fbpx

Pasta med græskar på 25 min.

Nem, billig og hurtig opskrift på pasta med græskar sauce. En super lækker hverdagsvenlig vegetarisk / vegansk ret med cremet græskarpuré.

Opskriften er klar på kun 25 min. 🎃

pasta med græskar opskrift fra Micadeli

Græskar pasta er enormt nem at lave og er perfekt om efteråret og vinteren med alle de skønne hokkaido græskar. Jeg lavede opskriften med kogte pasta og så en lækker cremet græskarsauce / græskarpuré, som jeg hældte henover pastaerne.

Opskriften er meget børnevenlig – og kan nemt laves i en stor portion til madpakken dagen efter. Hvis pastaretten kun serveres til voksne, så kan lidt chili eller andre gode krydderier også være lækkert til puréen.

Tip: Jeg brugte almindelig lys pasta, men fuldkorn kan også sagtens bruges!

Pasta med græskar.

Antal: 4 personer
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 10 min.

Billig og nem opskrift på pasta med græskar sauce. En super lækker hverdagsvenlig græskar pasta lavet med cremet græskarpuré.

Ingredienser:

 • Græskarpuré:
 • 1/3 græskar, hokkaido (ca. 400g.)
 • 1 spsk. mandelmælk eller havremælk
 • 1 spsk. plantesmør
 • Salt og peber
 • Pasta:
 • 400g. pasta, valgfri
 • 2 spsk. plantesmør
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 2 tsk. spidskommen
 • 2 tsk. paprika
 • 1 spsk. tomatpuré
 • 2 dl. mandelmælk eller havremælk
 • Parmesan ost (jeg brugte en vegansk udgave)
 • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

1

Græskarpuré: Skræl hokkaido græskaret og skær fyldet i små tern, kog dem i en gryde ca. 15 min. til helt møre. Hæld vandet fra og kom de små græskar tern i en blender eller minihakker sammen med mandelmælk, hvidløg og smør. Blend det hele til en cremet puré. Drys godt med salt og peber og smag til.

2

Pasta: Imens koges pastaen i letsaltet vand eller som anvist på pakken.

3

Steg finthakkede løg og hvidløg på en pande i lidt olie. Tilsæt paprika, spidskommen og tomatpuré og varm det godt op. Kom græskarpuréen op på panden og vend det hele godt sammen et par minutter. Tilsæt mælk lidt efter lidt, imens konsistensen på saucen bliver tyk og cremet. Drys med lidt parmesan, salt og friskkværnet peber.

4

Kom den kogte pasta med op på panden og vend den hele godt sammen. Server retten med frisk timian.

Opskrift på pasta med græskarsauce.

Opskriften er egentlig meget simpel. Først laves en puré af græskar tern, plantesmør, mandelmælk, salt og peber. Den blendes til en cremet og lækker puré.

hokkaido pure mos blendet til helt cremet

Herefter laves den rødlige sauce herunder af græskarpuréen, tomatpuré, lidt mælk og krydderier. Pastaen koges som anvist på pakken og så vendes de i den cremede saucen.

pastaopskrift med græskarsauce perfekt efterårs pasta

Pasta eller spaghetti græskar opskrift:

Jeg brugte små runde pastaer til opskriften – også kaldet rigatoni. Elsker formen de runde pasta rør har. Jeg synes altid, at de er så fine og sjove at arbejde med. Har også brugt dem til den her simple pasta med pesto, og til den her one pot pasta med majs og soltørrede tomater. Og jeg bliver virkelig aldrig træt af dem!

Men du kan bruge hvilke som helst pastaer. Og du kan også sagtens bruge spaghetti til opskriften. Og både almindelig lys pasta og fuldkorn kan bruges.

Vegansk parmesan til pasta:

Jeg dryssede min pasta med en vegansk parmesan, som jeg skulle afprøve – og den smagte super skønt. Jeg kunne faktisk slet ikke smage forskel. Men du kan altså bruge hvilken som helst parmesan, som du synes! Der er mange, der spørger mig, hvor jeg køber mine veganske produkter henne. Ofte finder jeg dem i de større supermarkeder – men heldigvis er det blevet super nemt, også at få fat i veganske udgaver både af mayo, cremefraiche og parmesan på nettet. Et godt sted er det veganske online supermarkedet Greenos, som virkelig har alt på lager, hvad man kunne forestille sig. De har også en vegansk madplan til 7 dage, som gør det endnu nemmere at spise vegansk.

Du kan finde deres grønne veganske madplan her.

pasta med græskarsauce super nem pastaret

Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg laver en pastasauce på den her måde! Første gang jeg lavede den her ret, der kiksede den faktisk totalt. Men der havde jeg også lavet pastasaucen anderledes, kun bestående af en puré som derefter blev vendt sammen med pastastykkerne. Det blev desværre total klumpet og ikke særlig lækkert og cremet som den her udgave.

Men, det kan jo heller ikke bliver perfekt hver gang! Og så nyder man resultatet ekstra meget, når det har krævet et par mislykkede forsøg at nå dertil.

pasta med græskar opskrift fra Micadeli

Jeg håber, at du kunne bruge den her pasta græskar opskrift! Skriv endelig en kommentar nedenfor hvis du har nogle spørgsmål.

Og hvis du ikke allerede gør det, så kan du også følge mig på Instagram under @micadeli_ hvor jeg ugentligt deler en masse nemme hverdagsretter og inspiration til aftensmad.

Giv pasta med græskar stjerner her ↓

0/5 (0 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top