køl, så kan den holde sig frisk op til 3-4 dage. Et godt tip er, at dryppe lidt citron eller lime på inden servering, og lidt friske den op med lidt salt og peber. Så smager den endnu bedre.

Vegansk tunsalat med kikærter – Opdateret opskrift ↺
Opskriften her er opdateret, da jeg har forbedret opskriften og billederne. Så nye læsere også kan få glæde af den.

Hvis du laver opskriften så del endelig med mig på Pinterest eller Instagram under @micadeli_. Vil elske at se jeres lækre resultater.

Giv opskriften på vegansk tunsalat stjerner her

5/5 (8 Reviews)

17 thoughts on “Vegansk tunsalat – Kikærtesalat”

 1. Den smager vildt godt! Specielt med lidt rister brød til. Og kunne heller ikke være nemmere eller billigere at lave. En stor fornøjelse herfra 🙂

  1. micadeli_dk

   Hej Alexander!
   Hvor lyder det bare godt! Jeg er også selv ret vild med retten. Og ja så er den jo både nem og billig at lave. 😉
   Bedste hilsner,
   Michala

 2. Pingback: 10 mættende vegetaropskrifter – Inspiration til vegetarretter

  1. micadeli_dk

   Hej Mariane
   Ja – den kan den sagtens. Hvis du selv koger kikærterne, så kan du sagtens koge en stor portion og frys dem ned i mindre portioner.
   Derfor vil jeg også anbefale, at fryse kikærtesalaten her ned i mindre portioner. Så er det nemmere at tø lidt op af gangen, hvis du laver en større portion 🙂
   Bedste hilsner
   Michala

 3. Pingback: Hvad er vegansk mad? – Nem vegansk mad og opskrifter

 4. Pingback: Vegansk julefrokost – Opskrifter til vegetar eller vegansk frokost her

 5. Pingback: Vegansk Mayonnaise – Opskrift på vegansk mayo på 5 minutter

 6. Pingback: Vegansk pålæg – Mine bedste opskrifter til pålæg uden kød

 7. Virkelig god, virkelig tilgængelige ingredienser, og virkelig nem! Skulle bare lige prøve, og kan med stor sikkerhed sige det bliver en hyppig genganger. Tak for opskrift 😀

  1. micadeli_dk

   Dejligt at høre! Det er også en klassiker hjemme hos mig, som tit laves i ugens løb!
   Bedste hilsner

 8. Pingback: Fyldte avocado – Opskrift på avocado med fyld til frokost eller forret

 9. Pingback: Cocktail med asparges – Opskrift på vegansk rejecocktail til forret

 10. Pingback: Vegansk påskefrokost – Opskrifter til vegetar og vegansk påske

 11. Pingback: Avocado mad – Opskrift på cremet avocado dip til toast og frokost

 12. Lene Bræstrup Schmidt

  Den er mere end godkendt .Smager fantastisk!
  Den bedste kikærtesalat jeg har smagt til dato.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top