fbpx

Vegansk mayonnaise på 5 min.

Min absolut bedste og nemmeste opskrift på vegansk mayonnaise. En skridsikker opskrift – som fungerer hver gang!

Lavet med 5 ingredienser: Neutral olie, eddike, salt, sennep og kikærtevand.

vegansk mayonnaise nem opskrift på mayo

Vigtigt: Det er nok meget godt for mig at nævne, at inden jeg fik succes med den her opskrift, så har jeg testet vegansk mayo måske 10 gange, hvor den fejlede HVER gang. Selvom jeg hældte olien i en tynd stråle og fulgte opskriften, så blev min mayonnaise tynd og sjasket. Jeg prøvede endda at skifte stavblender, prøve med høje skåle, forskellige olier og typer af eddike. Men uden held. Jeg ved, at nogen har succes med den metode – men i mit køkken fungerede det altså slet ikke!

Så i ren frustration over at den traditionelle opskrift ikke virkede for mig, besluttede jeg at lave en opskrift, der var meget nemmere…

Så den her super nemme mayo opskrift er til alle jer, der har haft samme problem som mig. Jeg har testet den utallige gange nu, og hos mig fungerer den hver gang. Og så smager den i øvrigt skønt – helt ligesom en mayo skal smage.

Video: Sådan laver jeg mayo på 5 min

Jeg har testet mayo med følgende olier:

 • Vindruekerneolie: Du får en helt fin hvid mayo, som har en let og mild smag.
 • Solsikkeolie: Mild olie smag og bliver også helt hvid (brugt i videoen).
 • Rapsolie: Du får en mere gul mayo, med en tydligere smag af olie.

Vegansk Mayonnaise.

Antal: 1 glas
Forberedelse: 5 min.

Min BEDSTE opskrift på vegansk mayonnaise. En super nem vegansk mayo uden æg, som fungerer hver gang! Klar på 5 minutter...

Ingredienser:

 • 2 dl. neutral olie (fx solsikke, vindruekerne eller rapsolie)
 • 1/2 dl. kikærtevand (vandet fra en dåse kikærter)
 • 1 tsk. eddike
 • 1 tsk. sennep
 • 1 nip salt

Sådan gør du:

1

(Se evt. opskrift video længere oppe) Find et højt glas, en aflang beholder eller lignende frem. Hæld alt olien direkte i glasset og tilsæt alle de andre ingredienser heri. (Hvis du har lært, at du skal hælde olien i i en tynd stråle, imens du pisker – så glem alt om det for nu). Det hele skal hældes i.

2

Sæt stavblenderen helt ned i glasset, så den rører bunden. Tænd og blend, imens du holder stavblenderen stille ved bunden. Efter bare få sekunder vil din mayo blive helt tyk. Kør gerne blenderen lidt op og ned, indtil du får tyk og lækker konsistens.

3

Smag mayonnaisen til med salt og sennep. Du kan også tilsætte et nip karry, hvis du vil have en mere gul farve. Opbevar mayonnaisen i et rent glas i køleskabet.

Vegansk mayonnaise – Sådan gør du ↓

Hjemmelavet vegansk mayonnaise på 5 minutter? Måske tænker du, at det lyder lidt for lovende. Men den her opskrift tager ikke mere end 5 minutter at blande sammen – og vigtigst af alt, så er den ret nem og idiotsikker at lave.

 1. Hæld ALLE ingredienser i et højt glas, en beholder eller lignende.
 2. Sæt din stavblender helt ned i glasset – og blend i 5 sek.
 3. Mayo’en er klar!
sådan laves hjemmelavet mayo med stavblender

Det har aldrig været nemmere for mig at lave mayo, end med denne geniale opskrift (hvis jeg selv må sige det). Jeg var ellers ved at give op på mayo fronten, efter så mange gange med mislykkede forsøg..

nem vegansk mayo opskrift uden æg

Vegansk mayo – med chili, hvidløg eller persille.

Det er helt sikkert ikke sidste gang, at jeg laver opskriften på mayo. Og næste gang tror jeg, at den plantebaserede opskrift skal have et tvist. Fx som persillemayo, hvidløgsmayo (som aioli), mayo med ramsløg, sennepsmayo eller måske en bearnaisemayo?

nem vegansk chili mayo opskrift


Hjemmelavet chili mayo:

Prøv også den her lækre opskrift på vegansk mayo med chili. Opskriften er helt ens med denne klassiske mayo, bare med chili også. Og her kan du både bruge sød chili, frisk chili, chilisauce eller chiliflager.

Opskrift på chilimayo her

opskrift på vegansk avocado mayo


Avocado mayo:

Min nye flotte grønne avocado mayo, er alt ikke til at komme uden om. Igen, så er opskriften er helt ens med denne klassiske mayo. Jeg har blot tilsat 1 moden avocado. Og det giver den flotteste grønne farve!

Opskrift på avocado mayo her

Find også min opskrift på vegansk aioli her. Nogen der har prøvet det? Det er altså bare lækkert med masser af hvidløgs smag. Så tip endelig i en kommentar nedenfor, hvis I har nogle gode erfaringer!

vegansk mayonnaise nem opskrift på mayo

Mayo til luksus kartoffelmadder.

