fbpx

Vegansk mayonnaise på 5 min.

Min absolut bedste og nemmeste opskrift på vegansk mayonnaise. En skridsikker opskrift – som fungerer hver gang!

Lavet med 5 ingredienser: Neutral olie, eddike, salt, sennep og lidt kikærtevand.

vegansk mayonnaise nem opskrift på mayo

Vigtigt: Det er ret vigtigt for mig at nævne, at inden denne opskrift blev lavet, har jeg afprøvet vegansk mayo måske 10 gange, hvor at den fejlede HVER gang (!) Selvom jeg hældte olien i en tynd stråle og fulgte opskriften, så ligegyldigt hvad jeg gjorde, blev min mayonnaise tynd og sjasket.. Jeg prøvede endda at skifte stavblender, høje skåle, forskellige olier og typer af eddike. Men uden held. Jeg ved, at nogen har succes med den metode – andre har ikke – men i mit køkken fungerede den altså slet ikke!

Så.. I ren frustration over at den traditionelle opskrift ikke virkede, så besluttede jeg at lave en opskrift, der var meget nemmere. En opskrift til alle jer, der har haft samme problem som mig. Jeg har testet den utallige gange nu, og hos mig fungerer den hver gang. Og så smager den i øvrigt skønt – helt som mayo skal smage.

Jeg har testet mayo med følgende olier:

  • Vindruekerneolie: Du får en helt fin hvid mayo, som har en let og mild smag.
  • Rapsolie: Du får en mere gul mayo, med en tydligere smag af olie.

Vegansk Mayonnaise.

Antal: 1 glas
Forberedelse: 5 min.

Min BEDSTE opskrift på vegansk mayonnaise. En super nem vegansk mayo uden æg, som fungerer hver gang! Klar på 5 minutter...

Ingredienser:

  • 2 dl. neutral olie (fx solsikke, vindruekerne eller raspsolie)
  • 1/2 dl. kikærtevand
  • 1 tsk. eddike
  • 1 tsk. sennep
  • 1 nip salt

Sådan gør du:

1

Find et højt glas, en aflang beholder eller lignende frem. Hæld alt olien direkte i glasset og tilsæt alle de andre ingredienser heri. (Hvis du har lært, at du skal hælde olien i i en tynd stråle, imens du pisker – så glem alt om det for nu). Det hele skal hældes i.

2

Sæt din stavblender helt ned i glasset, så den rører bunden. Tænd og blend, imens du holder stavblenderen stille ved bunden. Efter bare få sekunder vil din mayo blive helt tyk. Kør gerne blenderen lidt op og ned, indtil du får tyk og lækker konsistens.

3

Smag mayonnaisen til med salt og sennep. Du kan også tilsætte et nip karry, hvis du vil have en mere gul farve. Opbevar mayonnaisen i et rent glas i køleskabet.

Vegansk mayonnaise – Sådan gør du ↓

Hjemmelavet vegansk mayonnaise på 5 minutter? Måske tænker du, at det lyder lidt for lovende. Men den her opskrift tager ikke mere end 5 minutter at blande sammen – og vigtigst af alt, så er den ret nem og idiotsikker at lave.

  1. Hæld ALLE ingredienser i et højt glas, en beholder eller lignende.
  2. Sæt din stavblender helt ned i glasset – og blend i 5 sek.
  3. Mayo’en er nu klar!
sådan laves hjemmelavet mayo med stavblender

Det har aldrig været nemmere for mig at lave mayo, end med denne geniale opskrift (hvis jeg selv må sige det). Jeg var ellers ved at give op på mayo fronten, efter så mange gange med mislykkede forsøg..

nem vegansk mayo opskrift uden æg

Vegansk mayo – med chili, hvidløg eller persille.

Det er helt sikkert ikke sidste gang, at jeg laver opskriften på mayo. Og næste gang tror jeg, at den plantebaserede opskrift skal have et tvist. Fx som persillemayo, hvidløgsmayo, mayo med ramsløg, sennepsmayo eller måske en bearnaisemayo?

nem vegansk chili mayo opskrift


Hjemmelavet chili mayo:

Prøv også den her lækre opskrift på vegansk mayo med chili. Opskriften er helt ens med denne klassiske mayo, bare med chili også. Og her kan du både bruge sød chili, frisk chili, chilisauce eller chiliflager.

Opskrift chilimayo her

Ellers har jeg også overvejet en vegansk aioli. Nogen der har prøvet det? Så tip endelig i en kommentar nedenfor, hvis I har nogle gode erfaringer!

vegansk mayonnaise nem opskrift på mayo

Jeg bruger ofte min hjemmelavede plantebaserede mayonnaise til pålægssalater, fx vegansk hønsesalat, kikærtesalat, karrysalat eller i en klassisk italiensk salat. Men denne gang serverede jeg dem på toppen af hjemmelavede luksus kartoffelmadder ↓

kartoffelmadder med plantebaseret mayonnaise

Giv opskriften på vegansk mayonnaise stjerner her ↓

5/5 (3 Reviews)
Scroll to Top