fbpx

Vegansk hønsesalat

Min bedste opskrift på vegansk hønsesalat. En klassiker til frokostbordet eller som madpakke idé. Lavet med brune svampe, hvide asparges og stegt tofu.

Nyd sammen med brød eller rugbrød. Klar på under 30 min.

Vegansk hønsesalat med svampe, asparges og tofu

Selvom opskriften jo ikke er med hverken høns eller kylling, så vil jeg alligevel tillade mig at kalde den for “hønsesalat”. For så ved vi næsten alle, hvad vi snakker om! Et super godt (og nemt) kødfrit alternativ til den klassiske hønsesalat.

Ingredienser: Hvor køber jeg?

  • Vegansk mayo: Jeg brugte den, der hedder Spir fra Netto. Men der findes også en del udgaver i både Irma, Føtex, Super Brugsen (og større supermarkeder). Heldigvis er der kommet flere og flere på markedet, men du kan også lave din egen! Se min opskrift + video på mayo her
  • Vegansk creme fraiche: Her brugte jeg en vegansk udgave fra Oatly. Der findes også udgaver fra Alpro og Yosa. Her skal man også kigge i de større supermarkeder, da de ofte har et bedre udvalg, som mindre supermarkeder ikke har.

Vegansk Hønsesalat.

Antal: 3-4 personer
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 15 min.

Min BEDSTE opskrift på hjemmelavet hønsesalat. En vegansk hønsesalat med svampe, asparges og tofu. Sund, nem og skøn til frokostbordet.

Ingredienser:

  • 200g. tofu
  • 200g. brune svampe
  • 100g. asparges, evt. fra glas
  • 4 spsk. vegansk creme fraiche
  • 4 spsk. vegansk mayo
  • 1 spsk. sennep
  • Citron, et par skiver
  • Salt og friskkværnet peber
  • Purløg

Sådan gør du:

1

Hæld vandet fra tofuen og læg et stykke køkkenrulle eller viskestykke over og under tofuen. Pres godt ned så alt vandet presses ud. Gør dette et par gange over det hele, så tofuen er så tør som muligt (jo mere vand der presses ud - jo bedre for resultatet).

2

Skær tofuen i mindre stykker (eller lidt trevlet ligesom kylling). Steg tofuen i 6-7 min. på en varm pande i lidt olie, så de er gyldne og sprøde på alle sider. Læg dem til side i en skål til senere.

3

Skyl og skær svampene i små stykker. Hæld dem på panden og steg i lidt olie eller plantesmør også i 5 minutters tid , til de er bløde og lidt sprøde.

4

Hæld vandet fra asparges (brug evt. dem fra glas), og skær dem i små aflange bidder.

5

I en skål blandes asparges, vegansk creme fraiche, vegansk mayo, sennep, saften fra et par skiver citron, salt og friskkværnet peber. Smag til så salaten rammer dine smagsløg. Tilsæt stegt tofu og svampe. Pynt salaten med lidt af de stegte svampe på toppen og frisk purløg. Sæt på køl indtil servering.

Vegansk ‘hønsesalat’ med svampe, asparges og tofu.

Her er svampene og tofu stykkerne stegt hver for sig på panden ↓

stegte svampe og tofu til pålæg

Bland det sammen med de resterende ingredienser. Smag til med salt, peber og lidt citron. Spis hønsesalaten med brød og frisk purløg ↓

Vegansk hønsesalat med svampe, asparges og tofu

Denne opskrift på hjemmelavet hønsesalat uden kylling, er et super godt vegansk og vegetarisk alternativ til julen, påske og andre højtider. Du kan både lave den til en julefrokost, påskefrokost – eller bare spise den til et frokostbord på en almindelig hverdag. Den er super nem at lave, så den er også oplagt til madpakken.

Hjemmelavet hønsesalat uden kylling

Det er en rimelig sund hønsesalat ala tofusalat. I opskriften bruges der tofu, hvide asparges, brune svampe, vegansk creme fraiche, vegansk mayonnaise, lidt sennep, citron, salt og peber. Så alt efter hvor fedtholdig mayo og creme fraichen er, jo sundere kan den laves.

Du kan også undlade mayo helt, og erstatte er creme fraiche. Bare husk at smage ekstra godt til med salt, peber og måske lidt sødme fra ahorn sirup, så den ikke bliver for sur.