Jeg bruger ofte min hjemmelavede plantebaserede mayonnaise til pålægssalater, fx vegansk hønsesalat, kikærtesalat, karrysalat eller i en klassisk italiensk salat. Men denne gang serverede jeg dem på toppen af hjemmelavede luksus kartoffelmadder ↓

kartoffelmadder med plantebaseret mayonnaise

Jeg serverede min mayo ovenpå de her luksus » hjemmelavede kartoffelmadder. Finder der noget bedre? Hvis du i øvrigt gerne vil have mere inspiration til nem, grøn vegansk mad, så følg endelig med på instagram under @micadeli_ hvor jeg også deler en masse mad. Håber ellers at du kunne bruge opskriften!

Giv opskriften på vegansk mayonnaise stjerner her ↓
4.3/5 (18 Reviews)

35 thoughts on “Vegansk mayonnaise på 5 min.”

 1. Pingback: Kartoffelmadder – Opskrift på skøn vegansk kartoffelmad

 2. Pingback: Blomkålsfrikadeller – Opskrift på vegansk blomkålsdeller bagt i ovn

 3. Pingback: Vegansk tunsalat – Min BEDSTE kikærtesalat på under 10 min.

 4. Pingback: Vegansk pålæg – Mine bedste opskrifter til pålæg uden kød

 5. Pingback: Vegansk chili mayo – Opskrift på hjemmelavet chilimayo på 5 minutter

 6. Pingback: Rødbede pomfritter – Sund opskrift på pommes frites med rødbeder

 7. Pingback: Vegansk karrysalat – Opskrift på nem karrysalat uden æg på 10 min.

  1. Birthe Kristensen

   Det vil jeg tro, smagen bliver bare lidt anderledes fordi olivenolie ikke er smagsneutral. Personligt ville jeg bare bruge den olie jeg lige har i skabet 🙂

  2. micadeli_dk

   Ja det kan du godt. Men din mayo bliver med en tydeligere smag af olie end med de andre olier. Personligt er jeg ikke til det, men andre elsker det… Jeg ville anbefale en mere neutral olie som vindruekerneolie, den smager mest neutralt ♥

 8. Pingback: Forårssalat – Opskrift på lækker salat til forår og påsken

 9. Pingback: Cocktail med asparges – Opskrift på vegansk rejecocktail til forret

  1. micadeli_dk

   Hej Rikke,
   Hvor er det skønt at høre! Det er også altid en go-to for mig!
   Bedste hilsner,

  1. micadeli_dk

   Helt utrolig længe, hvis man husker at putte en ren ske i hver gang 😉 Ellers er det den går hen og bliver dårlig.
   Bedste hilsner,

 10. Hvad er kikærtevand? Er det, dét vand som kikærter på dåse ligger i?? Eller vand som man har kogt rå kikærter i?

  1. micadeli_dk

   Yes, det er vandet fra kikærter på dåse. Det er en fantastisk ingrediens i stedet for æg.
   Måske du også kan bruge det overskydende vand fra kikærter, som man selv koger. Men det har jeg dog ikke afprøvet endnu 😉
   Bedste hilsner

 11. Pingback: Vegansk remoulade – Min BEDSTE opskrift på hjemmelavet remoulade

 12. Pingback: Vegansk Ketchup – Min bedste opskrift på hjemmelavet tomatketchup

 13. Pingback: Vegansk burger – 12 opskrifter og inspiration til ALT du skal bruge

  1. micadeli_dk

   Kære Sanne,
   Hmm, det lyder meget mystisk, da jeg har succes med tyk mayo hver gang. Har du set videoen foroven, hvordan jeg laver opskriften?
   Og hvilke præcise ingredienser har du brugt?
   Bedste hilsner!

  2. Kære Sanne.
   Det lader til at du skal have lidt mere olie i, så skulle den gerne blive tykkere.
   Held og lykke!🙏

 14. Jette Rysgaard

  Jeg er vild med den her mayo.
  Jeg er dog udfordret i at få den pisket stiv. 1.gang gik det ikke så godt – vi brugt 4 dl. olie før mayoen stivnede. 2. gang lavede jeg en lille portion. Det gik perfekt – nu har jeg prøvet tredje gang uden at få det pisket stift!!
  Er der nogen forklaring eller lignende erfaringer? I så fald – hvad gør I ?
  // Jette

  1. micadeli_dk

   Hej Jette,
   Uh det lyder underligt. Bruger du de samme ingredienser og olie hver gang eller skifter du?
   Jeg bruger i øvrigt et højt glas og ikke en skål, når det piskes (ligesom i videoen), måske det også kan gøre noget for resultatet.
   Bedste hilsner 🤎

  1. micadeli_dk

   Hvor lyder det skønt! Ja, det er heldigvis også mega lækkert med en hvidløgsmayo.
   Bedste hilsner

 15. Pingback: Vegansk aioli – Opskrift på lækker dip og hvidløgsmayo på 5 minutter

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top