Gammeldags hønsesalat til frokostbordet.

Mmh, det er bare lækkert, at kunne lave en ‘hønsesalat’, selvom man ikke spiser kylling. Og jeg synes virkelig at denne her er et godt bud på frokostbordet. Ikke kun til veganere eller vegetarer – men til alle.

Tænker også at prøve at lave dem i fyldte avocado ligesom her, som jeg tror kunne være ret lækkert.

Gammeldags hønsesalat til frokost bordet

Hvor længe kan hønsesalaten holde sig?

Salaten er selvfølgelig bedst den første dag, da tofuen og svampene stadig har bid. Men ellers kan den holde sig 3-4 dage i køleskab i en lufttæt beholder.

Hvis hønsesalaten skal serveres igen, så kan man med fordel stege en håndfuld svampe igen og drysse over salaten på ny. Drys også med frisk purløg og friskkværnet peber.

Giv hønsesalaten stjerner her ↓
4.1/5 (28 Reviews)

21 thoughts on “Vegansk hønsesalat”

  1. Pingback: Vegansk italiensk salat – Nem opskrift på vegansk pålæg og salater

  2. Pingback: Vegansk julefrokost – Opskrifter til vegetar eller vegansk frokost her

  3. Pingback: Vegansk pålæg – Mine bedste opskrifter til pålæg uden kød

  4. Pingback: Vegansk Mayonnaise – Opskrift på vegansk mayo på 5 minutter

  5. Pingback: Vegansk tunsalat - Min BEDSTE opskrift på kikærtesalat på 10 min.

  6. Pingback: Vegansk karrysalat – Opskrift på nem karrysalat uden æg på 10 min.

  7. Det er SÅ lækkert! Den kommer jeg til at lave mange gange!

    Der var udsolgt af tofu da jeg købte ind, så jeg købte ‘Like meat chicken bites’ i stedet, og det var virkelig vellykket 🙂 en idé til hvis man vil have en endnu mere autentisk hønsesalat 😉

    Det kunne være fedt hvis du i dit opskriftsindex havde et punkt med pålæg, så man nemt kan gå på opdagelse i de lækre pålægsopskrifter du har her på bloggen.

    Jeg har i løbet af de sidste par uger afprøvet mange af dine opskrifter, og det har bare været noget af det lækreste jeg og min kæreste nogensinde har smagt, så kæmpe ros til dig! Glæder mig til at prøve mange flere af dine opskrifter og følge med fremover 🙂

    1. micadeli_dk

      Hej Sille,
      Ej hvor er et bare dejligt at høre! Tusinde tak, det varmer! <3
      Jeg har faktisk samlet alle mine oplægsopskrifter her under Tips og Tricks: https://micadeli.dk/vegansk-palaeg/
      Den opdaterer jeg lidt løbende, når der kommer flere. Men måske jeg også laver en kategori!
      Bedste hilsner

  8. Pingback: Fyldte avocado – Opskrift på avocado med fyld til frokost eller forret

  9. Pingback: Vegansk påskefrokost – Opskrifter til vegetar og vegansk påske

  10. Tak for en supergod opskrift på “hønsesalat”! Den smagte rigtig lækkert og var også nem at lave. 😊❤️

    1. micadeli_dk

      Ih hvor dejligt at høre! Det er bestemt også en af favoritterne herhjemme! 😀
      Bedste hilsner

  11. Tror du den kan fryses? Jeg ville elske at lave store portioner så de bare kan tøes op i løbet af ugen.

    1. Hej Nicoline,
      Det har jeg ikke prøvet, men det tror jeg sagtens, du kan! Det kan evt. være, at den lige skal røres lidt op hver gang, når den er tøet op.
      Skriv endelig hvordan det bliver!
      Bedste hilsner ☀️

  12. Skyd eller skyl svampene, afhængig af om det er d’et eller l’et, der er for meget 😀

    1. Hej Lasse,
      Tusinde tak for dit skarpe blik! Jeg har netop rettet grammatikken til nu! 😉
      Bedste hilsner og god påske! ☀️

  13. Fantastiske opskrifter du har, hvor du virkelig har gennemprøvet dem. Smager skønt den “hønsesalat”. Ville ønske et bedre navn uden at dyr bliver nævnt 😊

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top